Ζε Ελίας: «Στα εκτός έδρας του Champions League ήθελα να κάνω τους αντίπαλους οπαδούς να το βουλώσουν» (vid)

Ζε Ελίας: «Στα εκτός έδρας του Champions League ήθελα να κάνω τους αντίπαλους οπαδούς να το βουλώσουν» (vid)

Gazzetta team
Ζε Ελίας: «Στα εκτός έδρας του Champions League ήθελα να κάνω τους αντίπαλους οπαδούς να το βουλώσουν» (vid)

bet365

Ο Ζε Ελίας θυμήθηκε την παρουσία του στον Ολυμπιακό, αλλά και το ματς με τον Ηρακλή όπου ο Ζιοβάνι είχε... προβλέψει το γκολ από το κέντρο. Γιατί οι ερυθρόλευκοι δεν νικούσα εκτός έδρας και γιατί πήρε το 13;

Οι δηλώσεις του στο Gate 7 International Podcast:

Γενικά σχόλια για το πέρασμα του από Ολυμπιακό :

« Τα 3 χρόνια μου στον Ολυμπιακό ήταν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Ένιωθα στην καρδιά μου την ίδια ενέργεια που είχαν οι φίλαθλοι στις εξέδρες. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχεις πολλά να σκεφτείς και δεν είναι δεδομένο ότι θα δεθείς με τον κόσμο. Αλλά στον Ολυμπιακό ένιωσα πολύ έντονα αυτήν την ενέργεια και το δέσιμο με τους φιλάθλους μας.»

Για τον νο.13 στην φανέλα και το αν του εξήγησα κανείς τι σημαίνει :

«Όχι. Κανείς δεν μου είπε. Το 13 το φοράω από 5 χρόνων που ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Άμα μου το εξηγούσε κάποιος, οκ, θα το άλλαζα. Ίσως να έπαιρνα το 4».

Ιστορίες με τον Ζιοβάνι :

«Οπως τον χάζευαν οι φίλαθλοι, το ίδιο και εμεις. Ποτέ δεν ήξερες τι θα κάνει. Είναι πολύ έξυπνος και απρόβλεπτος. Όταν παίξαμε με τον Ηρακλή στο κύπελλο (5-4), στην αρχή του ματς μετά από 2-3 λεπτά με κοίταξε και μου είπε «Ζε θα βάλω γκολ από το κέντρο του γηπέδου σήμερα» και των ρώτησα ΓΙΑΤΙ Ζιοβανι ; Είπε ότι «ο τερματοφύλακας είναι πάντα μπροστά από την εστία του μακριά από την γραμμή.» Του είπα όχι Ζιο είναι σοβαρός αγώνας μην το κανείς. Ο Ζιο είπε ΘΑ ΔΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ. Μετά ξεχάστηκα αλλά στο 2ο ημίχρονο όταν μπήκε το γκολ με κοίταξε και μου είπε, «είδες ; Στο είπα !»

Του αρέσει πολύ του Ζιοβανι να κάνει ποδιές (να βάζει την μπάλα μέσα από τα πόδια). Στην πρώτη προπόνηση μου στον Ολυμπιακό, έκανε μια κατεβασιά με το στήθος και πήγα να τον μαρκαρω. Πέρασε την μπάλα μέσα από τα πόδια μου και σκέφτομαι... τον μ....α, και του λέω - Ζιο, σε παρακαλώ, πρόσεχε, είμαι Βραζιλιανος αλλά θα σε σαπίσω στο ξύλο (I will kick your ass) άμα μου το ξανά κανείς αυτό - και έπεσε πολύ γέλιο».

Γιατί δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός να κερδίσει εκτός έδρας στην Ευρώπη ;

«Δεν το πίστευε ο Ολυμπιακός ότι μπορούσε την νίκη εκτός έδρας. Είναι τόσο απλό. Άμα το πιστεύεις μπορείς να παίξεις παντού. Όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο είναι 11 εναντίον 11. Πρέπει να το πιστέψεις ότι μπορείς να παίξεις και ότι μπορείς να κερδίσεις. Εγώ όταν έπαιζα εκτός έδρας ήθελα να κάνω τους οπαδούς της άλλης ομάδας να το βουλώσουν. Πρέπει να δημιουργείς λόγους παραπάνω για να κερδίσεις.

Με την Μάντσεστερ Γιουναιτεντ στο Ολντ Τράφορντ που αποβλήθηκα ήθελα να ξυπνήσω την ομάδα. Δεν ήθελα να χτυπήσω τον Βερόν. Έπεσα δυνατά να τον μπλοκάρω αλλά ήταν πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής και είδε την πρόθεση μου και ήταν ένα βήμα μπροστά από εμένα».

Το ταξίδι με το αεροπλάνο για το ματς με την Ξάνθη :

«Είχε πολύ κακοκαιρία και αναταράξεις σε εκείνη την πτήση. Το αεροπλάνο πήγαινε πάνω κάτω δεξιά αριστερά. Ο τρελό-Αμανατίδης έκανε το Σταύρο του και τα χέρια του κουνούσαν σαν το χταπόδι! Όλοι τριγύρω κάναν τον Σταύρο τους, κάναμε προσευχές... μετά όταν προσγειωθήκαμε άνοιξε η πόρτα και ο αέρας πήρε το καπέλο του Ζιοβανι και μετά εκείνος έτρεχε να πιάσει το καπέλο του και του φωνάζαμε να προσέχει αλλά εκείνος συνέχισε. Δεν κατάφερε να νικήσει τον αέρα τελικά».

Αν συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό και αν θα δεχόταν πρόταση να δουλέψει για τον σύλλογο ;

«Έχω καλή σχέση με τον Καρεμπε. Έχει τύχη να με ρωτήσουν την γνώμη μου για μερικούς παίκτες - αν είναι καλός ο ένας ή ο άλλος. Τίποτα παραπάνω.

Θα με έκανε πολύ χαρούμενο να δεχτώ κάποια πρόταση συνεργασίας από τον Ολυμπιακό. Όμως σέβομαι πρωτίστως όλους εκείνους που δουλεύουν στον Ολυμπιακό τώρα και δεν θέλω να δημιουργήσω κάποιο θέμα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα