Μάταια προσπαθεί να βρει το δίκιο του

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Μάταια προσπαθεί να βρει το δίκιο του

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για το άδειο ντεπόζιτο του Άρη και τη μάταιη προσπάθειά να βρει το δίκιο του στις αποφάσεις των διαιτητών και στις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων…
bwin - Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Αρχίζοντας από τα προφανή, ο βαθμολογικός απολογισμός των 14 βαθμών σε σύνολο δέκα αγώνων (από τις αρχές του 2021) προφανώς δεν είναι ικανοποιητικός γιατί συνετέλεσε στην απώλεια του βαθμολογικού πλεονεκτήματος που είχε αποκτήσει ο Άρης στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος. Σημαίνει επίσης ότι οι τελευταίοι τέσσερις αγωνιστικές θα διαμορφώσουν τη θέση εκκίνησης κάθε ομάδας στα Playoffs και φυσικά, ότι οι αποστάσεις μεταξύ αυτών που θα διεκδικήσουν θέση στην Ευρώπη θα είναι μικρές. Άρα, στα μεταξύ τους θα… ξυρίσουν το γαμπρό.

Στη διάρκεια αυτών των αγώνων και πλησιάζοντας προς το τέλος αυτού του στίβου μάχης, ο Άρης έπαιξε περισσότερο με τα τελειώματα της ενέργειας που του είχε απομείνει. Αυτό φάνηκε και χθες (14/2) στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Παναιτωλικό. Υπήρξαν οι στιγμές στις οποίες η ψυχή ήθελε αλλά το σώμα δεν ακολουθούσε και οι αντίστοιχες μη μετουσίωσης μιας ωραίας συνεργασίας. Όπως και αυτές όπου μια επιπόλαιη τελική πάσα ή ένα κακό γέμισμα, δε οδήγησαν σε τελική προσπάθεια. Σαν αυτά του Μπρούνο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βραζιλιάνος έδωσε τρομερή ενέργεια από τη δεξιά πλευρά, αλλά όταν έφτανε στο σημείο της σέντρας, μάταια περίμενε εντός της περιοχής ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ πιο δραστήριος σε σχέση με άλλα παιχνίδια, ασχέτως του ότι δεν κατάφερε να βρει την ουσία. Είναι η λεπτομέρεια που χρειάζεται για να ξεκλειδωθεί μια κλειστή άμυνα σαν αυτή του Παναιτωλικού. Στις 2-3 φορές που το κατάφερε ο Άρης, είδε τον Κρίστοφερ Κνετ να αποδεικνύει ότι είναι καλός τερματοφύλακας καθώς οι σωστές τοποθετήσεις του έδειξαν ότι οι αποκρούσεις του ήταν εύκολες.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο Άρης έπαιξε παντός καιρού. Σε βούρκους, σε λιμνοθάλασσες, σε αγωνιστικό χώρο που βάζει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, όπως έγινε στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά εξοργίζεται όταν διαπιστώνει ότι δεν ισχύει το ίδιο για όλους. Γιατί δεν είναι ίδιοι οι κανόνες του παιχνιδιού. Κι αυτοί δεν αλλάζουν, σε σημείο να σε καλούν να συμβιβαστείς με αυτό που έχεις και με αυτό που θα ακολουθήσει.

Η άποψη του υπογράφοντα δεν διαμορφώνεται από τις κρίσεις των τηλεκριτικών γιατί όλοι έχουμε τα δικά μας μάτια και βλέπουμε, αλλά αυτά που έγιναν (και) χθες στο «Κλ. Βικελίδης» ξεπερνούν τα όρια της λογικής. Στη φάση του 9ου λεπτού, ο επόπτης Καμπερίδης υποδεικνύει οφ σάιντ κι ενώ έχει λάθος τοποθέτηση καθώς δεν βρίσκεται στην ίδια ευθεία. Στο VAR ο Μανούχος δικαιώνει τον επόπτη, αλλά κανείς από τους δύο δεν είναι δικαιωμένος από την εικόνα.

Λένε ότι ο Μπερτόγλιο είναι μπροστά για χιλιοστά, αλλά αυτή η εικόνα με τη συγκεκριμένη τεχνολογική υποστήριξη δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Μόνο η παλάμη του Αργεντίνου προεξέχει και ως γνωστόν το χέρι δεν προσμετρείται. Οι δε γραμμές δείχνουν ότι η μία εφάπτεται με την άλλη. Αυτές οι γραμμές που θυμίζουν καράβι το οποίο έχει πάρει στραβή ρότα, σαν αυτή που μπήκε σε λάθος παίκτη στην εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ με συνέπεια να φανεί ότι ο Ματέο Γκαρσία καλυπτόταν για ελάχιστα εκατοστά.

Όσες φορές είδα την εικόνα, οφ σάιντ δεν είδα. Όπως δεν μπήκε στον κόπο να το δει και ο διαιτητής Βάτσιος για να τα έχει καλά με τον εαυτό του. Δεν έκανε το ίδιο ούτε στη φάση του Μπρούνο Γκάμα όπου υπήρχε ξεκάθαρα επαφή και πέναλτι. Τόση σιγουριά για θέατρο και κίτρινη κάρτα. Και πάλι δεν μπήκε στον κόπο να δει τη φάση στο VAR. Σύμφωνος μαζί του και ο Μανούχος.

Σε τόσο κλειστά παιχνίδια, με προβληματισμό αγωνιστικό χώρο, αυτές οι αποφάσεις παίζουν καταλυτικό ρόλο, διαμορφώνουν αποτέλεσμα, αλλοιώνουν τις συνθήκες δικαιοσύνης τις οποίες (και πάλι) μάταια θα προσπαθήσει να βρει ο Άρης χτυπώντας την πόρτα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ αλλά ούτε εκεί θα βρει άκρη. Είναι κατανοητό πλέον ότι θα πρέπει να κάνει παιχνίδια σαν αυτό που έκανε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας απέναντι στην ΑΕΚ, σαν το πρώτο ημίχρονο στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, σαν το δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αυτός είναι ο οδηγός και το έχουν καταλάβει.

Και όλα θα κριθούν από το κατά πόσο θα καταφέρει να λύσει το βασικό πρόβλημά του. Να μην χρειάζεται δηλαδή να σπαταλάει κλασικές ευκαιρίες για να βρει γκολ. Προς αυτήν αυτή τη κατεύθυνση, ήταν ευχάριστα τα μηνύματα από τον Κώστα Μήτρογλου. Ήταν η πρώτη φορά που είχε τόσο μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας, ασχέτως του ότι δεν έφτασε σε σημείο τελικής προσπάθειας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, έως ότου φθάσουμε στο σημείο όπου θα κριθούν τα πάντα (Playoffs) θα έχει σκαρφαλώσει σε υψηλότερο επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας.

Μέχρι τότε, στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να πάρουν 6+ βαθμούς για να μην δώσουν το δικαίωμα σε άλλους να ξεφύγουν στη βαθμολογία. Δηλαδή, θα πρέπει να αξιοποιήσουν τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο, ΟΦΗ και να μην χάσουν στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και ότι πάρουν από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» είναι καλοδεχούμενο. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι πλέον θα υπάρχει το χρονικό περιθώριο για την προετοιμασία κάθε παιχνιδιού και τα δε πνευμόνια των αθλητών θα είναι φρέσκα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.