ΑΕΚ: Ο Χιμένεθ, οι απουσίες και η προετοιμασία για το ντέρμπι

ΑΕΚ: Ο Χιμένεθ, οι απουσίες και η προετοιμασία για το ντέρμπι

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Χιμένεθ, οι απουσίες και η προετοιμασία για το ντέρμπι

bet365

Τα... κεφάλια μέσα στην ΑΕΚ από σήμερα, ωστόσο ο Μανόλο Χιμένεθ θα μπορεί να προετοιμάζει πιο σωστά την ομάδα του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από τα μέσα της εβδομάδας και έπειτα.

Στα Σπάτα γυρίζουν το απόγευμα της Δευτέρας οι παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι από το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν ελεύθεροι απολαμβάνοντας το ρεπό που τους είχε δώσει το σαββατοκύριακο ο Μανόλο Χιμένεθ και πλέον ξεκινούν την προετοιμασία τους για την κρίσιμη τελική ευθεία, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ.

Ο Χιμένεθ περιμένει πως από εδώ και πέρα θα βγει η δουλειά του προηγούμενου διαστήματος στις προπονήσεις (όπως έχει πει και ο ίδιος), ενώ ευελπιστεί πως αυτή η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων που μεσολάβησε, θα βοήθησε ώστε να «καθαρίσει» το μυαλό όλων για τα σημαντικά ματς που ακολουθούν. Το αγωνιστικό είναι αυτό που προέχει τη δεδομένη στιγμή καθώς η ΑΕΚ επιβάλλεται να κατακτήσει θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και να διεκδικήσει φυσικά το τρόπαιο του Κυπέλλου.

Στο ζήτημα των επιστροφών πάντως, τις οποίες ο Χιμένεθ ανέμενε να μειωθούν στο ελάχιστο, ο Σεβιγιάνος κόουτς βλέπει ακόμα προβλήματα. Πέρα από τον Γαλανόπουλο, του οποίου η επιστροφή αναμένεται και λογικά θα βρίσκεται και στην αποστολή για το ντέρμπι (θα φανεί αν μπορεί να πάρει λεπτά συμμετοχής), ο Σιμόες όπως είναι γνωστό δεν έχει πιθανότητες να γυρίσει πριν το τέλος, ενώ οι Τσιγκρίνσκι και Σάκχοφ λογικά θα είναι διαθέσιμοι από την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή ο Ανδαλουσιανός τεχνικός ενόψει Ολυμπιακού περιμένει με ανυπομονησία να γυρίσουν υγιείς όλοι οι παίκτες που απουσιάζουν για τις υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες. Αυτοί δεν είναι και λίγοι... Σβάρνας, Μπακάκης και Μάνταλος με την Ελλάδα, Λιβάι Γκαρσία με το Τρινιντάντ, Ανσαριφάρντ με το Ιράν, Νεντελτσιάρου με τη Ρουμανία, Κρίστιτσιτς με τη Σερβία και Μιτάι με την Αλβανία.

Ήδη ο Γκαρσία, ο οποίος ξεχώρισε και με τις εμφανίσεις του στο Τρινιντάντ, ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι της επιστροφής από την Καραϊβική για την Αθήνα, ενώ ο Χιμένεθ περιμένει να δει τα Σπάτα να «γεμίζουν» από τα μέσα της βδομάδας και μετά καθώς οι υπόλοιποι έχουν υποχρεώσεις Τρίτη και Τετάρτη με τις Εθνικές τους ομάδες. Έτσι η ουσιαστική προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα γίνει από την Πέμπτη και έπειτα.

Το άλυτο πρόβλημα της ανασταλτικής λειτουργίας, σε συνδυασμό με τη δυσκολία στην επιθετική ανάπτυξη που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα είναι δύο σημεία τα οποία ο Χιμένεθ και οι παίκτες του πρέπει να βρουν λύση ενόψει των κρίσιμων ματς που ακολουθούν. Η τριάδα αγώνων που έρχεται με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου και Άρη θα κρίνει πολλά άλλωστε.

Σε μια πρώτη ανάγνωση πάντως σχετικά με το ματς κόντρα στους «ερυθρόλευκους» ο Χιμένεθ έχει συγκεκριμένες επιλογές για την ενδεκάδα, αναφορικά με την αμυντική και τη μεσαία γραμμή. Δηλαδή την άμυνα που χρησιμοποίησε με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την τριάδα των Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι και Μάνταλου για τον άξονα. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Τάνκοβιτς μπορεί να επιστρέψει στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ποιος από τους Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ ξεκινήσει στην κορυφή, καθώς δεδομένη είναι η παρουσία του Γκαρσία στα δεξιά. Όλα αυτά βέβαια θα τα δούμε ενώ πλησιάζουμε προς το ντέρμπι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα