Κούγιας: «Παράνομη η ανάκληση, εμείς παίζουμε κανονικά και όποιος θέλει ας πάει στα δικαστήρια» (vid)

Gazzetta team
Κούγιας: «Παράνομη η ανάκληση, εμείς παίζουμε κανονικά και όποιος θέλει ας πάει στα δικαστήρια» (vid)

bet365

Σίγουρος πως η ΑΕΛ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με ενδεχόμενες ενστάσεις, εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης των «βυσσινί», Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων η ανάκληση των δελτίων είναι παράνομη.

Για παράνομη ανάκληση δελτίων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην κάμερα της NOVA. Συγκεκριμένα λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα Λαμία – ΑΕΛ, έγινε γνωστό πως στους «βυσσινί» έγινε ανάκληση των δελτίων των 11 ποδοσφαιριστών που απέκτησαν την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τους ανθρώπους της ΑΕΛ, οι οποίοι και ξεκαθάριζαν πως η ομάδα τους θα κατέβει κανονικά με όλους τους παίκτες, κάτι που τελικά και έγινε, με την ενδεκάδα να έχει 7 μεταγραφές.

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων στο συνδρομητικό κανάλι: «Αυτό που ήθελα να κάνουν είναι να καταφέρουν να μην χρησιμοποιήσουμε από τους 20 τους 11 νομίζοντας πως έχουν να κάνουν με άνθρωπο που δεν ξέρει, Δεν περίμενα να φτάσουν σε τέτοιο εξευτελισμό. Επειδή θα καταρρεύσει σε οποιοδήποτε δικαστήριο η προσφυγή αν γίνει, η ΑΕΛ θα παίξει κανονικά και όποιος θέλει ας κάνει ένσταση.

Όταν φτάσαμε στο γήπεδο, μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος της Super League ο κύριος Μπουτσικάρης, με ενημέρωσε ότι του κοινοποιήθηκε μια απόφαση της ΕΙΜ που αναφέρει ότι ανακλήθηκαν τα δελτία 10 ποδοσφαιριστών μας που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο.

Αυτό συνέβη επειδή δήθεν μια επιταγή που έληγε στις 19 Ιανουαρίου σφραγίστηκε μόλις χθες πριν κλείσουν οι τράπεζες. Η ΕΙΜ σήμερα το πρωί με έκτακτη συνεδρίαση ανακάλεσε τα δελτία. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι τα εξής. Πλέον οι επιταγές που αφορούν εταιρείες έχουν προθεσμία 75 ημέρων. Αφού η ΕΠΟ δεν τη σφράγισε στις 19/1 ποιος ο λόγος να συνεδριάσει εκτάκτως. Τώρα με κυβερνητική απόφαση έχουν συνέπεια αν δεν πληρωθούν εντός 75 ημερών.

Η γραμματέα της επιτροπής η κ. Κοντού έχει ένα σύζυγο τον κ. Κουτσούκη οι οποίοι είναι γνωστοί του κ. Δέδε που έχει στενή σχέση με τον Γιάννη Παπαδόπουλο με τον οποίο είμαι σε αντιπαράθεση. Δεν περίμενα αυτή την αντίδραση, χθες για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε αυτό το γεγονός. Δεν περίμενα ότι θα τους πιάσει τέτοιος πανικός νόμιζαν ότι θα έρθουμε να διασυρθούμε. Το μόνο σίγουρο είναι η απόφαση αυτή θα καταρρεύσει στο διαιτητικό δικαστήριο».

Για το πως σκοπεύει να αντιδράσει: «Εγώ δεν περίμενα να φτάσει η ΕΠΟ σε τέτοιο κατ' εξευτελισμό, αυτή η εγκληματική οργάνωση που είναι πίσω από τους προέδρους που εκλέγονται κάθε φορά. Η γραμματέας της επιτροπής δεοντολογίας που διερευνά τις καταγγελίες μου, η κυρία Κοντού φαίνεται ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι το έκανε ο δικαστής γιατί είναι απόρρητη η διαδικασία. Η κυρία Κοντού έχει έναν σύζυγο, τον κύριο Κουτσούκη. Και οι δυο τους είναι στενοί φίλοι του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ, του κυρίου Δέδε, ο οποίος προέρχεται από την ΑΕΚ με τον ιδιοκτήτη της οποίας και τον κύριο Παπαδόπουλο, τον αρχηγό της νέας εγκληματικής οργάνωσης βρίσκομαι σε ανιπαράθεση. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα πανικοβληθούν τόσο πολύ γιατί έμαθαν ότι οι καταγγελίες μου διερευνώνται από την επιτροπή δεοντολογίας.

Παρελαύνουν πλέον οι μάρτυρες από τις διάφορες ΕΠΣ της Ελλάδος και δίδουν πληροφορίες το τι ακριβώς συμβαίνει στις εκλογές της ΕΠΣ και φεύγει ο Παπαδόπουλος με έναν Δανιήλ και έναν Ντάσιο από την Πάτρα. Πάνε και εξαγοράζουν ή απειλούν τους ανθρώπους και αυτά αναδεικνύονται πια στη δικαιοσύνη, όπου υπάρχουν πια τακτικοί δικαστές. Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε αυτή η αντίδραση. Χθες για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε αυτό το γεγονός. Έμαθα ότι ο Παπαδόπουλος μαθαίνει μέσα από την επιτροπή και μόνο η κυρία Κοντού μπορεί να το έχει κάνει. Να ενημερώνει ποιοι πηγαίνουν και καταθέτουν και τι καταθέτουν. Ή τους παίρνει τηλέφωνο και τους απειλεί ή τους παρακαλάει. Άλλος απειλεί, άλλος παρακαλάει. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα τους πιάσει τέτοιος πανικός. Έχουν μάθει ότι είμαι ο βασικός μάρτυρας για αυτά που διερευνά η εισαγγελία διαφθοράς για τις οικονομικές ατασθαλίες της ΕΠΟ και νόμιζαν ότι σήμερα εμείς θα έρθουμε εδώ να διασυρθούμε και να παίξουμε με αναπληρωματικούς παίκτες και θα κερδίσει η Λαμία το παιχνίδι. Και άντε μετά να τρέξεις να βρεις το δίκιο σου.

Η εντολή την οποία έχω δώσει εγώ είναι ότι επειδή αυτή η απόφαση θα καταρρεύσει στο διαιτητική δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο αποτελείται από Αρειοπαγήτες, θα παίξουμε κανονικά με όλους τους παίκτες μας. Από εκεί και πέρα η Λαμία και οποιοσδήποτε τρίτος μπορεί να κάνει ένσταση και να διεκδικήσουν το παιχνίδι στα χαρτιά».

Για την ενίσχυση της ΑΕΛ και αν θα προλάβουν οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν να ενσωματωθούν: «Σήμερα ήρθαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη σε έναν έντιμο αγώνα, μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες που αποκτήσαμε, αν δείτε τη χρηματιστηριακή τους αξία, ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι διεθνείς. Δεν χρειάζεται να κάνω εγώ συστάσεις για την αξία τους. Όλοι έχουν καταλάβει τι έρχεται και επειδή όλοι περίμεναν τον υποβιβασμό της ΑΕΛ, Υπάρχουν αυτοί που ενοχλούνται όταν αναδεικνύω τα βρώμικα που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν είδαν τι έχουμε κάνει στις μεταγραφές αντιλήφθησαν ότι η ομάδα θα κερδίσει την παραμονή της με άνεση. Εγώ έχω πει ότι θα τερματίσουμε πάνω από τη 10η θέση. Στη συμφωνία που έχω κάνει με την Nova υπάρχει ειδικό πριμ αν τερματίσει η ομάδα πάνω από τη 10η θέση. Θέλω να πω ότι εμείς δεν φοβόμαστε. Αυτό που έκαναν σήμερα τους εκθέτει και έφεραν σε δύσκολη θέση τον κύριο Κουτσιάυτη. Ο Κλάτενμπεργκ θα γελάει με αυτά που γίνονται. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ επικίνδυνοι. Έχουν έρθει σαν εξυγιαντές, αλλά είναι μία εγκληματική οργάνωση. Από την ημέρα που εκλέγει τους προέδρους, όπως τους εκλέγει, μέχρι τη στιγμή που παίρνει αποφάσεις στην εκτελεστική. Βλέποντας ότι υπάρχει ανοχή φταίω και εγώ σε αυτό γιατί τους λυπήθηκα όταν είδα τα παιδιά τους να κλαίνε στα δικαστήρια. Να καταλάβουν όλοι ότι στη ζωή μου δεν φοβάμαι κανέναν.

Δεν θα κάνω πίσω αυτή τη φορά ούτε για για να πάρω φόρα. Αυτή τη φορά θα πάνε φυλακή. Πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση που κυβερνά τη χώρα έχει αποφασίσει να ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό πολεμούν τον κύριο Αυγενάκη και γι' αυτό πολεμούν να κάνουν τις εκλογές στην ΕΠΟ. Εμείς συμπαραστεκόμαστε στον κύριο Αυγενάκη ανοιχτά. Τους ενοχλεί που κάνω εκστρατεία για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο. Όταν κάνω μία καταγγελία τη βαφτίζουν δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Νομίζουν ότι με έχουν καταστρέψει οικονομικά αλλά έχω τη δουλειά μου. Τρώω ένα εκατομμύριο πρόστιμα γιατί βαφτίζουν τις καταγγελίες μου δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Αν βρει την τσίπα κανείς από αυτούς να πουν να μου επιστρέψουν τα χρήματα πίσω. Είδαμε και τον κωμικοτραγικό τρόπο της χθεσινής κλήρωσης με μπαλάκια. Πραγματικά η σημερινή μέρα είναι ειδική γιατί όλοι καταλαβαίνουν που μπορούν να φτάσουν αυτοί οι άνθρωποι. Σε λίγες ημέρες θα προσφύγουμε στο διαιτητικό δικαστήριο και θα δουν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα