Σουάρεθ στο gazzetta.gr: «Την ώρα που σκόραρα εγχειριζόταν η γυναίκα μου, πήγα στα αποδυτήρια και άρχισα να κλαίω»

Σουάρεθ στο gazzetta.gr: «Την ώρα που σκόραρα εγχειριζόταν η γυναίκα μου, πήγα στα αποδυτήρια και άρχισα να κλαίω»

bet365

O Ντάνι Σουάρεθ εξομολογείται στο gazzetta.gr. Γυρίζει το χρόνο πίσω, όταν κέρδισε την προτίμηση του Ζιντάν στη Ρεάλ. Θυμάται όταν όλοι οι γιατροί τού έλεγαν ότι δεν θα ξαναπαίξει μπάλα και στέκεται στο πιο συναισθηματικά φορτισμένο ματς που έχει δώσει στην Ελλάδα τη στιγμή που εγχειριζόταν τη γυναίκα του.

Πού θα κάτσει η μπίλια στον αγώνα Σλάβια Πράγας - Άρσεναλ; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Λένε ότι και οι «γίγαντες λυγίζουν». Στην περίπτωση του υψηλόσωμου αμυντικού του Αστέρα Τρίπολης κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο Ντάνι Σουάρεθ ποτέ του δεν το έβαλε κάτω και πάντα υπερνικούσε όσα εμπόδια του παρουσιαζόντουσαν. Και δεν ήταν και λίγα.

Σε ηλικία 24-25 ετών, ο ίδιος δεν πίστεψε ότι θα καταφέρει να κερδίσει μια θέση στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην προτίμηση του Ζινεντίν Ζιντάν. Τελικά, τα κατάφερε.

Όταν οι γιατροί του έλεγαν ότι μπορεί να μην παίξει μπάλα ξανά, εκείνος αρνήθηκε να συμβιβαστεί με κάτι τέτοιο. Εβαλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε σκληρά και τα... κατάφερε!

Στις 21/12 του 2019, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, παίζει με τον Αστέρα στο 5-0 επί της Ξάνθης. Το μυαλό του ήταν στη γυναίκα του που ήταν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έπρεπε να την εγχειρήσουν κατά τη διάρκεια του ματς. Εκείνος δεν ήξερε τίποτα. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, σκοράρει και διαμορφώνει το τελικό σκορ. Ελάχιστα λεπτά αργότερα πηγαίνει στα αποδυτήρια. Καλεί στην πεθερά του. Μαθαίνει ότι η γυναίκα του εγχειρίζεται και αρχίζει να κλαίει.

Σήμερα, ο Ντάνι Σουάρεθ, στα 30 του κοιτάζει το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία και με ένα ακόμα μεγαλύτερο χαμόγελο. Ενα χαμόγελο που βγαίνει μέσα από δυσκολίες στις οποίες άλλοι θα είχαν λυγίσει. Θα είχαν εγκαταλείψει. Εκείνος όμως ποτέ!

Ο Σουάρεθ πανηγυρίζει στο 5-0 επί της Ξάνθης

Ξεκίνησες την επαγγελματική σου καριέρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πώς θυμάσαι την πρώτη σου μέρα στο Βαλδεμπέδας (προπονητικό κέντρο της Ρεάλ);

«Θυμάμαι την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στο αθλητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης σαν να ήταν χθες. Θυμάμαι ότι είχε πολύ κρύο και ότι έκαναν προπόνηση οι τρεις ομάδες της Ρεάλ μαζί. Σκέφτηκα ότι δεν θα καταφέρω να μείνω, γιατί το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και εγώ τότε δεν ήμουν σ' αυτό. Έπαιζα στην 5η κατηγορία της Ισπανίας και ποτέ δεν πίστευα ότι θα με έπαιρναν τηλεφώνημα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν το πίστεψα, σοκαρίστηκα όταν μου είπαν να πάω να δοκιμαστώ εκεί. Τις πρώτες μέρες προπονήθηκα και με τις δύο ομάδες και ήταν πολύ δύσκολο να συνδυάσω τη μελέτη και να προπονηθώ και με τις δύο ομάδες. Στην αρχή, μου είπαν ότι δεν θα έμενα αλλά θα μπορούσα να συνεχίσω να προπονούμαι μαζί τους μέχρι το τέλος της σεζόν. Σιγά σιγά ένιωθα όλο και καλύτερα και έγινα μέλος της ομάδας τη σεζόν».

Πώς είναι να έχεις προπονητή τον Ζινεντίν Ζιντάν; Τί τύπος είναι;

«Ήμουν περήφανος που είχα προπονητή τον Ζιντάν. Ήταν το παιδικό μου είδωλο και καταλαβαίνετε πώς νιώθω σήμερα γνωρίζοντας όσα έχει ήδη πετύχει κι ως προπονητής. Ήταν κλειστό άτομο, που πάντα ήξερε τί σκέφτεται ο κάθε ποδοσφαιριστής του. Εκείνη τη σεζόν δεν έπαιξα, γιατί υπήρχαν πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές στη θέση μου, που σήμερα παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα. Την πρώτη μέρα της πρώτης σεζόν, ο Ζιντάν μου είπε ότι θα είμαι ο 4ος στόπερ της ομάδας γιατί ήδη ήμουν μεγάλος (24-25 ετών). Δεν κατάλαβα γιατί δεν με άφησαν να πάω σε άλλη ομάδα. Στην πορεία όμως κατάλαβα, δούλεψα σκληρά για να αλλάξω την κατάσταση και κατέληξα να παίξω σε 11 ματς. Όταν τα πράγματα έγιναν καλύτερα για μένα τραυματίστηκα στον αστράγαλο. Ήταν Μάρτιος και τελικά δεν ολοκλήρωσα τη σεζόν».

Είχες συμπαίκτη και τον Έντεγκααρντ, που με το γκολ του στον Ολυμπιακό... έσπρωξε την Άρσεναλ στην πρόκριση. Μπορεί να γίνει ηγέτης της Ρεάλ;

«Ο Έντεγκααρντ ήρθε στη Ρεάλ Μαδρίτης όντας 16 ετών. Από τότε μπορούσε κανείς να διακρίνει την ποιότητα που είχε. Ήταν ένα πολύ ντροπαλό αγόρι το οποίο σιγά σιγά προσαρμόστηκε. Θυμάμαι το πρώτο του παιχνίδι όπου ήταν περίπλοκο για τον ίδιο. Ο Ζιντάν τον άλλαξε στο ημίχρονο γιατί ο αγωνιστικός χώρος ήταν λασπωμένος και δεν βοηθούσε στο παιχνίδι του. Πιστεύω ότι ο Μάρτιν έχει τον χαρακτήρα και την ποιότητα να γίνει ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης».

Να πάμε στον Αστέρα. Πώς κρίνεις τη φετινή σεζόν;

«Μέχρι στιγμής νομίζω ότι έχουμε μια υπέροχή σεζόν κι αυτό συνέβη χάρη στην ομάδα που έχουμε. Είχαμε ήδη μια πολύ καλή βάση. Στην αρχή της προηγούμενης σεζόν δεν τα πηγαίναμε καλά, αλλά αργότερα καταφέραμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα εξαιρετικά, όντας αήττητοι στα play out. Πολλοί παίκτες έμειναν στην ομάδα και αυτό μας βοήθησε να καταλάβουμε καλύτερα το παιχνίδι που ήθελε ο προπονητής μας να παίζουμε. Αυτό μας έκανε μια σκληρή ομάδα».

Το φετινό εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο (2-0) ήταν αυτό που άλλαξε εντελώς την κατάσταση για όλους σας, δίνοντας σας ώθηση;

«Πιστεύω ειλικρινά ότι το ματς με τον Ατρόμητο στο σπίτι μας ήταν το καλύτερο ματς που κάναμε αυτήν τη σεζόν. Ο προπονητής βρήκε το κλειδί για να κερδίσει πολλά ματς στη σειρά και να είναι η ομάδα στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Ωστόσο, είχαμε πολλά πολύ δύσκολα ματς που πραγματοποιήσαμε».

Ποιο ήταν το πιο σημαντικό γκολ σου με τον Αστέρα;

«Προσωπικά, το πιο σημαντικό γκολ μου ήταν αυτό εναντίον της Ξάνθης, εντός έδρας. Ήταν μια πολύ κακή μέρα για μένα γιατί έπαιζα ενώ η γυναίκα μου ήταν στο νοσοκομείο και γινόταν εγχείρηση χωρίς να το ξέρω. Την επόμενη μέρα θα είχαμε διακοπές για τα Χριστούγεννα. Το μυαλό μου ήταν εκεί γιατί ήθελα να είμαι μαζί της. Λόγω των υποχρεώσεων μου δεν μπορούσα να είμαι στο νοσοκομείο μαζί της εκείνη τη στιγμή και όταν σκόραρα θυμήθηκα εκείνη και συγκινήθηκα. Όταν τελείωσε το ματς πήγα στα αποδυτήρια και κάλεσα την πεθερά μου. Εκεί ανακάλυψα ότι γινόταν εγχείρηση και άρχισα να κλαίω. Ήταν μια κακή βραδιά, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ήμουν κοντά της την ακριβώς επόμενη ημέρα».

«Αντί να επιστρέψω σ' έναν μήνα, μου είπαν ότι δεν θα παίξω ξανά ποδόσφαιρο»

Αγωνιστικά, ποια ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της καριέρας σου;

«Όταν έφυγα από τη Ρεάλ Μαδρίτης πήγα στην Πονφεραντίνα, στη δεύτερη κατηγορία και από την πρώτη στιγμή τα πράγματα ήταν άσχημα. Εκανα μια εγχείρηση στο μηνίσκο μου και μου είπαν ότι θα έπαιζα σε μισό μήνα. Τελικά, χειρουργήθηκα 5 φορές και κατέληξα σε χειρουργική επέμβαση στο βασικό σύνδεσμό μου. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος γιατί μου είπαν ότι μπορεί να σταματήσω το ποδόσφαιρο γιατί η κατάσταση στο γόνατο δεν βελτιωνόταν. Πήγα σε πολλούς γιατρούς και εκείνοι μου είπαν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην μπορώ να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Δε το δέχτηκα, το αρνήθηκα στον εαυτό μου και δούλεψα πολύ σκληρά ώστε ύστερα από δύο χρόνια να μπορώ να παίξω πάλι ποδόσφαιρο. Δοκιμάστηκα σε μια ομάδα στη Segunda και από εκεί και πέρα άρχισα να ανεβαίνω σκαλοπάτια. Είμαι πολύ περήφανος που αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα και βρίσκομαι σήμερα σ' αυτό το επίπεδο».

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχες μέχρι στιγμής στην Ελλάδα;

«Εδώ στην Ελλάδα είχα πολλούς δύσκολους αντιπάλους αν και νομίζω ότι αν πρέπει να επιλέξω έναν, τότε σίγουρα θα έλεγα τον Ελ Αραμπί. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές μίλησα για αυτό με τον συμπαίκτη μου, τον Μπαράλες, τον οποίο θα ήθελα να τον αντιμετωπίσω σε έναν αγώνα, γιατί βλέπω πόσο συνεισφέρει και πόσο δύσκολη κάνει τη ζωή στους αντιπάλους του. Γι 'αυτό ήθελα να μάθω πώς θα ένιωθα αν έπαιζα εναντίον του. Στην προπόνηση, η ένταση δεν είναι ίδια αλλά και οι δύο γνωρίζουμε ότι θα ήταν μια όμορφη μάχη αυτή που θα είχαμε λόγω του στιλ παιχνιδιού μας».

Στον Αστέρα, σε έχει βοηθήσει ότι σχεδόν όλοι στην ομάδα μιλάνε ισπανικά;

«Είναι σημαντικό γιατί αυτό σε βοηθάει να έχεις καλές σχέσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».

Ο καλύτερος συμπαίκτες που είχες ποτέ;

«Είχα πολύ καλούς συμπαίκτες γενικότερα και προσπαθώ να διατηρήσω επαφές με τους περισσότερους απ' αυτούς. Στη Μαδρίτη απέκτησα πολύ καλούς φίλους και μέχρι σήμερα έχω μια πολύ καλή φιλία με τον Χάιμε Σάντσεθ και τον Λούκας Τόρο. Στην Πολωνία στην Γκόρνικ με βοήθησαν πολύ ο Ιγκόρ Ανγκούλο κι η σύζυγός του η Αρχι. Μετά ήρθε κι ο Χεσούς Χιμένεθ. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μια πολύ καλή παρέα».

Σε λίγο καιρό εκπνέει το συμβόλαιό σου με τον Αστέρα. Πού θα βρίσκεσαι του χρόνου;

«Είναι αλήθεια ότι το συμβόλαιό μου λήγει τον Ιούνιο. Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε πολύ χαρούμενοι στην Τρίπολη. Σήμερα δεν ξέρω τί θα συμβεί αλλά νομίζω ότι πολύ σύντομα θα είναι γνωστό το τί θα κάνω την επόμενη σεζόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To 5o My Story είναι στον «αέρα» με τον Νίκη Ζήση να εξιστορεί μια ιστορία 6 ετών με τον Αντερσον Βαρεχάο, μετά την αγκωνιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα