Ο αθλητικός διευθυντής της Φορτούνα στο gazzetta.gr: «Ο Παναθηναϊκός αρχικά δεν άφηνε τον Εμμανουηλίδη»

Ο αθλητικός διευθυντής της Φορτούνα στο gazzetta.gr: «Ο Παναθηναϊκός αρχικά δεν άφηνε τον Εμμανουηλίδη»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ο αθλητικός διευθυντής της Φορτούνα στο gazzetta.gr: «Ο Παναθηναϊκός αρχικά δεν άφηνε τον Εμμανουηλίδη»

bet365

Ο αθλητικός διευθυντής της Φορτούνα Σιτάρντ, Σίερντ Αρς αποκαλύπτει στο gazzetta.gr το παρασκήνιο, αλλά και το πρότζεκτ του δανεισμού του Δημήτρη Εμμανουηλίδη χαρακτηρίζοντας τον «ξεχωριστή περίπτωση» - Η στάση του Παναθηναϊκού και οι απαιτήσεις από το νεαρό παίκτη.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας, τηλεοπτικός παραγωγός και εσχάτως ιδιοκτήτης της Φορτούνα Σιτάρντ, Ατζούν Ιλιτζαλί είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την απόκτηση του Δημήτρη Εμμανουηλίδη από τον Παναθηναϊκό με την μορφή δανεισμού χαρακτηρίζοντας τον ως «ταλέντο από τον Παναθηναϊκό».

Ο ολλανδικός σύλλογος στον οποίο αγωνίζεται και ο Λάζαρος Ρότα, ανακοίνωσε πριν από μια εβδομάδα την συμφωνία με τον 20χρονο επιθετικό με την Φορτούνα Σιτάρντ με οψιόν αγοράς αγοράς ύψους 500.000 ευρώ, αλλά και ποσοστό μεταπώλησης για τον Παναθηναϊκό που αγγίζει το 25%.

Ο τεχνικός διευθυντής της ολλανδικής ομάδας, Σίερντ Αρς, ο άνθρωπος δηλαδή που άναψε το «πράσινο φως» για να γίνει το deal, αποκάλυψε στο gazzetta.gr πως παρακολουθεί τον Εμμανουηλίδη από την περασμένο σεζόν, αλλά και ότι η Φορτούνα Σιτάρντ προσπαθούσε εδώ και μήνες να αποκτήσει τον Έλληνα επιθετικό με τον Παναθηναϊκό αρχικά να απορρίπτει την πρόταση που κατατέθηκε.

Ο 36χρονος director, ανέλυσε το project της Φορτούνα Σιτάρντ για τον Εμμανουηλίδη, τις πρώτες μέρες του στην Ολλανδία, ενώ στάθηκε στο σκάουτινγκ που κάνει η ομάδα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο αναζητώντας νέα ταλέντα.

Πως επιλέξατε τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη στην Φορτούνα Σιτάρντ;

«Παρακολουθούσαμε τον Εμμανουηλίδη πολύ καιρό. Βρίσκεται στα ραντάρ μας από την περυσινή σεζόν.

Τον είδαμε στα ματς που αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό. Διαπιστώσαμε την ποιότητα του και τις αθλητικές ικανότητες του. Καταλήξαμε πως είναι ποδοσφαιριστής με δυνατότητες, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο».

Ήταν εύκολο να έρθετε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό;

«Προσπαθήσαμε να τον αποκτήσουμε τον χειμώνα, όμως ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να τον αφήσει. Νομίζω πως είναι κατάλληλη ευκαιρία για την Δημήτρη για να γίνει ακόμα καλύτερος ποδοσφαιριστής».

Τον υπολογίζετε για το αρχικό σχήμα;

«Θέλουμε σιγά-σιγά να μπει στο ρυθμό της ομάδας και όταν είναι έτοιμος να πάρει χρόνο συμμετοχής και γιατί όχι να ξεκινήσει στην ενδεκάδα.

Όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί, τόσο πιο πολλές θα είναι πιθανότητες να παίξει. Στόχος μας είναι όσο κυλάει η σεζόν να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο αρκεί ασφαλώς να δείξει με την παρουσία του στην ομάδα πως αξίζει να παίζει.

Από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις στη Φορτούνα τα πάει πολύ καλά. Έχει πολύ σωστή νοοτροπία.

Θεωρώ πως το κομμάτι που χρειάζεται βελτίωση έχει να κάνει με την τακτική. Διαθέτει όμως δυνατότητες για να πάρει χρόνο συμμετοχής».

Υπάρχει οψιόν στα 500.000 ευρώ, ένα ποσό που δεν συνηθίζεται ιδιαίτερα στην Φορτούνα Σιτάρντ. Φαντάζομαι πιστεύετε πολύ στις δυνατότητες του Εμμανουηλίδη...

«Αν και δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ποσά, μπορώ να σας πω πως δεν συνηθίζουμε να κάνουμε τέτοιου είδους συμφωνίες σχετικές με οψιόν αγοράς. Πρόκειται όμως για μια ιδιαίτερη περίπτωση. Η παρουσία του νέου ιδιοκτήτη στην ομάδα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα για να προχωρήσει στην αγορά ενός ποδοσφαιριστή και νομίζω πως άξιζε τον κόπο με βάση τα αγωνιστικά στοιχεία που διαθέτει ο Δημήτρης».

Εκτός από τον Εμμανουηλίδη υπάρχει και ο Λάζαρος Ρότα, ενώ πέρασε από την ομάδα και ο Λάμπρου...

«Η ελληνική αγορά μας έχει δικαιώσει μέχρι στιγμής. Έχουμε στην ομάδα τον Λάζαρο Ρότα, ενώ αγωνίστηκε στη Φορτούνα και ο Λάζαρος Λάμπρου. Αυτό που διαπιστώνω είναι πως υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα που διαθέτουν σπουδαία τεχνική κατάρτιση, σωστή νοοτροπία, αλλά έχουν λίγο πιο έντονο ταμπεραμέντο.

Είναι ποδοσφαιριστές που διψούν για διακρίσεις και τα δίνουν όλα. Το βλέπουμε και στον Εμμανουηλίδη. Είναι ένα παιδί δυναμικό με μεγάλη όρεξη και αποφασιστικότητα. Διαθέτει ένα ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό προφίλ, για αυτό και τον θέλαμε».

Σκοπεύετε να επενδύσετε και σε άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Η Ολλανδία είναι από τις καλύτερες χώρες σε ότι αφορά την εξέλιξη και την βελτίωση ενός ποδοσφαιριστή.

Σε άλλες χώρες όπως είναι η Ελλάδα δεν υπάρχει η ανάλογη υποδομή και είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να ξεχωρίσει. Μπορεί να διαθέτουν τις τεχνικές ικανότητες, αλλά από άποψη τακτικής έχουν να μάθουν πολλά πράγματα. Στην Ολλανδία βλέπουμε Έλληνες ποδοσφαιριστές να κάνουν καριέρα, όπως για παράδειγμα ο Γιακουμάκης και ο Παυλίδης.

Κοιτάζουμε διαφορετικές αγορές πλέον και η Ελλάδα είναι μία από αυτές. Άλλωστε πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν παίρνουν ευκαιρίες και δεν έχουν χρόνο συμμετοχής, εδώ ξέρουν πως εάν αξίζουν θα παίξουν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα