Ουάρντα: Μπορεί να κάνει τη διαφορά, αρκεί να καταλάβει ότι αδικεί τον εαυτό του (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ουάρντα: Μπορεί να κάνει τη διαφορά, αρκεί να καταλάβει ότι αδικεί τον εαυτό του (vids)

bet365

Είναι σχεδόν ειλημμένη η απόφαση για την επιστροφή του Αμρ Ουάρντα στον ΠΑΟΚ. Η… περιπετειώδης διαδρομή του Αιγύπτιου και τα «πήγαινε-έλα» από και προς την Τούμπα.

Στον ΠΑΟΚ έχουν πειστεί ότι ο Αμρ Ουάρντα αξίζει μιας νέας (και τελευταίας;) ευκαιρίας. Η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία μοιάζει να είναι το… κλειδί της σχεδόν τελειωμένης επιστροφής του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού στην Τούμπα.

Δεν αποκλείεται και τη Δευτέρα (28/12) να υπάρχουν οριστικές εξελίξεις και πλήρης συμφωνία με τον ΝΠΣ Βόλος για την απόκτηση του.

Οι «ασπρόμαυροι» θέλοντας να ικανοποιήσουν την επιθυμία του Ουρουγουανού τεχνικού για επιπλέον λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, με παίκτες που θα είναι έτοιμοι να μπουν και να αγωνιστούν (για τον Ουάρντα δεν τίθεται κανένα θέμα προσαρμογής στα δεδομένα της ομάδας και του ελληνικού πρωταθλήματος), είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην αγορά των δικαιωμάτων του από τη θεσσαλική ομάδα.

Το καλοκαίρι στη συμφωνία της μεταγραφής του ο «Δικέφαλος» είχε βάλει ποσοστό μεταπώλησης, καθώς το συμβόλαιο του με τους «ασπρόμαυρους» έληγε τον Ιανουάριο του 2021, ενώ δεν υπήρχε καμία «οψιόν» επιστροφής χωρίς την καταβολή χρημάτων.

Η… τέταρτη επιστροφή!

Τέτοιο καιρό πριν από τέσσερα χρόνια ο Αμρ Ουάρντα άφηνε το Αγρίνιο για να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωνε τη μεταγραφή του από τον Παναιτωλικό και ο Αιγύπτιος ντυνόταν στα «ασπρόμαυρα».

Στο πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του μέτρησε 14 συμμετοχές (2 γκολ, 3 ασίστ), κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, ωστόσο δεν έπεισε τον Ραζβάν Λουτσέσκου ότι αξίζει μιας θέσης στο ρόστερ της ομάδας.

Έφυγε για να πάει να παίξει ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία. Όμως, ο δανεισμός του στην πορτογαλική Φεϊρένσε ακυρώθηκε άρον-άρον, με καταγγελίες για φλερτ με συζύγους των συμπαικτών του. Επέστρεψε στην Ελλάδα και την ύστατη στιγμή συμφώνησε να συνεχίσει δανεικός στον Ατρόμητο. Υπό τις οδηγίες του Νταμίρ Κάναντι έκανε μια καταπληκτική σεζόν με 11 γκολ και 7 ασίστ, που του χάρισαν τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος για την σεζόν 2017-18 και προσωρινά το εισιτήριο της επιστροφής του στην Τούμπα.

Μέσα σ’ όλα όσα πέτυχε στο πρώτο πέρασμα του από το Περιστέρι ήταν και η ηχογράφηση του τραγουδιού «Μελαχρινάκι» το Μάρτιο του 2018, που θα συνόδευε την εν Ελλάδι καριέρα του.

Το καλύτερο διάστημα

Ο Ουάρντα γύρισε το καλοκαίρι του 2018 στην Τούμπα και αρχικά έπεισε τον Λουτσέσκου ότι αξίζει μιας ευκαιρίας. Παρέμεινε στο ρόστερ και εκείνο το διάστημα έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με «χάι λάιτ» το γκολ που είχε πετύχει στο «Ντα Λουζ» απέναντι στην Μπενφίκα για τα playoffs του Champions League.

Συνολικά έκανε 22 παιχνίδια (1 γκολ, 1 ασίστ) μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 όταν αποφασίστηκε να δοθεί εκ νέου δανεικός στον Ατρόμητο. Η άστατη εξωγηπεδική ζωή του ήταν ένα ζήτημα, ενώ και ο ίδιος δεν έδειχνε να είναι ικανοποιημένος από τον χρόνο συμμετοχής του ζητώντας να φύγει ξανά με προορισμό το Περιστέρι, όπου μέτρησε άλλες 14 συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ, την ίδια εποχή που ο Δημήτρης Γιαννούλης έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο προς την Τούμπα.

Πριν από ενάμιση χρόνο ο Αμπέλ Φερέιρα δεν το σκέφτηκε σχεδόν καθόλου και έτσι κατέληξε δανεικός στην ΑΕΛ, όπου έκανε μια πολύ καλή σεζόν (2019-20) με 7 γκολ και 8 ασίστ σε 23 παιχνίδια.

Οι φετινές εμφανίσεις του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού με τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλος, τράβηξαν τα βλέμματα των «ασπρόμαυρων» που κινήθηκαν για την επιστροφή του στην Τούμπα, αφού πιστεύουν ότι ο Γκαρσία μπορεί να «βρει το κουμπί του» και να βάλει τον ιδιόρρυθμο Αιγύπτιο στην εξίσωση ως μια αξιόπιστη λύση για την επιθετική γραμμή.

Τον περασμένο Αύγουστο αποχαιρετώντας τους φίλους του «Δικεφάλου», με τους οποίους είχε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση, είχε πει:

«Το σημαντικό είναι ο ΠΑΟΚ, όχι ο Ουάρντα. Θα σας δω ξανά σύντομα…»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα