Ατρόμητος: Δεν έχει πάρει σχεδόν τίποτα από τις μεταγραφές!

Ατρόμητος: Δεν έχει πάρει σχεδόν τίποτα από τις μεταγραφές!

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Δεν έχει πάρει σχεδόν τίποτα από τις μεταγραφές!

bet365

Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ο Ατρόμητος πραγματοποίησε εννέα μεταγραφές, αλλά από αυτές δεν έχει καταφέρει να πάρει σχεδόν τίποτα. Το gazzetta.gr αναλύει το... μαύρο κουτί των καλοκαιρινών μεταγραφικών επιλογών του Νταμίρ Κάναντι.

Είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι του Ατρόμητου και ο κόσμος της ομάδας, βλέποντας την μεταγραφική ενίσχυση του καλοκαιριού, περίμεναν ένα «αστέρι» να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να παίρνει αποτελέσματα στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Αυτό όμως δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα. Ούτε ωραίο ποδόσφαιρο έχει παίξει το σύνολο του Νταμίρ Κάναντι, ούτε αποτελέσματα στα εύκολα θεωρητικά παιχνίδια έχει πάρει.

Αντίθετα, κάποιες μεγάλες νίκες όπως με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, αλλά και οι ισοπαλίες στην Τούμπα και στο Ηράκλειο, έχουν κρατήσει τον Ατρόμητο μόλις 2 βαθμούς κάτω από την εξάδα. Ωστόσο μία από τις αρκετές... πληγές της ομάδας φέτος είναι και οι μεταγραφές, από τις οποίες επί της ουσίας πέρα από μία, δύο περιπτώσεις ο Νταμίρ Κάναντι δεν έχει πάρει τα αναμενόμενα.

Το gazzetta.gr, προσπαθεί να αναλύσει τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στο Περιστέρι και κατά κύριο λόγο δεν έχουν βοηθήσει...

Ανδρέας Γιαννιώτης

Ο Έλληνας γκολκίπερ επέστρεψε το καλοκαίρι ως δανεικός στον Ατρόμητο. Είναι ο μόνος από τους εννέα που αποκτήθηκαν που έχει αγωνιστεί σε όλα τα 90λεπτα μέχρι τώρα, κάτι που αναμενόταν βέβαια να συμβεί. Ο Γιαννιώτης, πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση κόντρα στον Αστέρα, όπου ήταν και ο λόγος για τον οποίο η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι δεν υπέστη κάποια μεγάλη σε έκταση ήττα.

Σε γενικές γραμμές έχει σταθερή παρουσία, αλλά σε καμία περίπτωση δε δείχνει να έχει το ίδιο καλή χημεία με τους αμυντικούς του σε σχέση με το πρώτο πέρασμά του από τον σύλλογο. Το γεγονός πως με τους Χατζηισαΐα, Ρισβάνη τον συνδέει μια πραγματική φιλία, δείχνει φέτος που έχει μόνο τον δεύτερο κι αυτόν όχι σε όλα τα παιχνίδια μπροστά του, πως τον επηρέαζε κατά πολύ θετικά στο πρώτο του πέρασμα. Παρ' όλα αυτά, η αξία του Γιαννιώτη είναι γνωστή και δεδομένα είναι από τις λίγες μεταγραφές που μπορεί κάποιος να πει πως οι Περιστεριώτες έχουν κερδίσει κάτι.

Πατρίκ Σάλομον

Καθαρά επιλογή Κάναντι, ο Πατρίκ Σάλομον. Ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται το ίδιο εύκολα ως εξάρι, αλλά κι ως οχτάρι που έχει αγωνιστεί και στα περισσότερα παιχνίδια. Ο Αυστριακός τεχνικός, φάνηκε να τον εμπιστεύεται από τα πρώτα παιχνίδια μιας και τον γνωρίζει πολύ καλά αφού έχει συνεργαστεί μαζί του και στο παρελθόν. Μέχρι το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης είχε αγωνιστεί στα επτά από τα εννέα παιχνίδια ως βασικός κι είχε παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο.

Δεν έκανε το κάτι παραπάνω, ωστόσο οι εμφανίσεις του ήταν σταθερά καλές στη μεσαία γραμμή του συλλόγου κι έδειχνε πως δύσκολα θα έχανε την θέση του στην ενδεκάδα. Πόσο μάλλον όταν άρχισε να δένει και με τον Μπουσουλάτζιτς στον άξονα. Ωστόσο, με αρχή το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ που ήταν τιμωρημένος, έχει χάσει την θέση του στην ενδεκάδα εδώ και τρεις αγωνιστικές. Κόντρα στον Άρη τον είδαμε μόλις 4 λεπτά να αγωνίζεται, ενώ με τον Αστέρα έμεινε 90 λεπτά στον πάγκο με τον Κάναντι να επιλέγει για δεύτερο σερί παιχνίδι του Χαρίση, Νάτσο στον άξονα. Από τις μεταγραφές που έχουν δείξει πράγματα, αλλά στα Δυτικά Προάστια περιμένουν περισσότερα.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Η τελευταία χρονικά μεταγραφή του Ατρόμητου ήταν και η πιο... εντυπωσιακή! Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, φόρεσε το αστέρι με στόχο να κερδίσουν και οι δύο από αυτή τη μεταγραφή. Ο μεν Ατρόμητος να έχει μια ποδοσφαιρική πολυτέλεια στο ρόστερ του και ο δε Λάζαρος, να αποδείξει πως μπορεί ακόμα να βοηθήσει σε υψηλό επίπεδο. Μπήκε στην ομάδα από την τέταρτη αγωνιστική κι από τότε έχει συμμετοχή σε όλες τις αναμετρήσεις.

Είναι ο μόνος που από τις μεταγραφές έχει δώσει ένα ολόκληρο παιχνίδι στην ομάδα του Νταμίρ Κάναντι. Μιλάμε για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ όπου μπήκε αλλαγή στο 59' και στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 0-1. Έχει κερδίσει και το πέναλτι με τον Απόλλωνα Σμύρνης που μετέτρεψε σε γκολ ο Μανούσος. Πρόκειται για μία από τις μεταγραφές που έχουν βοηθήσει πραγματικά την ομάδα του Ατρόμητου και με το γκολ στο ΟΑΚΑ, αλλά και με την παρουσία του στα παιχνίδια, καθώς είναι όποτε αγωνίζεται από τους πιο κινητικούς παίκτες του «αστεριού».

Γιόσιπ Τομάσεβιτς

Περνάμε στην μοναδική μεταγραφή του καλοκαιριού που ο Ατρόμητος έβγαλε λεφτά από τα ταμεία του για να πληρώσει ομάδα. Ο λόγος για τον Γιόσιπ Τομάσεβιτς. Ο Κροάτης αριστερός μπακ είναι ακόμα μια επιλογή του Νταμίρ Κάναντι και κανείς θα περίμενε πως θα πάρει την φανέλα βασικού... σπίτι του, πόσο μάλλον από την στιγμή που δεν υπάρχει άλλο καθαρόαιμο αριστερό μπακ στην ομάδα, παρά μόνο ο Γκαλβάο που αποκτήθηκε για επιλογή στα στόπερ.

Ο 26χρονος αριστερός αμυντικός πήρε φανέλα βασικού στα πρώτα παιχνίδια αλλά η αλήθεια είναι πως η απόδοσή του δεν ήταν αυτή που περίμενε και ο ίδιος ο Νταμίρ Κάναντι. Κάπως έτσι έχασε την θέση του στην ενδεκάδα, σε σημείο να μείνει κι εκτός αποστολής σε ορισμένα παιχνίδια. Στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις έχει επιστρέψει στο βασικό σχήμα και σε γενικές γραμμές έχει καλή παρουσία, δείχνοντας πως προσαρμόστηκε και σιγά σιγά δείχνει το καλό του πρόσωπο.

Λούκας Γκαλβάο

Ο Ατρόμητος βγήκε στην αγορά και για κεντρικό αμυντικό το καλοκαίρι κι απέκτησε τον Λούκας Γκαλβάο. Έναν αμυντικό με πολύ καλό βιογραφικό, που ήθελε ο Κάναντι και στη Νυρεμβέργη. Τελικά κατάφερε να τον αποκτήσει ως προπονητής του Ατρόμητου. Γνώριμός του επίσης από το πρωτάθλημα της Αυστρίας, ο Γκαλβάο ήρθε στο Περιστέρι ώστε να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής του συλλόγου με την εμπειρία του και τις ικανότητές του.

Ένας τραυματισμός του, που οφείλεται σε λάθος χειρισμό του Κάναντι, τον άφησε πίσω με αποτέλεσμα να χάσει τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Στα τελευταία έξι παιχνίδια είναι βασικός κι έχει αγωνιστεί και στα 90 λεπτά. Σε αυτά ο Ατρόμητος έχει ξεκινήσει το μηδέν σε τρία παιχνίδια που είναι και τα μόνα που έχει πάρει βαθμούς. Έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος στο παιχνίδι με τον Άρη δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να μειώσει και να μπει στο παιχνίδι πριν φτάσει στην ισοφάριση. Πέρα από αυτό το λάθος, η γενική παρουσία του στην ομάδα είναι καλή, έχοντας βοηθήσει και στα αριστερά όποτε χρειάστηκε.

Χουάν Μουνίθ

Ο δεύτερος μετά τον Λάζαρο γνώριμος στο ελληνικό κοινό. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε πολύ να φέρει στο Περιστέρι ο Γιάννης Αγγελόπουλος, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Νταμίρ Κάναντι. Ο Μουνίθ μετά από μια αρκετά καλή σεζόν στον Βόλο όπου τον γνωρίσαμε, κατέβηκε στην Αθήνα για το επόμενο βήμα της καριέρας του στον Ατρόμητο.

Ο Νταμίρ Κάναντι, δεν του έδινε αρκετά λεπτά συμμετοχής στα πρώτα παιχνίδια καθώς έψαχνε τον τρόπο εκείνον που θα τον χωρούσε στην ομάδα. Αυτό τον έφερε κι εκτός αποστολής σε τέσσερα παιχνίδια! Επίσης ο Ατρόμητος έχει πάρα πολλές επιλογές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και σίγουρα είναι κάτι που έπαιξε τον δικό του ρόλο. Παρ' όλα αυτά, ο Μουνίθ στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει βρει θέση στην ομάδα, στα δύο τελευταία ήταν βασικός, ενώ κόντρα στον Άρη έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τον Ατρόμητο σκοράροντας κιόλας. Δεν έχει βοηθήσει όσο μπορεί το «αστέρι» και σίγουρα μπορεί να το κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό.

Μπόγιαν Μάτιτς

Η πιο απογοητευτική μεταγραφή του καλοκαιριού είναι ο Μπόγιαν Μάτιτς! Ο Ατρόμητος, αναζητούσε σχεδόν από την πρώτη μέρα της μεταγραφικής περιόδου επιθετικό, καθώς ήταν κοινό μυστικό πως ο Βέλλιος θα αποχωρήσει. Τελικά αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού και με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι, ο Σέρβος από την Παρτιζάν.

Όλοι ήλπιζαν πως θα βοηθήσει τον Ατρόμητο στο σκοράρισμα, όπου υπήρχε πρόβλημα από πέρσι και συνεχίζεται φέτος με τον Μανούσο σχεδόν μόνο του να σκοράρει για τους Περιστεριώτες! Τελικά, δεν έχει καταφέρει μετά από έξι συμμετοχές να πετύχει γκολ ο Σέρβος, ενώ στο ντεμπούτο του αποβλήθηκε! Προφανώς και δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του τον Νταμίρ Κάναντι για να τον έχει στη βασική ενδεκάδα κι όσο έχει αγωνιστεί έχει δείξει ένα μέτριο προς κακό πρόσωπο. Αυτό τον έφερε κι εκτός αποστολής στο παιχνίδι της Τρίπολης. Όπως είπαμε και στην αρχή, είναι για την ώρα η πιο απογοητευτική μεταγραφή του συλλόγου.

Αμίρ Αγκάγιεφ

Ο Ισραηλινός εξτρέμ είναι ο δεύτερος μετά τον Μάτιτς που δεν έχει βοηθήσει πραγματικά καθόλου. Επίσης επιλογή Κάναντι, με τον ίδιο τον Αγκάγιεφ να έχει δηλώσει πως απέρριψε άλλες προτάσεις ώστε να συνεργαστεί με τον Αυστριακό τεχνικό ο οποίος στην προετοιμασία έδειχνε να τον πιστεύει πάρα πολύ. Παρ' όλα αυτά στα επίσημα τον συναντάμε συνήθως στον πάγκο.

Μετά από 12 αγωνιστικές, μετρά μόλις 4 συμμετοχές, 3 ως αλλαγή και μόλις 1 ως βασικός. Όσο έχει αγωνιστεί δεν έχει δείξει κάτι καλό ώστε να ξεχωρίσει και σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να δείξει αν και πόσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

Γιάννης Οικονομίδης

Φτάνουμε και στον ένατο της παρέας, που αποκτήθηκε περισσότερο ως μια κίνηση που μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά. Ο Γιάννης Οικονομίδης, έμεινε ελεύθερος μετά τον υποβιβασμό του Πανιώνιου και πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που διασώθηκε από την περσινή σεζόν της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Άρεσε πάρα πολύ στον τεχνικό διευθυντή του Ατρόμητου, Γιάννη Αγγελόπουλο, ο οποίος τον απέκτησε ως μια ελπιδοφόρα λύση για το μέλλον. Βλέπεται πρόκειται για 22χρονο Έλληνα μέσο που έχει όλο το μέλλον μπροστά του και μπορεί αν όχι φέτος, του χρόνου, να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο επίπεδο που θέλουν να βρίσκονται στο Περιστέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα