Ανάλυση Wyscout: Η βελτίωση του νεαρού Σουρλή στο παιχνίδι με ΑΕΛ συγκριτικά με το Κύπελλο (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Με τη συμβολή των στοιχείων της κορυφαίας πλατφόρμας Wyscout προκύπτει η διαπίστωση ότι ο 18χρονος χαφ του Ολυμπιακού παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα στο γήπεδο σε σχέση με την προηγούμενη φετινή εμφάνισή του.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Προφανώς είναι ένα παιδί 18 ετών που έχει... δρόμο μπροστά του. Ο Βασίλης Σουρλής, ο οποίος μεγάλωσε έχοντας ως πρότυπα τον Τζιοβάνι αλλά και από την τωρινή ομάδα τον Φορτούνη (όπως ο Χριστοφιλόπουλος έχει ως παράδειγμα προς μίμηση τον Σωκράτη) αλλά και με την επιθυμία να παίξει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Ένα ακόμα παιδί από την Ακαδημία των Πειραιωτών, όπως ήταν και οι Μανθάτης, Ανδρούτσος, Ρέτσος, Νικολάου και τόσοι ακόμα.

Με ύψος 1.83 είναι ένας παίκτης που κυρίως αγωνίζεται ως οκτάρι και υπό προϋποθέσεις και σε πιο προωθημένο οργανωτικό ρόλο. Μπορεί να παίξει και στη θέση Νο6 αλλά και έξω δεξιά.
Στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού φέτος έχει παίξει 34 λεπτά στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο (στο κέντρο) αλλά και 31 λεπτά - πάλι στο κέντρο - με την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα. Και τα δύο παιχνίδια αυτά ήταν εκτός έδρας.
Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της κορυφαίας πλατφόρμας Wyscout βλέπουμε πως ενώ στον αγώνα Κυπέλλου είχε 16 / 27 πετυχημένες ενέργειες στο σύνολο με ένα ποσοστό 59% στον αγώνα με την ΑΕΛ είχε ένα ποσοστό 76%, που ήταν 29 πετυχημένες ενέργειες στις 38 προσπάθειές του στο σύνολο.
Στατιστικά δηλαδή αλλά και βάσει εικόνας προκύπτει μία βελτίωση από το ένα ματς στο άλλο και φυσικά σε σχέση με τα όσα βλέπουμε από την πλατφόρμα Wyscout. Με την ομάδα του Αγρινίου είχε 12 / 13 πάσες (ακρίβεια μεταβιβάσεων στο 92%). Στον αγώνα με την ΑΕΛ το ποσοστό αυτό ήταν στο 96% με 23 / 24 πάσες. Είχε και 1 / 1 μακρινές πάσες απέναντι στην ομάδα του κάμπου.
Πηγή Wyscout: Το σύνολο των κινήσεων και ενεργειών του Σουρλή με την ΑΕΛ
Βελτίωση είχε και στις κερδισμένες μονομαχίες. Με τον Παναιτωλικό είχε 3 / 9 (με 33%) και στο ΑΕΛ - Ολυμπιακός είχε 5 / 10 με 50%. Τέλος στις εναέριες μονομαχίες με την ΑΕΛ δεν κέρδισε καμία εκ των δύο που διεκδίκησε ενώ με τον Παναιτωλικό είχε 1 κερδισμένη διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα στις 2 (50%). Ο ίδιος ο Σουρλής έχει κάνει και άλλη συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, πέρυσι με τον ΟΦΗ στα play offs της SL1 δηλώνοντας περήφανος για την πρώτη του παρουσία με την μεγάλη ομάδα, κάτι που ήταν όνειρο ζωής.
Πηγή Wyscout: Οι πάσες του Σουρλή στο ΑΕΛ - Ολυμπιακός
Άλλωστε ο μεγάλος αγωνιστικός θησαυρός για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός είναι αυτά τα παιδιά. Πάντως ο πατέρας του μικρού, Γιώργος Σουρλής (παλιός παίκτης / βετεράνος του Αιγάλεω), έχοντας μιλήσει το 2019 στο ΦΩΣ είχε τονίσει πως ο Βασίλης είναι κυρίως δεκάρι και περισσότερο σαν κρυφός κυνηγός και πως στον Ρέντη τον φώναζαν killer.
Πηγή Wyscout: Οι κερδισμένες μονομαχίες του Σουρλή στο ΑΕΛ - Ολυμπιακός
- Για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στατιστικά δεδομένα από τo www.wyscout.com. Οι φωτογραφίες είναι από το Wyscout.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: