Η επετειακή φανέλα του Αστέρα είναι «γεμάτη» Ελλάδα (pic)

Gazzetta team
Η επετειακή φανέλα του Αστέρα είναι «γεμάτη» Ελλάδα (pic)

bet365

Οι Αρκάδες έκαναν τα «αποκαλυπτήρια» της επετειακής φανέλας που δημιούργησαν ώστε να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821
Εμπνευσμένη από την ελληνική σημαία είναι η επετειακή φανέλα του Αστέρα Τρίπολης (και του ΑΠΟΕΛ), καθώς οι Αρκάδες έκαναν σήμερα (25/3) τα αποκαλυπτήρια της, ανήμερα της εθνικής μας εορτής. Με αυτόν τον τρόπο τιμούν τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξης της Επανάστασης του 1821.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ εκπροσωπώντας πέραν της αθλητικής υπόστασής τους και τις περιοχές που εδράζονται, δηλαδή την ιστορική Τρίπολη της Αρκαδίας και την πρωτεύουσα της Κύπρου, την πόλη της Λευκωσίας, με περηφάνια ανακοινώνουν την επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας και στον πιο σημαντικό τομέα. Αυτό της εθνικής τους συνύπαρξης.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε την παλιγγενεσία του ελληνικού Έθνους σηματοδοτώντας την έναρξη της αποτίναξης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία εποφθαλμιούσε σε κατάκτηση ολόκληρης της Ευρώπης. Αποτέλεσε δε για τους σκλαβωμένους Έλληνες, την ανάσταση της χαμένης Εθνικής ταυτότητας, που αλλοιωνόταν για 4 ολόκληρους αιώνες, με κίνδυνο να εξαλειφθεί από προσώπου γης.

Η άλωση της Τριπολιτσάς λίγους μήνες μετά την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη να υψώνει την ελληνική σημαία και να ταυτίζεται με την πόλη, ήταν ένα κομβικό σημείο για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης. Τον ίδιο καιρό, στην Λευκωσία της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, μυημένος στο έργο της Φιλικής Εταιρείας, συλλαμβάνεται και απαγχονίζεται από τους Τούρκους. Δύο εξέχουσες προσωπικότητες ταυτισμένες με το πιο σημαντικό αίσθημα των Ελλήνων. Την θέλησή τους για Ελευθερία.

200 χρόνια μετά, ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας, επιθυμώντας να τιμήσουν την μνήμη και την σημασία της Ελληνικής Επανάστασης, προχωρούν από κοινού και σε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικού υλικού Macron, στην δημιουργία μιας ιδιαίτερης επετειακής εμφάνισης. Με την απεικόνιση της ευλογίας της σημαίας της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, τον Σταυρό όπως αυτός απεικονίζεται στην πρώτη σημαία του ελληνικού Έθνους, να δεσπόζει στο μπροστινό μέρος και την αναγραφή στην πλάτη «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ», με τον αριθμό «21» οι δύο ομάδες αποτυπώνουν την πιο ένδοξη στιγμή του Ελληνισμού.

Με έντονα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας ανακοινώνουμε αυτή την πρώτη κοινή ενέργεια ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες με αποκορύφωμα, την διεξαγωγή όταν αυτό είναι εφικτό, φιλικής αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων στο στάδιο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στην Τρίπολη.

Συμβολικά έχουν δημιουργηθεί προς πώληση, 200 συλλεκτικές φανέλες για κάθε ομάδα, για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Συμβολική είναι και η απόφαση, η ανακοίνωση να γίνει στις 25 Μαρτίου και ώρα 18.21 ακριβώς, για να τιμηθούν η ημερομηνία και χρονολογία της Ελληνικής Επανάστασης.

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος αυτής της πρωτοβουλίας», δήλωσε ο Gianluca Pavanello, Διευθύνων Σύμβουλος της Macron. « Η ικανότητα της Macron να δημιουργεί ένα ξεχωριστό προϊόν για κάθε έναν από τους συλλόγους μας, θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε στους Αστέρα Τρίπολης και ΑΠΟΕΛ, μια μοναδική και αποκλειστική φανέλα, για να γιορτάσουν μια επέτειο που είναι πολύ σημαντική τόσο για τις ομάδες όσο και για τις πόλεις που εκπροσωπούν.»

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με βαθιά συναισθήματα παρουσιάζει την επετειακή φανέλα ακριβώς στα σημεία της ιστορικής Αρκαδίας, τα οποία ταυτίστηκαν με τη δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Το σπίτι των παιδικών του χρόνων στο Λιμποβίσι, η περιοχή Κάθισμα με τον ιστορικό βράχο, από όπου παρακολουθούσε την Τρίπολη και την πορεία της Επανάστασης και η πλατεία Άρεως, όπου δεσπόζει το άγαλμά του με το άλογό του.

Η επετειακή εμφάνιση του ΑΣΤΕΡΑ είναι ήδη διαθέσιμη στο Star Store, σε ειδικά σχεδιασμένο κουτί. Κατόπιν παραγγελίας θα είναι διαθέσιμη και σε κορνίζα.

ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ με αίσθημα εθνικής περηφάνιας παρουσιάζει την επετειακή φανέλα δίπλα στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, το Μαυσωλείο των Κυπρίων Εθνομαρτύρων που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας Παναγίας Φανερωμένης και στην προτομή του κύπριου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Ιωάννη Σταυριανού.

* Οι δύο σύλλογοι θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την χορηγό εταιρεία Macron που υλοποίησε αυτή την ξεχωριστή επετειακή εμφάνιση.

* Ιδιαίτερα θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε ως ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΑΠΟΕΛ προς την εταιρεία Red Panda, τον General Manager, κ. Γιάννη Γούβαλη και τους συνεργάτες του για την καθοριστική συμβολή στη δημιουργία της επετειακής φανέλας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα