Ολυμπιακός: Το πρόσημο στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη είναι θετικό!

Ολυμπιακός: Το πρόσημο στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη είναι θετικό!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το πρόσημο στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη είναι θετικό!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς μέσα από το blog του στο Gazzetta.gr επιχειρηματολογεί στο γιατί ο Ολυμπιακός βγαίνει ενισχυσμένος από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Η κάθε μεταγραφική περίοδος δεν έχει μόνο τη λογική της ενίσχυσης. Έχει και τη λογική και το πλαίσιο της αναβάθμισης ενός ρόστερ και το να διορθώσει κανείς τις αστοχίες του. Υπό αυτή την έννοια ο Ολυμπιακός τον Γενάρη έκανε ενδεχομένως μία από τις κορυφαίες του μεταγραφικές περιόδους.
Γιατί το τονίζουμε αυτό; Ας τα δούμε ένα ένα. Πρώτον έφερε τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ με αγορά από την Πορτογαλία. Έναν ταχυδυναμικό αριστερό μπακ με καλά ανεβάσματα που μπορεί να αλλάξει αυτή την πλευρά του στη θέση του αγωνιστικά απόντα Ρούμπεν Βινάγκρε, που προφανώς και δεν εγκλιματίστηκε στον Ολυμπιακό αλλά και έδειξε σαν να μην ήθελε να είναι εδώ.
Δεύτερον. Έφερε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Έλληνα στόπερ που παίζει και δεξιός μπακ. Παίκτης με εμπειρίες, παραστάσεις και προσωπικότητα αλλά και χαρακτήρα. Έμενε ελεύθερος από την Άρσεναλ και ο Ολυμπιακός άδραξε την ευκαιρία. Και όχι εύκολο δεν ήταν. Διότι τον ήθελαν το λιγότερο 10 ομάδες.
Και εδώ να θυμίσω πως μέχρι και η επαφή με τη Λίβερπουλ επιβεβαιώθηκε και το ότι δεν προχώρησε κάτι περισσότερο. Γιατί τον Σωκράτη; Τα έχουμε εξηγήσει αλλά ας το κάνουμε ξανά. Κακό δεν κάνει.
Είναι Έλληνας, υπήρξε επί σειρά ετών διεθνής και αρχηγός της Εθνικής, έχει ισχυρή προσωπικότητα και στο πρόσωπό του βλέπουν στο Λιμάνι τον στόπερ πάνω στου οποίου την πείρα, τα αμυντικά προσόντα και όχι μόνο (γιατί είναι παίκτης που σκοράρει κιόλας) και τον χαρακτήρα μπορούν να βασιστούν. Έναν Σωκράτη που ο Ολυμπιακός τον ήθελε και πέρυσι.
Σε αυτά βάλτε και στην εξίσωση πως στο πρώτο ματς με τη PSV είναι τιμωρημένοι οι Σεμέδο και Ραφίνια. Άρα έναν έμπειρο στόπερ και αντί-Σεμέδο για αυτήν την αναμέτρηση τον ήθελε η ομάδα.
Τρίτη προσθήκη. Κένι Λαλά. Δεξιός μπακ από τη Ligue 1 και παίκτης με μεγάλη αγωνιστική αξία και ικανός να παίζει όλη την πλευρά. Ακόμα και ως εξτρέμ. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έκανε τις κινήσεις του για να αποδεσμευτεί ο Ραφίνια με λύση συμβολαίου. Ο Βραζιλιάνος θα πάρει περίπου 1 εκατ. ευρώ από το συμβόλαιο του 1.5 εκατ. και θα φύγει πιθανώς για τη Βραζιλία.
Προφανώς και το γήπεδο είναι ο απόλυτος... καθρέφτης. Τον Ραφίνια τον είδαμε. Τον Λαλά περιμένουμε να τον δούμε και με δεδομένες τις πολύ καλές συστάσεις που έχει. Τι έχει όμως συν σε σχέση με τον Ραφίνια. Πολύ πιο μικρός και φυσικά με πολύ μεγάλο κίνητρο αλλά και μπακ επιθετικογενές με καλά ανεβάσματα.
Ο Ραφίνια αδιάφορος δεν ήταν. Να είμαστε δίκαιοι. Και προσπάθησε και έως ένα σημείο προσέφερε. Δεν ήταν όμως ένας μπακ στιλ Ομάρ. Και ο Ολυμπιακός δεν θέλει έναν δεξιό μπακ απλά να κρατάει τη θέση του για να μην εκτίθεται. Και εκτός των άλλων και εκείνος ψαχνόταν το τελευταίο διάστημα για ομάδα και ο Ολυμπιακός με τα ματς που είχε μπροστά του στην Ευρώπη φαινόταν να θέλει κάτι διαφορετικό.
Όσο για τις άλλες αποχωρήσεις; Ο Μπρούνο δεν έβρισκε καν χρόνο συμμετοχής και ορθώς μένει ελεύθερος. Ο Πέπε δεν εκπλήρωσε σε καμία των περιπτώσεων τις προσδοκίες και ήταν λογικό στο τέλος να δοθεί δανεικός στη Φαμαλικάο και ενώ έχει σημασία πως οψιόν αγοράς δεν έχει μπει για αυτόν.
Για τον Παπέ Σισέ τα είχαμε επισημάνει ξανά. Ο Αφρικανός διεθνής μπακ ψαχνόταν από το καλοκαίρι σε Γαλλία και Γερμανία και ήθελε να πάει κάπου όπου θα έπαιζε περισσότερο από τη στιγμή που ο Μπα είναι ο βασικός στον Ολυμπιακό. Τέλος ο Σουντανί δεν ήταν ο περσινός αγωνιστικός εαυτός του και το σωστό θα ήταν να βρει αλλού ομάδα, όπως και έγινε. Όπως και ο Λοβέρα έπρεπε να βρει ομάδα για να παίζει, όπερ και εγένετο. Με αυτά και με αυτά το συνολικό πρόσημο του Ολυμπιακού για τις μεταγραφές του Γενάρη είναι θετικό. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.