Μπόλονι: «Ο Κολτέσκου χρησιμοποίησε μια ρουμανική λέξη που δεν έχει ρατσιστική χροιά»!

Μπόλονι: «Ο Κολτέσκου χρησιμοποίησε μια ρουμανική λέξη που δεν έχει ρατσιστική χροιά»!

Gazzetta team
Μπόλονι: «Ο Κολτέσκου χρησιμοποίησε μια ρουμανική λέξη που δεν έχει ρατσιστική χροιά»!

bet365

Τη δική του άποψη για το περιστατικό με τον διαιτητή, Κολτέσκου, εξέφρασε σε συνέντευξη του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος αποκάλυψε πως σκέφτεται να στείλει επιστολή στην FIFA και την UEFA!

Ο διαιτητής Κολτέσκου ήταν το πρόσωπο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League μετά την καταγγελία του Γουεμπό για ρατσιστική επίθεση και την διακοπή της αναμέτρησης της Παρί με την Μπασακσεχίρ!

Ο Ρουμάνος ρέφερι βρέθηκε στο επίκεντρο, με τον Λάζλο Μπόλονι να δίνει μια διαφορετική διάσταση στο γεγονός, μιλώντας σε μέσο της πατρίδας του. Παράλληλα ανέφερε πως είναι πιθανό να στείλει επιστολή στην FIFA και την UEFA για να εξηγήσει το περιστατικό.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε μεταξύ άλλων επί του θέματος τα εξής:

“Μιλάω ρουμανικά όσο καλά και τη γλώσσα της μητέρας μου, τα ουγγρικά. Μιλάω γαλλικά, θεωρώ πολύ καλά. Τα αγγλικά μου είναι σε καλό επίπεδο, όπως και τα πορτογαλικά. Όταν εκφράζεσαι ρατσιστικά, η προφορά σου, η γλώσσα του σώματος, οι λέξεις, όλα προδίδουν ότι κάνεις κάτι άσχημο, προσβλητικό. Εγώ, θα επαναλάβω ότι μιλάω άπταιστα ρουμανικά. Το γεγονός ότι κάποιος λέει στα γρήγορα “ο μαύρος” για να υποδείξει ένα πρόσωπο, δεν μπορεί ποτέ να είναι ρατσιστικό.

Η έκφραση του Κολτέσκου δεν δείχνει κανένα σημάδι μίσους ή προσβολής για τον άνθρωπο στον πάγκο της τουρκικής ομάδας. Ένα μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την κατάσταση και θέλω να το καταλάβετε, είναι ότι στα ρουμανικά η λέξη 'μαύρος' περιγράφει ένα χρώμα. Ο Κολτέσκου δεν λέει 'αράπης', μία έκφραση που στα αγγλικά έχει ρατσιστική διάθεση, ούτε λέει 'σκούρος', που στα ρουμανικά είναι προσβλητική λέξη. Ο Κολτέσκου χρησιμοποιεί μία ρουμανική λήξη, η οποία παρεξηγείται απ’ όσους την ακούν. Σε αυτό στάθηκε άτυχος.

Για τη δημόσια κατακραυγή, η οποία είχε μόνο μία προέλευση, την πολιτική ορθότητα, ένα θα κάνω. Έχω έναν δικηγόρο στη Γαλλία και σκέφτομαι να γράψω μία επιστολή με τη βοήθεια του, για τη στείλω στη FIFA και στην UEFA. Θα εξηγήσω στις δύο συνομοσπονδίες ότι οι διαιτητές που ήταν στο Παρκ Ντε Πρενς δεν είχαν ρατσιστική συμπεριφορά και ότι αυτό που συμβαίνει μπορεί να τους καταστρέψει. Θα κουβαλούν μια ζωή το στίγμα αυτού του επεισοδίου. Με αυτή την επιστολή θα γράψω και κάτι άλλο. Ότι κάποιοι άνθρωποι στη Ρουμανία οι οποίοι χαρακτηρίζουν ως ρατσιστή τον Κολτέσκου, σιωπούν όταν συμβαίνουν πραγματικά φαινόμενα ρατσισμού.

Για παράδειγμα, είχα πάρει τηλέφωνο τον πρόεδρο της ρουμανικής ομοσπονδίας και τον ρώτησα εάν αποδέχεται τη ρατσιστική επίθεση που είχαν δεχτεί παίκτες της Στεάουα Βουκουρεστίου, αφού νίκησαν τη Σέπσι στον τελικό του Κυπέλλου Ρουμανίας. Ακόμα περιμένω την απάντησή του…”.

SUPERLEAGUE NEWS FEED