Η θέση του Ανδρούτσου, τι θα ήθελα να δω ως το τέλος από τον Ολυμπιακό και τα λεφτά Ραφίνια!

Η θέση του Ανδρούτσου, τι θα ήθελα να δω ως το τέλος από τον Ολυμπιακό και τα λεφτά Ραφίνια!

Η θέση του Ανδρούτσου, τι θα ήθελα να δω ως το τέλος από τον Ολυμπιακό και τα λεφτά Ραφίνια!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα πράγματα που θα ήθελε να δει σε ατομικό επίπεδο ως το τέλος της σεζόν στον Ολυμπιακό.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Τι θα ήθελα να δω από τον Ολυμπιακό στο φινάλε της σεζόν; Εξυπακούεται ότι θα ήθελα να τον δω να παίρνει το πρωτάθλημα και ει δυνατόν με στιλ και να κάνει και νταμπλ, παίρνοντας και το Κύπελλο. Αλλά σε ατομικό επίπεδο;

Τι θα ήθελα να δω σε αυτά τα 11-12 τελευταία παιχνίδια της σεζόν και δη στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, στο οποίο ο Ολυμπιακός έχει αποσπαστεί με μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τους ανταγωνιστές του; Κι εννοώ εκτός από τα…κλασικά, δηλαδή να κρίνουμε τον Μπρούμα και τον Λαλά και τον Όλεγκ.

Κατ΄ αρχάς, τον Τζολάκη και τον Κρίστινσον σε τουλάχιστον τρία παιχνίδια τον καθένα. Ήδη έχουν παίξει φέτος τέσσερα και τρία παιχνίδια αντίστοιχα ο καθένας, οπότε με άλλα τόσα θα έχουμε μία κάποια σοβαρή εικόνα για τους δύο τερματοφύλακες πίσω από τον Σα, χρήσιμη τόσο γενικά, όσο και ειδικά αν ο Πορτογάλος πάρει μεταγραφή, που προσωπικά δεν το βλέπω καθόλου εύκολο αλλά τέλος πάντων.

Τον Ντρέγκερ σε κάποια ματς. Τα έξι που έχει παίξει, και δη σποραδικά, ναι μεν κάτι μας έχουν δείξει, όχι και τα πιο…ευχάριστα, όμως δεν νομίζω ότι είναι ασφαλές κριτήριο για ένα παίκτη που είναι στέλεχος της Εθνικής του και πέρυσι είχε παίξει στην Μπουντεσλίγκα.

Τον Χολέμπας σε ρόλο στόπερ, αλλά σε δίδυμο στο κέντρο της άμυνας κι όχι σε άμυνα τριών. Για να δούμε αν ο Γερμανός μπορεί να αποτελέσει μία εναλλακτική επιλογή και σε αυτή τη θέση.

Τους Παπασταθόπουλο-Σεμέδο στην καρδιά της άμυνας, ώστε να διαπιστώσουμε πώς και αν μπορεί να ταιριάξει αυτό το δίδυμο, που θεωρητικά τουλάχιστον είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Τον Βρουσάι σε ένα σημαντικό αριθμό αγώνων, προκειμένου να τσεκάρουμε πάλι αυτό το οποίο μας έδειξε το παιδί (π.χ. με γκολ σε ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ, αλλά κι ασίστ με Μαρσέιγ), ότι δηλαδή μπορεί να δώσει λύσεις στα άκρα της επίθεσης κι όχι απλά σαν εναλλακτική επιλογή.

Τον Τιάγκο Σίλβα να παίζει πιο πολύ και δη με τον Εμβιλά στα χαφ, για να καταλάβουμε τι ψάρια πιάνει αυτός ο κεντρικός μέσος.

Τον Κάιπερς επίσης περισσότερο, έτσι ώστε να έχουμε γι΄ αυτόν μία πιο ολοκληρωμένη γνώμη και να επιβεβαιώσουμε ότι δεν δείχνει να είναι γι΄ αυτό το επίπεδο-η, να μας διαψεύσει.

Τον Σουρλή να παίρνει χρόνο συμμετοχής, για να δούμε αν έχει κι ο Ολυμπιακός παιδιά 18-19 ετών που μπορούν να σταθούν στην πρώτη του ομάδα, όπως βλέπουμε στον ΠΑΟΚ τον Τζόλη, στην ΑΕΚ τον Λάτσι και τον Μιτάι και στον Παναθηναϊκό τον Αλεξανδρόπουλο.

Προπάντων δε θα ήθελα να δω τον Ανδρούτσο στη θέση στην οποία νομίζω ότι μπορεί να αποδώσει το μάξιμουμ, του μεσοκυνηγού, αλλά όχι σε στιλ Φορτούνη-σε στιλ Καμαρά, όταν ο Πέδρο τον βάζει δεκάρι η, σε στιλ Φουστέρ, όταν τον έβαζε ο Βαλβέρδε δεκάρι τον συμπατριώτη του. Διότι νομίζω ότι ο Ανδρούτσος, πιο ώριμος πια, να κοντεύει στα 24 χρόνια του, μπορεί να σταθεί σε αυτή τη θέση. Έχει τη δυνατότητα να πρεσάρει ψηλά, ξεκινώντας από την επίθεση την άμυνα…Έχει το γκολ, κάτι που είχε δείξει στην Β ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και στην Εθνική Ελπίδων (6 γκολ σε 14 συμμετοχές), όταν έπαιζε σε πιο επιθετικογενείς ρόλους…Έχει την ασίστ με πάσες στα πέντε-δέκα μέτρα…Κι έχει και την τεχνική και το κοντρόλ να παίξει εκεί…

Ο Ανδρούτσος πέρυσι στον Ατρόμητο που ήταν δανεικός κι έπαιζε συνήθως από θέση Νο 8 έως Νο 11, είχε βάλει τέσσερα ωραιότατα γκολ. Ενώ και φέτος στον Ολυμπιακό, αγωνιζόμενος σχεδόν πάντα δεξιός μπακ, έχει κάνει δύο γκολ και έχει και τρεις ασίστ…Αναφορικά τώρα με τη θέση του δεξιού μπακ, έχω την αίσθηση ότι δύσκολα θα μπορέσει να καθιερωθεί, γιατί βγάζει σοβαρά ερωτηματικά και στις σέντρες που κάνει μπροστά και στις σέντρες που του περνάνε πίσω.

Προσέξτε, εγώ δεν λέω τι θα κάνει ο Μαρτίνς με όλους αυτούς τους παίκτες ως το τέλος της σεζόν-ούτε καν λέω τι πρέπει να κάνει. Εκφράζω προσωπικές επιθυμίες, που αν θέλετε και την άποψη μου δεν πρόκειται να…εκπληρωθούν παρά στο ελάχιστο. Και μπορεί βεβαίως να έχει και δίκιο ο Πέδρο αν πράξει έτσι…

Άσχετο: Με τη μεταγραφή του Ραφίνια στην Γκρέμιο του Πόρτο Αλέγκρε, ο Ολυμπιακός γλίτωσε αποζημίωση ύψους 200 χιλ. Ευρώ, που θα έπρεπε να καταβάλλει στον Βραζιλιάνο, για τη λύση του συμβολαίου του τον Γενάρη. Η συμφωνία μεταξύ Ολυμπιακού και παίκτη ήταν ότι αν έκλεινε σε ομάδα μέχρι τις 30 Μαρτίου, στην Βραζιλία όπου έχει ακόμη μεταγραφές, το ποσό αυτό θα αφαιρούνταν από την αποζημίωση που θα πάρει από τους «ερυθρόλευκους». Αντίθετα, εάν δεν έβρισκε ομάδα ο Ραφίνια, θα έπρεπε να πάρει τα 200 χιλιάρικα. Καλή συμφωνία από πλευράς Ολυμπιακού…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.