Τι μας άρεσε και τι δεν μας άρεσε στον Μπρούμα!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τι μας άρεσε και τι δεν μας άρεσε στον Μπρούμα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την εικόνα του Μπρούμα στην επανεμφάνιση του στον Ολυμπιακό.

Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε λεπτό, με το Edit My Bet* της bwin ισχύει το ίδιο τώρα και για το στοίχημά σου! |21+ (*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις)

Θα είναι αφελές να ισχυριστεί κανείς ότι είναι ασφαλές κριτήριο ένα παιχνίδι στο Καραϊσκάκη με την προτελευταία στη βαθμολογία Λάρισα που έπαιζε χωρίς εφτά παίκτες. Όμως, σε αυτό το παιχνίδι είδαμε τον Μπρούμα μετά από ένα και πλέον μήνα και από αυτό πρέπει να τον κρίνουμε.

Τι μας άρεσε λοιπόν και τι δεν μας άρεσε από τον κυνηγό του Ολυμπιακού;

Μας άρεσε ότι κυνηγούσε το γκολ, κάτι πολύ σημαντικό γιατί εξτρέμ στον Ολυμπιακό χωρίς γκολ δύσκολα στέκεται. Κάπως έτσι, άλλωστε, σκόραρε το πρώτο του γκολ με τα «ερυθρόλευκα» στην αντεπίθεση που μόνος του την άρχισε και μόνος του την τελείωσε, εκμεταλλευόμενος και το γλίστρημα του τελευταίου αμυνόμενου. Ξέχωρα από το γκολ είχε ένα επικίνδυνο λίγο άστοχο σουτ από καλή θέση, μία κεφαλιά-ψαράκι την οποία εξουδετέρωσε ο αντίπαλος γκολκίπερ επίσης από πλεονεκτική θέση.

Μας άρεσε ότι δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Κάπως έτσι είχε την ασίστ στο γκολ του Μασούρα (αν και νομίζω ότι πολύ πιο εύκολα θα έμπαινε το γκολ, εάν πάσαρε στον ευρισκόμενο σε ακόμη καλύτερη θέση) Ελ Αραμπί, ενώ ήταν στις φάσεις και των άλλων τριών γκολ (!), με καλύτερη ενέργεια την άμεση και ωραία πάσα του στον Μασούρα για το δεύτερο γκολ του Αραμπί. Ακόμη και στη φάση του δοκαριού-παραλίγο αυτογκόλ ενός αμυνόμενου της ΑΕΛ, αυτός είχε τη σέντρα.

Δεν μας άρεσε ότι δύο φορές που επιχείρησε να προσπεράσει με σπριντ τον αντίπαλο μπακ κόπηκε εύκολα, κάτι που σημαίνει ότι έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από τις θλάσεις που τον ταλαιπώρησαν. Κι αν σε αυτό βρίσκουμε μία δικαιολογία, σίγουρα δεν ήταν και το καλύτερο ότι ανακόπηκε μάλλον εύκολα τις περισσότερες φορές που είχε μία προσωπική μονομαχία, ενώ γενικά δεν πήγε συχνά στο ένας μ΄ ένα.

Από εκεί και πέρα, βρήκε κάποιες καλές συνεργασίες από αριστερά με τον Χολέμπας και από δεξιά με τον Ραφίνια, αλλά είναι φανερό ότι έχοντας τόσα λίγα παιχνίδια στα πόδια του, ακόμη του λείπει η χημεία με τους άλλους «ερυθρόλευκους», όπως φάνηκε σε δύο περιπτώσεις που δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί με τον Ελ Αραμπί και τον Φορτούνη.

Γενικά προσπάθησε να παίξει όσο μπορούσε πιο σίγουρα, όπως φάνηκε από τις κατά βάση κοντινές μπαλιές του, ενώ είναι καλό που έβγαλε ένα σωστό πνεύμα. Εννοώ π.χ. ότι δύο και τρεις φορές που έχασε την μπάλα η, έκανε λάθος, έσπευσε και να την ξανακέρδισε διορθώνοντας. Γύριζε και πίσω όταν χρειάζονταν για να βοηθήσει ανασταλτικά, έχει πολύ καλή επαφή με την μπάλα, ικανότητα στην πάσα και καλή τεχνική, με καλά παρσίματα της μπάλας.

Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι ο Μπρούμα έδειξε στην επιστροφή του στην ομάδα διάθεση να παίξει στον Ολυμπιακό. Για να είμαστε ρεαλιστές, υπήρξαν αρκετές στιγμές που προβλημάτισε με την αδυναμία του να περάσει τους αντιπάλους του η, να κάνει ένα καλό κοντρόλ σε καλή θέση για σουτ. Δεν σου έδωσε δηλαδή την σιγουριά ότι ο Ολυμπιακός βρήκε τον παίκτη που ξεκάθαρα θα του κάνει τη διαφορά στην επίθεση, όπως ο καλός Ποντένσε.

Από την άλλη, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι πρόκειται για παίκτη που όλο τον Οκτώβριο ήταν έξω με θλάση, στη συνέχεια πήρε τέσσερα παιχνίδια μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων και μετά έμεινε πάλι έξω πάνω από 40 ημέρες με θλάση, ώσπου έπαιξε πάλι χθες. Ποτέ δεν είναι εύκολο, υπό τέτοιες συνθήκες, να είσαι σούπερ.

Και μοιάζει να είναι παίκτης που αξίζει μία ευκαιρία, τουλάχιστον μέχρι και το Γενάρη θα έλεγα όχι. Να τον τσεκάρει ο Ολυμπιακός και τον άλλο μήνα, όπου τα παιχνίδια θα έρχονται σαν…βροχή και τέλη του μήνα να πάρει μία απόφαση, αν θα χρειαστεί μεταγραφή σε αυτή τη θέση, βλέποντας παράλληλα και την εικόνα του Βρουσάι και την ετοιμότητα του Βαλμπουενά.

Κατά τα άλλα: «Διαχείριση» έκανε προφανώς στον Βρουσάι ο Μαρτίνς. Την Τετάρτη ο μικρός έπαιξε με την ΑΕΚ κι έβαλε γκολ στο ΟΑΚΑ και χθες με τη Λάρισα δεν τον έβαλε ούτε λεπτό.

Άσχετο: ο Μπόλονι χθες στην Τούμπα έκανε το φοβερό να χαλάσει την ενδεκάδα που είχε βρει και του είχε βγει στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ! Και βέβαια πρέπει να νιώθει τυχερός που δεν έφαγε πεντάρα, από αυτό τον μέτριο ΠΑΟΚ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.