Αν δεν προηγηθεί… τελείωσε! Γιατί συμβαίνει αυτό…

Αν δεν προηγηθεί… τελείωσε! Γιατί συμβαίνει αυτό…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα και τους βασικούς λόγους που πιστεύει ότι οδήγησαν σε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ. |21+

Άλλο να παίζεις με την Λαμία, την ΑΕΛ και τον ΠΑΣ και άλλο με τον Αστέρα, τον Άρη, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αυτό δεν είναι ένα αυτονόητο συμπέρασμα για όλους. Υπάρχουν και ομάδες που παρουσιάζουν την ίδια εικόνα (καλή ή κακή, θετική ή προβληματική σε διάφορους τομείς) με κάθε είδους αντιπάλους. Για παράδειγμα η ΑΕΚ τα δικά της αμυντικά προβλήματα τα παρουσιάζει σε κάθε ματς...)

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε τελικά ΚΑΙ χθες, ότι στα δύσκολα, στα πιο σκληρά ματς και ΕΙΔΙΚΑ σε αυτά που στραβώνουν, ΔΕΝ το έχει! Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν το έχει και φυσικά το συγκεκριμένο συμπέρασμα, είναι ότι πιο ανησυχητικό ενόψει του φινάλε της σεζόν…

Πάμε στα ποδοσφαιρικά θέματα που αναδείχθηκαν ΚΑΙ σε αυτό το ματς του Δικεφάλου.

  1. Ο ΠΑΟΚ έχασε (ή δεν κέρδισε) και αυτό το ματς στην Τρίπολη, ΧΩΡΙΣ να είναι χειρότερος του αντιπάλου. Αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα που ΠΡΕΠΕΙ να προβληματίσει όσους είναι στην ομάδα και… γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι αποτελεσματικός; Γιατί δεν είναι ΠΟΤΕ πιο αποτελεσματικός από έναν καλό αντίπαλό του;
  2. Ο ΠΑΟΚ άξιζε ή μπορούσε βάσει εικόνας και ευκαιριών να προηγηθεί, αλλά… τα λίγα εκατοστά στο οφσάιντ(;) και στο δοκάρι, του στέρησαν αυτή την ευκαιρία. (Το ίδιο έγινε και με 1-2 επεμβάσεις του αντίπαλου γκολκήπερ. Ο ΠΑΟΚ είδε τελευταία απόκρουση δικού του τερματοφύλακα το 2019!!). Ο Αστέρας προηγήθηκε και… εκεί κάπου ΟΛΟΙ κατάλαβαν ότι ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε περίπτωση να το γυρίσει. Γιατί όμως;
  3. Άλλο ΜΕΓΑΛΟ θέμα που πρέπει να προβληματίσει όσους είναι στον ΠΑΟΚ και νιώθουν από ποδόσφαιρο. Σε δώδεκα φετινά ματς βρέθηκε πίσω στο σκορ ο ΠΑΟΚ. Τα δέκα ΔΕΝ τα κέρδισε! (Την ανατροπή την κατάφερε μόνο στο ξεκίνημα της θητείας Γκαρσία με Αϊντχόβεν και ΠΑΣ). Το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το πολύ-πολύ ανησυχητικό είναι ότι στη διάρκειά των περισσοτέρων εξ’ αυτών, ΔΕΝ έδειξε ούτε καν ότι το πιστεύει. Είχε πολύ κακή εικόνα, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αυτό ακριβώς έγινε και χθες! Η εικόνα του ΠΑΟΚ μετά το 1-0, ειδικά όμως μετά το 2-0 ήταν ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ. Ομάδα που ΔΕΝ πίστευε σε αυτό που έπαιζε.
  4. Στα μεγάλα ματς, το παιχνίδι είναι πολύ πιο σκληρό. Εκεί κερδίζουν όσοι (από πριν) έχουν προσέξει όλες τις λεπτομέρειες. Εκεί κερδίζουν δηλαδή όσοι έχουν ισορροπημένο ρόστερ. Μπορεί και να τους λείπει η ποιότητα, αλλά έχουν παίκτες για όλες τις θέσεις. Ο ΠΑΟΚ έχοντας 10 μεσοεπιθετικούς, αλλά έναν ΜΟΝΟ αμυντικό μέσο, δεν μπορεί να βρει σε διάρκεια αυτή την ισορροπία που χρειάζεται, ή αυτή την σκληρότητα που είναι απαραίτητη στα μεγάλα ματς.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ μεγάλο ματς. Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ έχει κερδίσει εκτός έδρας ΚΑΜΙΑ από τις πρώτες οκτώ ομάδες του πρωταθλήματος!

Ο Γκαρσία έχει ευθύνες για αρκετά από τα παραπάνω και ΕΙΔΙΚΑ για το κομμάτι της νοοτροπίας. Δεν είναι δυνατόν ομάδα του Γκαρσία να παρουσιάζει τέτοια απαράδεκτη εικόνα όταν της στραβώνουν τα ματς.

Για το χθεσινό ο Γκαρσία «κατηγορείται» επειδή δεν ξεκίνησε Τζόλη και Ζίφκοβιτς. Σκέφτομαι… «Αν οι δύο ξεκινούσαν, θα ξεπερνιούνταν όλα τα παραπάνω και ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε;» Δεν ξέρω…

Αυτό που ξέρω είναι ότι ο προπονητής είδε μπροστά στο μέλλον και επέλεξε να αφήσει δύο τραυματίες της εβδομάδας στον πάγκο, έτσι ώστε όλοι οι παίκτες να πάρουν το μήνυμα ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι εξ’ ορισμού βασικός. Αυτός που έχει πρόβλημα και χάνει προπονήσεις, μπορεί και να αντικατασταθεί. Αν κέρδιζε χθες θα κέρδιζε πολλά στα αποδυτήριά του. Δεν τα κατάφερε όμως και τώρα θα δούμε πώς τα αποδυτήριά του θα αντιδράσουν. Για εκείνους η απόφαση αυτή, δείχνει δικαιοσύνη, όσο και αν ο ΠΑΟΚ μάλλον την «πλήρωσε».

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τα πλέι οφ από χθες με πολύ άσχημο τρόπο. Ξεκίνησε επιβεβαιώνοντας τα προβλήματά του απέναντι στις πιο ισχυρές ομάδες. Μία κακή ήττα για την αυτοπεποίθηση της ομάδας η οποία ξέρει καλά που ακριβώς πονάει, αλλά τελικά δεν δείχνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της που ξεκινούν ξεκάθαρα από την δομή του ρόστερ της. Από το τέρμα, αλλά και από τους 10 μεσοεπιθετικούς και τον έναν μόνο μεσοαμυντικό!

Από ένα σύνολο που ξέρει αυτές τις αδυναμίες του, γι’ αυτό νιώθω ότι… όταν στραβώσει ένα ματς, ΔΕΝ πιστεύει ότι μπορεί να το γυρίσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.