Με σπασμένα φρένα

Θοδωρής Βασίλης
Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει από κει που σταμάτησε έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού του το Κύπελλο. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Είναι η καλύτερη ομάδα των play out και το απέδειξε και το Σάββατο. Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Ατρόμητου με 1-0 κι έπιασε τον Βόλο στην 7η θέση δείχνοντας πως για τον ίδιο το μίνι αυτό πρωτάθλημα μόνο αδιάφορο δεν θα είναι.

Με την διαφορά από τις θέσεις του υποβιβασμού αλλά κυρίως με την εικόνα που έχει δείξει ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου ο στόχος των Ηπειρωτών στα play out είναι να μην εμφανιστεί αδιάφορος και γιατί όχι να τερματίσει στην πρώτη θέση του μίνι αυτού πρωταθλήματος. Άλλωστε, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν, παίζει το πιο ωραίο ποδόσφαιρο και όλες οι ομάδες είναι στα μέτρα του.

Και πράγματι κόντρα στον Ατρόμητο στην πρεμιέρα η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη μόνο αδιάφορη δεν εμφανίστηκε. Σε αυτό βοήθησαν και οι Περιστεριώτες που επίσης έπαιξαν ανοικτά αφού τα play out είναι μια καλή ευκαιρία γι αυτούς να κλείσουν κάπως καλά το φετινό πρωτάθλημα. Έτσι, από το πρώτο λεπτό είδαμε δύο ομάδες που έπαιζαν χωρίς σκοπιμότητες, ελεύθερα χωρίς άγχος έχοντας ως πρωταρχικό στόχο το γκολ και όχι το μηδέν.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του δεν παρέκκλινε του πλάνου του και με την πίεση ψηλά, και με το ορθολογικό ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές να ανταποκρίνονται απόλυτα στις εντολές του προπονητή τους. Το γκολ ήρθε από τον Εραμούσπε ο οποίος φέτος ήρθε ως τρίτο στόπερ και χωρίς προετοιμασία αλλά με τις εμφανίσεις του έδειξε γιατί δικαίως του έχει καταθέσει πρόταση ανανέωσης ο Γιώργος Χριστοβασίλης και όχι για ένα χρόνο, αλλά για δύο και με καλά λεφτά.

Το καλό για τον Γιαννίκη είναι το γεγονός πως σχεδόν όλοι οι παίκτες του δείχνουν σε καλή κατάσταση, από τον Λοντίγκιν μέχρι τον Μιλιντσεάνου, και πως η ψυχολογία τους είναι στα ύψη ενόψει και των δύο αγώνων Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Το σίγουρο είναι - και αυτό είναι το ευχάριστο - πως ο «Άγιαξ» έχει χτίσει ένα προφίλ, έναν χαρακτήρα που δεν τον αφήνει να αδιαφορεί για κανένα ματς απόρροια του καλό και οικογενειακού κλίματος που υπάρχει στην ομάδα αυτή την διετία.

Τώρα ακολουθεί η διακοπή, είναι ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να πάρουν ανάσες αλλά και για τον Αργύρη Γιαννίκη να δει (εφόσον παραμείνει) και τους υπόλοιπους παίκτες για τη νέα σεζόν δίνοντας τους χρόνο συμμετοχής χωρίς να αλλάξει η βασική εικόνα της ομάδας.

ΥΓ. Στα του Γιαννίκη το θέμα της ανανέωσης θα πάρει λίγο ακόμα χρόνο και τα όποια νέα που θα υπάρξουν θα είναι το Απρίλιο μετά και τις δύο αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Πάντως, προσωπική άποψη που την έχω ξαναπεί είναι ότι ο κόουτς ή θα μείνει στα Γιάννενα ή θα επιστρέψει στην Γερμανία.

ΥΓ1. Μετά τον Μπρένερ λογικά κλείνει θετικά και το θέμα Εραμούσπε. Ο ΠΑΣ κατέθεσε την πρόταση του στον Αργεντινό για διετές συμβόλαιο με τις αποδοχές να φτάνουν στις απαιτήσεις του έμπειρου κεντρικού αμυντικού και εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα παραμείνει κάτοικος Ιωαννίνων για την επόμενη διετία, κάτι που ήταν και επιθυμία του Εραμούσπε την οποία είχε εκφράσει και παλιότερα.