Η «μάχη» Λαλά-Ανδρούτσου για τη θέση του δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό

Η «μάχη» Λαλά-Ανδρούτσου για τη θέση του δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη θέση Νο 2 του Ολυμπιακού και σχολιάζει το χθεσινό ντέρμπι στη Λεωφόρο.
Ρεάλ Μαδρίτης - Σοσιεδάδ: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Μπορεί κάποιος να προσέξει ότι στα έξι τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς βάζει εναλλάξ τους Λαλά κι Ανδρούτσο στη θέση του δεξιού μπακ!

Με τον ΟΦΗ (μέσα 3-0) ο Ανδρούτσος, με τον Άρη (μέσα 2-1) ο Λαλά, με τον ΠΑΟ (έξω 1-2) ο Ανδρούτσος, με την PSV (μέσα 4-2) ο Λαλά, με τον Άρη (μέσα 1-1) ο Ανδρούτσος, με την PSV (έξω 1-2) ο Λαλά). Επιπλέον, και στα δύο παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, ο προπονητής του Ολυμπιακού έβγαλε στο 80ο λεπτό τον Λαλά και πέρασε τον Ανδρούτσο!

Είναι σαφές ότι ο Μαρτίνς κάνει μία διαχείριση σε αυτή τη θέση, προτιμώντας τον νεοαποκτηθέντα Γάλλο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και στηρίζοντας πολύ, με μεγάλη, μεγαλύτερη κι από τον Λαλά, συμμετοχή, και το Ελληνόπουλο. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς στο πρώτο μισό της σεζόν ο Ολυμπιακός έπαιζε με άλλο βασικό (τον Ραφίνια) και με άλλο αναπληρωματικό (Ντρέγκερ) δεξί μπακ!

Αφού παρακάμψουμε το συμπέρασμα ότι τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός είχε λυμένο το πρόβλημα του σε αυτή τη θέση με τον Ομάρ, ενώ φέτος βλέπουμε να έχει χρησιμοποιήσει τέσσερις παίκτες για να καλύψει το κενό που άφησε ο άτυχος Νορβηγός, να θυμίσουμε ότι ο Ανδρούτσος κέρδισε μία θέση στο πλάνο του προπονητή από μία πολύ καλή παρουσία του στο πρώτο ματς του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στις 20 Γενάρη, στο πρώτο του παιχνίδι στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού μετά την άνοιξη του 2019.

Ποια είναι λοιπόν η πρώτη εικόνα που έχουμε από τον Λαλά, σε αυτά τα τρία παιχνίδια που τον έχουμε δει; Νομίζω ότι το πρόσημο είναι θετικό. Ο έμπειρος αμυντικός δεν…ενθουσιάζει, αλλά τα καλά στο παιχνίδι του είναι ξεκάθαρα περισσότερα από τα άσχημα.

Στην Ολλανδία, για να πάρουμε το τελευταίο παιχνίδι, ο Λαλά σε γενικές γραμμές την έκανε τη δουλειά. Αμυντικά δεν είχε προβλήματα και επιθετικά είχε τις στιγμές του. Έκοψε ουκ ολίγες φορές σε επιθέσεις της PSV, έκανε μία καλή άμυνα, σε μία επέμβαση του πήρε και φάουλ, σε ένα άλλο διώξιμο του έβγαλε και καλή πάσα, είχε ένα κλέψιμο, βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, πέρασε δύο πολύ καλές μπαλιές στον Καμαρά βγάζοντας τον σε θέση έξω δεξιά για επικίνδυνες σέντρες, ενώ βρέθηκε ο ίδιος ο Γάλλος μία φορά σε θέση βολής, όταν μετά το δοκάρι του Καμαρά σούταρε αλλά η μπάλα μπλοκαρίστηκε σε ένα από τα πολλά σώματα που υπήρχαν μπροστά του. Πάντως, διαπιστώσαμε και πάλι ότι πατάει την αντίπαλη περιοχή, αν θυμηθούμε ότι στο πρώτο ματς είχε χάσει μία σημαντική ευκαιρία απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, από τον οποίο νικήθηκε.

Τι άλλο μπορούμε να προσέξουμε; Ότι μία φορά που επιχείρησε σέντρα δεν ήταν καθόλου καλή (γενικά δεν μας έχει μείνει κάποια καλή του σέντρα), ότι μία άλλη φορά έχασε εύκολα την μπάλα κι ότι στην πρώτη απειλή των Ολλανδών δεν είχε μαρκάρει καλά τον Ζαχάβι, εκεί που αστόχησε στο 10ο λεπτό από ένα γύρισμα του Μάλεν, ο οποίος είχε ξεφύγει του Μπα σαν έξω δεξιά.

Η εικόνα λοιπόν του Λαλά είναι καλή, σε σχέση και με το ότι έχει όλα κι όλα τρία παιχνίδια στον πρώτο μήνα του στον ολυμπιακό, κι έχοντας βγει από τη Γαλλία για πρώτη φορά στην καριέρα του, στα 29 χρόνια του. Από την άλλη, ίσως θα περιμέναμε να έβγαζε μεγαλύτερη ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι του, έχοντας παίξει νωρίτερα σε όλα τα παιχνίδια της Στρασμπούρ στο γαλλικό πρωτάθλημα, άρα έχοντας ρυθμό. Για κάποιο λόγο δείχνει σαν να μην είναι ακόμη στο 100% του, όπως άλλωστε φαίνεται από το ότι ο Μαρτίνς τον άλλαξε και στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια στο 80ο λεπτό. Κι ο Πέδρο δεν το συνηθίζει αυτό με τους ακραίους μπακ-για την ακρίβεια το έκανε μόνο στον Ντρέγκερ.

Ο Ανδρούτσος είναι αλήθεια ότι βάζει άλλη ένταση στο παιχνίδι του και έχει πολύ περισσότερα ανεβάσματα στην επίθεση-εξ ου άλλωστε κι έχει και τρεις ασίστ, με τελευταία εκείνη στο γκολ του Φορτούνη με τον Άρη.

Δίνει έτσι τη δική του μάχη το Ελληνόπουλο για μία θέση στην ενδεκάδα, δείχνοντας αποφασισμένο να πουλήσει ακριβά το τομάρι του, έστω κι αν έχει να κοντράρει έναν παίκτη με συμβόλαιο 2,5 εκ. Ευρω για 2,5 χρόνια, άρα με συμβόλαιο ένα εκ. Ευρώ ετησίως. Αν βελτιώσει το αμυντικό του κομμάτι και κάνει τις σέντρες από εκεί που μπορεί να τις κάνει, δηλαδή στα όρια της αντίπαλης περιοχής (αφού τις μακρινές δεν τις έχει), θα αυξήσει σοβαρά τις πιθανότητες του, έστω κι αν λογικά περιμένουμε από τον Λαλά ακόμη καλύτερη εικόνα.

Μοιάζει να συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι ο Ανδρούτσος, αλλά ασφαλώς οφείλει να είναι πιο συγκεντρωμένος, αφού αυτό που έκανε στην Ολλανδία, ενώ μάλσιτα είχε ξεκινήσει καλά, παίρνοντας προσπάθειες από δεξιά, να δώσει την μπάλα στο 86’ χωρίς να πιέζεται σε αντίπαλο και να δώσει τη δυνατότητα σε αντεπίθεση για γκολ στην PSV, θα έκανε τεράστια ζημιά στον Ολυμπιακό (αν αντί για δοκάρι η μπάλα πήγαινε στα δίκτυα του Σα από το σουτ του Μάλεν θα γίνονταν το 3-0 και τέρμα η πρόκριση), αλλά και στον ίδιο τον Ανδρούτσο…

Θα ήταν κρίμα για την προσπάθεια που κάνει εδώ και πάνω από δύο μήνες να σώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά ξέρουμε πώς είναι το ποδόσφαιρο…

Άσχετο: Το ερώτημα που μου άφησε το χθεσινό ντέρμπι σούπα στη Λεωφόρο ήταν ένα-οι δύο προπονητής ήταν τόσο ευχαριστημένοι από την εικόνα των ομάδων τους και άργησαν τόσο πολύ να κάνουν αλλαγές; Κι οι δύο μαζί έκαναν πέντε, όσες δικαιούνταν ο καθένας! Ο Μπόλονι έκανε τρεις, στο 78΄και στο 85’ κι ο Χιμένεθ άλλες δύο, στο 67’ και στο 91’. Κάπως έτσι δεν έμειναν στον πάγκο ως το τέλος οι Μακέντα, Αϊτόρ, Αλμπάνης, Σάκχοφ, Νταντσένκο, που ενδεχομένως να βοηθούσαν να δούμε κάτι άλλο από αυτόν τον…λαπά.

Το αποτέλεσμα αυτό καθ΄ εαυτό, η ισοπαλία, δεν πρέπει να μας ξενίζει, ήταν το…φαβορί! Και φέτος δεν γίνεται διπλό σε ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων παραδοσδιακά πιο μεγάλων αντιπάλων με τίποτα! Νομίζω ότι έχει ένα μόνο ο ΠΑΟ, κι αυτό επί της ΑΕΚ, στην κοινή τους τότε έδρα, το ΟΑΚΑ.

Αν θέλουμε λίγο να εστιάσουμε στις ελάχιστες κρίσιμες φάσεις του αγώνα, θα παρατηρήσουμε ότι ο Σβάρνας στο γκολ του Βέλεθ και έμεινε πίσω κολλημένος με συνέπεια να τον καλύπτει ενώ θα ήταν οφσάιντ, αλλά και δεν τον μάρκαρε σωστά την στιγμή του σουτ…Ότι ο Χουανκάρ στο γκολ του Γκαρσία έκανε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι το ίδιο κουτό λάθος, δηλαδή να πάει να διωξει την μπάλα και να την στέλνει πάνω στον πρώτο συμπαίκτη η, αντίπαλο, κρατώντας ζωντανή τη φάση…Ότι εκτός του Βέλεθ θα μπορούσε να σκοράρει κι ο στόπερ της ΑΕΚ, ο Νεντελτσάρου, αν απλά έβρισκε ελάχιστα την μπάλα εξ επαφής προ του Διούδη σε ένα σουτ του Σιμάνσκι…Κι ότι στην ΑΕΚ θα πήγαιναν σε…τρελάδικο, αν δέχονταν και δεύτερο γκολ από στημένη φάση στο 90ο λεπτό (επέμβαση Αθανασιάδη στο σουτ του Νιάς), από έναν Παναθηναϊκό, που σε όλο το ματς τους είχε απειλήσει με ένα άλλο στημένο κι είχε σκοράρει!

Κάτι τελευταίο για τον Παναθηναϊκό: τα έδωσε όλα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εκμεταλλευόμενος κι ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μπροστά τους το πρώτο ματς με την PSV κι έκαναν ροτέισον στη Λεωφόρο, το πήγε στο 110% των δυνατοτήτων του και τελικά κέρδισε 2-1 με την άπλετη βοήθεια της τύχης. Εν τέλει τι κατάφερε; Έχει να λέει ότι έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού. Κι η συνέχεια ήταν η ήττα στο πρώτο ματς από τον ΠΑΣ σε ουδέτερη έδρα, με συνέπεια να κινδυνεύει τώρα με αποκλεισμό από το Κύπελλο, αλλά και η συγκομιδή ενός βαθμού από δύο αγωνιστικές πρωταθλήματος με συνέπεια να αυξηθεί η διαφορά του από τη δεύτερη θέση και γενικά από την προνομιούχο για την Ευρώπη πρώτα τετράδα…

Κατά τα άλλα, το 45-55 που έπαιξε ο Ευαγγέλου στην Τρίπολη, σαφώς και δεν ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ. Θα έπρεπε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο Αθηναίος διαιτητής…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.