Μάχες παντού! Στα γήπεδα και στα δικαστήρια…

Μάχες παντού! Στα γήπεδα και στα δικαστήρια…

Μάχες παντού! Στα γήπεδα και στα δικαστήρια…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta.gr μερικά ακόμη στοιχεία για τις μάχες κάθε είδους που δίνει ο ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα.

Όλες οι ομάδες ετοιμάζονται για έναν τρομερό Ιανουάριο με 8 ή 9 παιχνίδια σε πρωτοφανές γεγονός για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα. Αρχικά ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και να… γίνουν αυτοί οι αγώνες χωρίς προβλήματα.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά ματς εκτός έδρας (ξεκινάει με δύο συνεχόμενα σε Λάρισα και Περιστέρι) στην πορεία παίζει δύο φορές με τον Ολυμπιακό και μία με την ΑΕΚ! Κάπως έτσι η ΠΑΕ (ιδιοκτησία, τεχνικός διευθυντής και άλλοι) είναι υποχρεωμένη να διαμορφώσει όσο καλύτερες συνθήκες γίνεται στην ομάδα, έτσι ώστε το νέο-ενισχυμένο ρόστερ να ανταποκριθεί καλύτερα. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι αυτό που ξεκίνησε τη χρονιά βρίσκεται στην τρίτη θέση, πέντε βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό!

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα παίζεται και εκτός γηπέδων σε ένα μεγάλο ποσοστό. Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει καλά αυτή τη διαδικασία. Έχει σκληραγωγηθεί εδώ και χρόνια. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει και το 2021.

Προς το παρόν έχει ανοικτές μερικές δικαστικές υποθέσεις που κινήθηκαν εναντίον του, ενώ αναμένεται να ανοίξει και εκείνος μερικά θέματα, όπως τουλάχιστον έχουν προαναγγείλει τα στελέχη του.

Ας μείνουμε για λίγο στις δύο υποθέσεις που ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει εμπλέκοντας τον ΠΑΟΚ, υποθέσεις που παρουσιάζουν ομοιότητες σε πολλά σημεία.

Από την μία είναι η καταγγελία για πολυιδιοκτησία και από την άλλη το θέμα της απόπειρας δωροδοκίας του Σιαμπάνη. Στην πρώτη ο ΠΑΟΚ κατηγορείται από ένα πόρισμα της ΕΕΑ που διόρισε ο Αυγενάκης. Στη δεύτερη προσπαθεί ο Ολυμπιακός να κατηγορήσει τον ΠΑΟΚ, επειδή ένας πρώην υπάλληλός του φέρεται να συναντήθηκε με τον παίκτη του Άρη και να του πρότεινε λεφτά για να έχει μειωμένη απόδοση.

Για το θέμα της δωροδοκίας ΚΑΝΕΙΣ άμεσα εμπλεκόμενος δεν τόλμησε επίσημα να κατηγορήσει τον ΠΑΟΚ. Ο Καραπαπάς και ο Ολυμπιακός διαμόρφωσαν ένα απίστευτο σκεπτικό στο μυαλό τους και το πάσαραν στα γνωστά ΜΜΕ: «Αφού ο Σιαμπάνης λέει ότι τον πλησίασε ένας πρώην υπάλληλος του ΠΑΟΚ, άρα ο ΠΑΟΚ φταίει»!

Δηλαδή αν ένα πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού συλληφθεί σε απόπειρα κλοπής ή δολοφονίας, προκύπτει αυτόματα κατηγορία για τον Ολυμπιακό;

Γίνεται προσπάθεια να… ξεχαστεί το θέμα, αλλά όταν ο εισαγγελέας αποφανθεί, εδώ θα είμαστε για να δούμε τη συνέχεια που θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, μια και ο ΠΑΟΚ με σιγουριά θέτει ερωτήματα για το τρίτο πρόσωπο της συνάντησης, το οποίο οι προαναφερόμενοι εμπνευστές της κατηγορίας εναντίον του ΠΑΟΚ, «εντέχνως» προσπαθούν να ξεχάσουν.

Και σε αυτή την υπόθεση πάντως είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν την εμπλοκή του ΠΑΟΚ. Όταν και αν αυτό ΔΕΝ αποδειχθεί, ποιος κινδυνεύει να βρεθεί από την μία πλευρά στην… άλλη;

Πάμε στην πολυιδιοκτησία, όπου μετά το κάζο της ελληνικής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης στο CAS, η υπόθεση επανεκδικάστηκε στην Επιτροπή Εφέσεων.

Κι’ εδώ είχαμε την ΕΕΑ να βασίζεται σε κάποια δεδομένα (7-8 στον αριθμό) που σχετίζονταν με την Ξάνθη, το αθλητικό κέντρο, μερικές εταιρίες και τον Καλπαζίδη, αλλά χωρίς ΠΟΤΕ να αποδειχθεί η άμεση και αδιάκοπη σύνδεση όλων αυτών, αποφάνθηκαν περί… πολυιδιοκτησίας.

Η τελευταία εκδίκαση στην Εφέσεων, προσέφερε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό που στήθηκε πριν από έναν χρόνο.

Τότε, πολύς κόσμος μπορεί και να ήταν αδιάβαστος για να ξετυλίξει τον… Μίτο της Αριάδνης, ακούγοντας για πρώτη φορά ονόματα εταιριών όπως RFA, Vialand, καθώς και αυτό του Καλπαζίδη. Όλα αυτά, μπερδεμένα μέσα σε ορυμαγδό οικονομικών στοιχείων και τραπεζικών πάρε-δώσε, ήταν εύκολο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Που η αλήθεια είναι πως θρέφεται από την ίντριγκα και την σκανδαλολογία.

Τώρα που πέρασε ο καιρός, ο κουρνιαχτός καταλάγιασε και χρειάστηκε ένας χρόνος (!!!) για να δικαστεί μια υπόθεση στην ουσία της, καταλάβαμε τα πάντα.

Ακόμα κι εμείς που απλά υποψιαζόμασταν πως η ιστορία κάπου χάνει.

Η παρουσία των δικηγόρων του Ολυμπιακού στην Εφέσεων, απέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο που στους δύο βαθμούς δικαιοσύνης πέρσι, διερρήγνυαν τα ιμάτια τους πως οι τακτικοί δικαστές απαγορεύεται να μπουν στην ουσία.

Μια χαρά τους βόλευε η γνωμοδότηση μιας επιτροπής, που στελεχώνεται από έναν πρώην δικαστή, δικηγόρους, οικονομολόγους, έναν εκπρόσωπο υπουργείου και έναν φίλαθλο (!!!). Αυτοί έπρεπε να επιβάλλουν ποινές σύμφωνα με τον Ολυμπιακό και όχι οι κανονικοί δικαστές!

Φάνηκε και στην τελευταία εκδίκαση, αφού επικαλέστηκαν ουκ ολίγες φορές την γνωμοδότηση της Μαρούπα και του Αρκούδη.

Γνωμοδότηση που κατέστησε κουρέλι το Ανώτατο Αθλητικό δικαστήριο της Ευρώπης και όχι κάποια διορισμένη επιτροπή από υπουργό, που ακόμα δεν έχει κινηθεί νομικά σε βάρος όσων (εντός ΠΑΟΚ) τον αποκάλεσαν κατ’ επανάληψη, «υπάλληλο του Μαρινάκη». Απίστευτο δεν είναι αυτό; Το έχετε συνειδητοποιήσει;

Με την γνωμοδότηση της ΕΕΑ -απόφασης όπως πάλευαν να μας πείσουν ένα χρόνο πριν- να μην έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, οι δικηγόροι του Ολυμπιακού βρίσκονταν έξω από τα νερά τους.

Γι αυτό και «ταπώθηκαν» ουκ ολίγες φορές από τους συναδέλφους τους.

Υπόψη, πως η πρώτη αγόρευση όλων των συνηγόρων του ΠΑΟΚ διήρκησε 1.5 ώρα, με τους αντίστοιχους του ΟΣΦΠ να ξεκινούν λέγοντας πως θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο.

Και τελικά μιλούσαν 2.5 ώρες, γεγονός που προκάλεσε την ατάκα του Εφέτη κ. Γιαρένη, για τον Φιντέλ Κάστρο.

Το χειρότερο είναι πως τις 2,5 αυτές ώρες επαναλάμβαναν τα ίδια και τα ίδια, για την ΕΕΑ, τον Καπλαζίδη, τα γήπεδα, επιχειρήματα που έπεισαν μόνο την παρέα του Αρκούδη.

Ενδεικτική ήταν η ατάκα δικηγόρου της πλευράς ΠΑΟΚ, που στη δευτερολογία του ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός υποβάλλει ερωτήματα, αφήνει υπονοούμενα, κάνει υποθέσεις, αλλά δεν παρουσιάζει καμία απόδειξη. Για να καταδικαστεί κάποιος για ένα αδίκημα, πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις κι ακόμα δεν είδαμε καμία». (Βλέπετε τη σύνδεση με το παραπάνω θέμα της δωροδοκίας;)

Δεν ήταν η μοναδική περίπτωση που οι ισχυρισμοί των συνηγόρων του Ολυμπιακού, κατέπεσαν με εμφατικό τρόπο. Ακόμα και για την κοινή λογική.

Δικηγόρος του Ολυμπιακού, υποστήριξε πως ο Πανόπουλος είχε πουλήσει την Ξάνθη στον Σαββίδη και τεκμηρίωσε την άποψη του λέγοντας πως αυτός είναι ο λόγος που Ξάνθη δεν προσέφυγε στο CAS όπως ο ΠΑΟΚ, για να πάρει πίσω τους βαθμούς!!!!

Η απάντηση της πλευράς ΠΑΟΚ ήταν: «μα καλά, αφού η Ξάνθη ήταν του Σαββίδη όπως λέτε, γιατί προσέφυγε στο CAS μόνο για την μια εταιρία του και όχι για την άλλη? Αν υπήρχε πολυιδιοκτησία, τότε είναι που ο Σαββίδης θα πλήρωνε και για την προσφυγή της Ξάνθης;»

Στο ίδιο πνεύμα κι ένα ακόμη....ντοκουμέντο των ερυθρόλευκων πως… «ο Πανόπουλος έπαψε να χρηματοδοτεί την Ξάνθη», με τους δικηγόρους της ακριτικής ΠΑΕ να επιβεβαιώνουν πως την περσινή χρονιά, ο Πανόπουλος έβαλε σε ΑΜΚ, 1.8εκ!

Στο πλαίσιο των ερωτημάτων, εικασιών και υπονοούμενων που αναφέρθηκαν παραπάνω, δικηγόρος του Ολυμπιακού αναρωτήθηκε, πόσο απλό θα ήταν αν ο Καλπαζίδης έπαιρνε τηλέφωνο τον Συγγελίδη δίνοντας του εντολή για οτιδήποτε, δεδομένου πως χρησιμοποιεί τα γήπεδα του.

Η απάντηση ήταν πως… «οι εταιρίες του Συγγελίδη πέρσι έκαναν τζίρο 280εκ, λέτε να έπαιρνε «χαρτάκι» από κάποιον Καλπαζίδη?»

Γενικώς η πλευρά του Ολυμπιακού έπαιξε πολύ με τα γήπεδα, στηρίζοντας σε αυτά τις υποθέσεις και τα υπονοούμενα. Κυρίως την ετυμηγορία πως ο Πανόπουλος ήταν αχυράνθρωπος.

«Θέλετε να μας πείτε δηλαδή πως ο κ. Μαρινάκης είναι αχυράνθρωπος του κ. Κόκκαλη. Διότι ως γνωστόν, οι εγκαταστάσεις του Ρέντη ανήκουν στην Ιντρακάτ του δεύτερου;»

Να συμπληρώσουμε εδώ πως στα γήπεδα του Καλπαζίδη προπονείται η εφηβική ομάδα της Ξάνθης και όχι η αντρική. Στου Ρέντη όμως, κάνει προπόνηση ο «κανονικός» Ολυμπιακός...

Αυτά είναι κάποια ενδεικτικά στοιχεία, για να γίνει κατανοητό το ουσιαστικό και επικοινωνιακό ναυάγιο του Ολυμπιακού και ν’ αντιληφθεί ο καθένας γιατί οι Πειραιώτες επένδυσαν στην δεσμευτικότητα μιας γνωμοδότησης, επιδιώκοντας να μην γίνει δίκη επί της ουσίας.

Δεν ήταν μόνο αυτά εννοείται. Ήταν η επίκληση του Γιώργου Γεωργίου (!!!), όπως και οι δηλώσεις Καραπαπά το 2018 για το που ανήκει η Ξάνθη.

Η Ξάνθη το 2018 ανήκε στους Πανόπουλο και Συγγελίδη και πουλήθηκε στον κ. Πάπας, ο νομικός σύμβουλος του οποίου επιβεβαίωσε πως με αυτούς μιλούσε, με αυτούς διαπραγματευόταν, από αυτούς αγόρασε!

Κι αν πάλι πιστεύετε πως πίσω από την υπόθεση είναι κάποιος άλλος ανιψιός του Σαββίδη, ρωτήστε την ΕΕΑ που ενέκρινε την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθης, από τους Πανόπουλο Συγγελίδη.

Τι άλλο;

Η επιτροπή που συνέβαλε τα μέγιστα στην συγγραφή του παραμυθιού, ήταν αυτή που προσυπέγραψε πως (και αυτό) ήταν παραμύθι...

* Το 2020 τελειώνει (επιτέλους) και όλη η ανθρωπότητα ψάχνει μία ελπίδα να κρατηθεί για το ότι το 2021 θα είναι πολύ καλύτερο. Με μία λογική ότι… δεν γίνεται να πάει χειρότερα το… πράγμα σε σχέση με όσα ζήσαμε το 2020, πορευόμαστε και προσπαθούμε να μείνουνε όρθιοι.

Καλή χρονιά σε όλους…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.