ΑΕΚ: Η επίθεσή της είναι αναγκασμένη να νικάει την άμυνά της!

ΑΕΚ: Η επίθεσή της είναι αναγκασμένη να νικάει την άμυνά της!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η επίθεσή της είναι αναγκασμένη να νικάει την άμυνά της!

bet365

Η ποιοτική ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά είναι αναγκασμένη να παίζει σε κάθε παιχνίδι για να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα της προβληματικής ΑΕΚ από τη μέση και πίσω, κυνηγώντας το σκορ στα μισά φετινά ματς!

Το 4-2 του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Βόλο αντικατοπτρίζει τη φετινή ΑΕΚ. Μια ομάδα με πολλές λύσεις από τη μέση και μπροστά που βασίζεται στην ποιότητά της για την παραγωγή φάσεων και γκολ, αλλά με τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της από τη μέση και πίσω. Η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ στις πρώτες εβδομάδες της παρουσίας του στον πάγκο διόρθωσε σημαντικά τη συγκέντρωση και την αμυντική συμπεριφορά των κιτρινόμαυρων, ωστόσο η βελτίωση αυτή, εκ του αποτελέσματος, δεν κράτησε για πολύ. Η εφιαλτική ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ επέστρεψε με την Ένωση να εμφανίζει ξανά τις ίδιες παθογένειες δεχόμενη δέκα γκολ στα έξι τελευταία της παιχνίδια.

Η ΑΕΚ στα μισά ματς της σεζόν κυνηγάει το σκορ!

Η έλλειψη συγκέντρωσης και προσήλωσης σε συνδυασμό με την απουσία ενός στόπερ ηγέτη στα μετόπισθεν, αλλά και τις συνεχόμενες εναλλαγές προσώπων στην αμυντική γραμμή είτε λόγω απουσιών είτε λόγω επιλογών, στέλνουν την ΑΕΚ στα σχοινιά στα μισά παιχνίδια από το ξεκίνημα της σεζόν! Από τα 32 ματς που έχει δώσει μέχρι σήμερα η ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις είναι αναγκασμένη να κυνηγάει το σκορ στα 16 από αυτά!

Ένα ποσοστό εκπληκτικό που αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τι αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα των κιτρινόμαυρων φέτος. Συγκεκριμένα στα 15 από τα 16 αυτά παιχνίδια η ΑΕΚ είδε πρώτη την εστία της να παραβιάζεται, ενώ σε ένα από αυτά, στο 2-2 με τον Βόλο στη Ριζούπολη, είδε τον αντίπαλο να ανατρέπει το σκορ! Το ταμείο πoιο είναι στο τέλος; Ο αρνητικός απολογισμός με 11 ήττες στα 16 αυτά ματς, με τρεις νίκες – ανατροπές και δύο ισοπαλίες.

Και σχεδόν στα μισά ματς της σεζόν δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ!

Οι κιτρινόμαυροι από την περίοδο που βρισκόταν στον πάγκο ο Μάσιμο Καρέρα έμπαιναν στο γήπεδο έχοντας στο μυαλό τους τον φόβο ότι θα δεχθούν γκολ. Το μοιραίο δεν μπορούσε να αποφευχθεί και στη συνέχεια η κιτρινόμαυρη άμυνα κατέρρεε δεχόμενη τουλάχιστον ακόμα ένα. Αυτός ο φόβος ήταν κάτι που είχαν παραδεχθεί σε δηλώσεις τους και οι ίδιοι οι παίκτες της ΑΕΚ.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο τέλος, η Ένωση από τα 32 φετινά της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, σχεδόν στα μισά, δηλαδή στα 14 από αυτά, έχει δει την εστία της παραβιάζεται τουλάχιστον δύο φορές! Η έλλειψη ποιότητας αμυντικά αλλά και συγκέντρωσης, τόσο σε ροή αγώνα όσο και σε στατικές φάσεις, συνεχίζουν να δημιουργούν πανικό και αναγκάζουν την επίθεση συνεχώς να νικάει την προβληματική συμπεριφορά στα μετόπισθεν...

Μια... άλλη ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά με ατού Τάνκοβιτς και Γκαρσία!

Όσο άσχημη είναι η ΑΕΚ από τη μέση και πίσω, άλλο τόσο όμορφη είναι από τη μέση και μπροστά. Κάτι που βασίζεται στην ποιότητα που έχει προσθέσει η Ένωση στο ρόστερ της μεσοεπιθετικά καθώς οι προσωπικές ενέργειες συγκεκριμένων παικτών μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η ΑΕΚ εκτός από την προσθήκη του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος είναι ο κορυφαίος της σκόρερ με εννιά γκολ (ασχέτως αν έχει σιγήσει τελευταία), έβαλε στο δυναμικό της δύο παίκτες που έλειπαν από το παιχνίδι της για τα άκρα. Έναν καθαρόαιμο εξτρέμ με ταχύτητα και εκρηκτικότητα, τον Λιβάι Γκαρσία, και έναν μεσοεπιθετικό με μεγάλη ικανότητα να συγκλίνει προς τα μέσα, τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Αμφότεροι, σε μια κακή σεζόν για την ΑΕΚ, έχουν εκτελέσει ή δημιουργήσει με γκολ και ασίστ τα 19 από τα 49 γκολ που έχει σημειώσει η Ένωση σε όλες τις διοργανώσεις. Δύο σημαντικά «όπλα» στη φαρέτρα της Ένωσης που διαθέτουν την ατομική ενέργεια. Στο ματς Κυπέλλου με τον Βόλο ο Τάνκοβιτς με τα δύο εξαιρετικά τελειώματα στα γκολ και ο Γκαρσία με την κάθετη στην ασίστ στον Μάνταλο και το κερδισμένο πέναλτι έβαλαν την υπογραφή τους. Ωστόσο, αυτό, αποδεδειγμένα και φυσιολογικά δεν μπορεί να σώζει πάντα την ΑΕΚ...

Photo Credits: Κώστας Τόπας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα