Εμβιλά: Το σχεδόν τέλειο παιχνίδι του με τη Λαμία, που το έβγαλε κυρίως ως στόπερ (pics & vid)

Εμβιλά: Το σχεδόν τέλειο παιχνίδι του με τη Λαμία, που το έβγαλε κυρίως ως στόπερ (pics & vid)

Δημήτρης Τομαράς
Εμβιλά: Το σχεδόν τέλειο παιχνίδι του με τη Λαμία, που το έβγαλε κυρίως ως στόπερ (pics & vid)

bet365

Ο Γιαν Εμβιλά μετά το παιχνίδι με τον Άρη στο Κύπελλο επιστρατεύθηκε ως στόπερ και στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λαμία και το Gazzetta με τα στοιχεία της κορυφαίας πλατφόρμας του Wyscout αναδεικνύει την τρομερή εμφάνισή του.
Ναι προφανώς και ένα παιχνίδι με αντίπαλο τη Λαμία δεν θα μπορούσε να είναι ένα επαρκές κριτήριο. Υπάρχει όμως η εξής διαφορά. Όπως για ένα διάστημα με τον Άρη έτσι και με τη Λαμία ο Εμβιλά τοποθετήθηκε σε μία θέση που δεν είναι η φυσική του.
Ναι την ξέρει αρκετά αλλά έχει παίξει λίγες φορές εκεί. Και αναφερόμαστε στη θέση του στόπερ. Στο παιχνίδι με του href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1571963/olympiakos-lamia-3-0-vids">Ολυμπιακού τη Λαμία ο Εμβιλά ξεκίνησε παίζοντας στη φυσική του θέση. Όμως ο τραυματισμός του Μπα ανάγκασε τον Μαρτίνς να βάλει στο 18' τον Τιάγκο Σίλβα και έτσι ο έμπειρος Γάλλος γύρισε ως σέντερ μπακ πλάι στον Σωκράτη.
Όπως βλέπουμε από τα διαθέσιμα στοιχεία href="https://wyscout.com/" rel="sponsored nofollow">της κορυφαίας πλατφόρμας Wyscout ο έμπειρος Εμβιλά έπαιξε 94 λεπτά έχοντας 93 πετυχημένες ενέργειες στις 100 που επιχείρησε. Είχε 98% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του ενώ κέρδισε το 79% των μονομαχιών με τους αντιπάλους του και δεν έχασε καμία διεκδίκηση στον αέρα. Βλέποντας τη σιγουριά και το... αρχοντικό στιλ που έδινε στα μετόπισθεν μπορεί να μιλήσει κανείς για ένα σχεδόν τέλειο και σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι και ας μην ήταν με έναν τόσο δύσκολο αντίπαλο. Ο δε Σωκράτης φάνηκε να βρίσκει καλύτερα τα πατήματά του με τον Εμβιλά διότι είχε δίπλα του έναν πολύ δυνατό, αρκετά γρήγορο και καλό αμυντικά και τακτικά παίκτη, ο οποίος παράλληλα μπορούσε να φτιάξει και παιχνίδι (ο οποίος επίσης στο ματς είχε παραπάνω κερδισμένες μονομαχίες από τον Σωκράτη).
alt="" src="/sites/default/files/migrated/2021/03/emvila4_0.jpg" style="width: 770px; height: 400px;">
Πηγή Wyscout: Οι μεταβιβάσεις του Γιαν Εμβιλά με τη Λαμία
Εάν δούμε πάντως και προηγούμενες χρονικά αναμετρήσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη μέσα από τα στοιχεία του Wyscout φυσικά πάλι ο Εμβιλά είχε υψηλό ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών. Με τον Άρη στο Κύπελλο είχε 67%, με τον Βόλο στο πρωτάθλημα είχε 86%, με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία είχε 69% και με τον Άρη στο πρωτάθλημα 67%. Σε όλα αυτά δε τα ματς από τις εναέριες μονομαχίες που έδωσε δεν έχασε καμία.
alt="" src="/sites/default/files/migrated/2021/03/emvila5_1.jpg" style="width: 670px; height: 351px;">
Πηγή Wyscout: Οι κερδισμένες μονομαχίες του Εμβιλά με τη Λαμία (11)

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2021/03/emvila3_1.jpg" style="width:770px;height:400px;">

Πηγή Wyscout: Το σύνολο των κινήσεων και ενεργειών του Εμβιλά στον αγώνα
Ξέχωρα από τον Εμβιλά - που έχει φανεί ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα χωρίς αυτόν στο γήπεδο και άλλη με τον Γάλλο παρόντα - πάντως ειδική μνεία πρέπει να γίνει και σε έναν άλλον χαφ του Ολυμπιακού στο ματς αυτό με τη Λαμία. Στον Μπουχαλάκη που έκανε το κλέψιμο στη φάση του 1-0 και που πρέσαρε τρομερά για να γίνει το λάθος και να βγει το 2-0 στον αγώνα. Όσο για τον Εμβιλά; Από τα δικά του πόδια και του Τιάγκο Σίλβα ξεκίνησε η φάση του 3-0 του Ελ Αραμπί.
Από αμυντικής πλευράς πάντως για τον άλλοτε διεθνή Γάλλο μπορούμε να δούμε και το εξής (από τα στοιχεία της Λίγκας). Ότι ήταν και παραμένει εκ των κορυφαίων σε κλεψίματα στην ομάδα με 36 σε 23 αγώνες (4η κορυφαία επίδοση στο ρόστερ του Ολυμπιακού) αλλά και στις πάσες (3ος ανάμεσα στους παίκτες των Πειραιωτών με 205 πάσες σε 23 αγώνες).
data-height="330" data-integration-id="eexbs13jsegihuu" data-playlist-id="v-c9r8059vlebt-st" data-width="588">

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα