Το ελληνικό ποδόσφαιρο φωνάζει ότι δεν θέλει να αλλάξει

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο φωνάζει ότι δεν θέλει να αλλάξει

bet365

Περί στημένων. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Δεν του πήρε ούτε έναν μήνα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου για να τρολάρει την ελληνική κυβέρνηση, η οποία στις 20 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι βάζει σε λειτουργία την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας και ότι στοχεύει μέσα από την δράση της να πατάξει την διαφθορά στον αθλητισμό και τα στημένα παιχνίδια.

Δεν του πήρε παρά μόνο πέντε – έξι ημέρες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου για να τρολάρει την ελληνική κυβέρνηση, η οποία στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας διαφήμισε ότι ήρθε σε συμφωνία με τις διοικήσεις των μεγάλων ομάδων προκειμένου να επιλέξουν μαζί μια διοίκηση κοινής αποδοχής για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ένα Αρης – ΠΑΟΚ τους ήταν, όλων, αρκετό για να τα τινάξει όλα στον αέρα, και να φέρει το ποδόσφαιρο σε πιο δύσκολη θέση από αυτή στην οποία βρισκόταν μέχρι την περασμένη Κυριακή.

Ηταν σαν να ήθελε το ποδόσφαιρο να υπενθυμίσει προς όλους με την συμπεριφορά του ότι δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να αλλάξει, δηλαδή να καθαρίσει και να εκπολιτιστεί προκειμένου να αναπτυχθεί. Επιθυμεί να συνεχίσει να παράγει βία, λεκτική ή φυσική, επιθυμεί να κάνει μπούλινγκ και να πολεμά με όλα τα μέσα για να επιβάλει τον νόμο των μικροσυμφερόντων του, τα οποία προφανώς δεν είναι ίδια με τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου.

Δεν είμαι μάντης, αλλά αν έβρισκα καλή απόδοση θα στοιχημάτιζα ότι δεν θα γίνει τίποτα στην υπόθεση της καταγγελίας για απόπειρα δωροδοκίας. Αν κάτι βλέπω ότι θα συμβεί, είναι ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η καριέρα ενός 21χρονου ποδοσφαιριστή, του Μάριου Σιαμπάνη.

Δεν είμαι μάντης, αλλά αν έβρισκα καλή απόδοση θα στοιχημάτιζα ότι η ΕΠΟ θα διοικηθεί από μια διοίκηση σαν αυτή που είχε σήμερα, χθες, προχθές, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δηλαδή ότι θα καταλήξει στα σκουπίδια το πόρισμα της UEFA μετά την μελέτη που έκανε για να μας πει τι δεν πηγαίνει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο συνδιοικεί εδώ και χρόνια.

Δεν είμαι μάντης, αλλά αν έβρισκα καλή απόδοση θα στοιχημάτιζα ότι η σημερινή κυβέρνηση θα κάνει με το ποδόσφαιρο ακριβώς ό,τι έκαναν όλες οι προηγούμενες: το κορόιδο.

Δεν είμαι μάντης, αλλά αν έβρισκα καλή απόδοση θα στοιχημάτιζα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει με το ίδιο στήσιμο. Όπως ήταν στημένο προχθές και χθες, έτσι θα συνεχίσει. Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο δεν στήνεται ποτέ σωστά επειδή δεν στήνεται για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του αθλήματος, δηλαδή δεν στήνεται ποτέ από κάποιον που ενδιαφέρεται για την εξυγίανσή του και την ανάπτυξή του. Στήνεται πάντα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα αυτών που το βάζουν, το ποδόσφαιρο, στο χέρι.

Για να αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα. Βλέπετε κάποιον γύρω μας με διάθεση για αλλαγή;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.