Αν η Ξάνθη ζητούσε (λόγω BAN) να την βοηθήσει σε μεταγραφή ο ΠΑΟΚ…

Αν η Ξάνθη ζητούσε (λόγω BAN) να την βοηθήσει σε μεταγραφή ο ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην δικαστική υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης και μας ξαναβάζει στο κλίμα σημειώνοντας σημαντικές λεπτομέρειες που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες.
bwin - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Τέτοιο καιρό πέρυσι ξεκίνησε μία οργανωμένη προσπάθεια-σκευωρία για να πληγεί το γόητρο του ΠΑΟΚ, με βασικό στόχο και τον αποπροσανατολισμό της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικεφάλου που συνέχιζε την διετή αήττητη πορεία της. Χρησιμοποιήθηκαν πολλά μέσα και… Μέσα για να πάρει διαστάσεις η προσπάθεια αυτή που φυσικά και δεν πέτυχε το σύνολο των στόχων της.

Κατά βάση πέτυχαν την αστάθεια μέσα στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα όμως αν δούμε που είναι τώρα ο Δικέφαλος του Βορρά και πόσα εκατομμύρια κέρδισε σε αυτό το διάστημα που επιχείρησαν να τον στραγγαλίσουν και οικονομικά, θα καταλάβουμε ότι αστόχησαν σε μεγάλο ποσοστό. Εκτός όλων των άλλων πέτυχαν τελικά (κατά λάθος) και την συσπείρωση του κόσμου του, την ώρα που εκτίθονταν σε τόσο μεγάλο βαθμό ένας υφυπουργός ο οποίος πάντα θα είναι συνδεδεμένος με την ΕΕΑ που εκείνος όρισε, αλλάζοντας μέλη της ΜΕΤΑ την καταγγελία για πολύιδιοκτησία, βάζοντας πρόεδρο μάλιστα και ένα συγγενικό του πρόσωπο.

Ο ΠΑΟΚ ξέρει καλά γιατί επηρεάστηκε η ομάδα μετά τον Ιανουάριο του 2020 και περίμενε ότι φέτος θα επιχειρούνταν μία ανάλογη προσπάθεια. Επιτέλους και μετά από τόσο μεγάλη καθυστέρηση ήρθε η ώρα λοιπόν για δικαιοσύνη! Τώρα που φουντώνει και η μάχη του πρωταθλήματος… Ξέρει καλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τι πρέπει να κάνει και τι να αποφύγει…

Κατ’ αρχάς η ΕΕΑ και τα μέλη της βρίσκονται ήδη κάτω από το βάρος της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε η εισαγγελία Πρωτοδικών, για πιθανές ποινικές ευθύνες τους αναφορικά με την επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, μετά από τη μηνυτήρια αναφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που κατατέθηκε στις 7 Φεβρουαρίου. Μην ξεχνάμε (γιατί τότε πολλοί νόμιζαν ότι ο ΠΑΟΚ θα έμενε στα λόγια) ότι στις 13/2 κατατέθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για όλες τις ενέργειες των μελών της Επιτροπής συμπεριλαμβανομένης και της ανακοίνωσης της απόφασης την ώρα διεξαγωγής του αγώνα. Και επ’ αυτής έχει κινηθεί η διαδικασία διερεύνησης από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Είχαμε βέβαια και τις κινήσεις στα Διοικητικά Δικαστήρια με την αίτηση ακύρωσης της απόφασης και μία ακόμη με τον διορισμό Φαραντούρη και κάθε πράξης με την συμμετοχή του, σε μία υπόθεση που εκδικάστηκε 4 Ιουνίου και αναμένεται η απόφαση.

Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο πολύ εκτέθηκαν ΟΛΟΙ όσοι υποστήριζαν τη δεσμευτικότητα της εισήγησης αυτής της Επιτροπής. Οι δικαστικοί της Εφέσεων που την επικαλέστηκαν, διασύρθηκαν πανευρωπαϊκά μετά την απόφαση του CAS και ποιος θα ξεχάσει ότι επί της ουσίας αναγκάστηκαν να παραιτηθούν μη μπορώντας να σηκώσουν αυτό το βάρος.

Ενόψει της εκ νέου ενασχόλησης με την υπόθεση, ποιος δεν παρακολούθησε μέσα στο καλοκαίρι αυτή την ίδια ΕΕΑ, να εγκρίνει την μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης, ξεχνώντας τότε κάθε εταιρική σύνδεση και -δήθεν- κυριαρχική επιρροή που ανέφεραν (στην εισήγησή τους) ότι ασκούσε ο Καλπαζίδης στον Πανόπουλο!

Είναι τόσα μα τόσα πολλά τα επιπρόσθετα στοιχεία που τώρα θα ληφθούν αναγκαστικά υπόψη και όχι όπως πέρυσι την άνοιξη όταν έμπειροι δικαστικοί αποδέχονταν χωρίς να μπουν στην ουσία μια εισήγηση δικηγόρων και καθηγητών εμπορικού δικαίου.

Η σύνθεση άλλαξε και όσον αφορά το νέο πρόεδρο τον κ. Γιαρένη υπάρχει χρόνος για να δούμε πώς θα κινηθεί…

- Παρεμπιπτόντως, εσείς γνωρίζατε ότι μετά από όόόόλα όσα έγιναν πέρυσι, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέκτησε πριν δύο μήνες νεαρό 17χρονο παίκτη από την ομάδα της Ξάνθης;

* Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν αποκτούσε η Ξάνθη παίκτη από τον ΠΑΟΚ, ενημερώνοντας αρχικά ότι είναι ελεύθερος και εν συνεχεία αποδεικνύονταν ότι αυτός ήταν δανεικός;

Αντιλαμβάνεστε τι θα συνέβαινε αν ο ΠΑΟΚ παρενέβαινε και αντιδρούσε για ορισμούς και διαιτησίες σε αγώνες της Ξάνθης;

Που και να έβγαζε διαρροή η Ξάνθη για μεταγραφή της, γράφοντας… «επειδή έχουμε BAN θα μας βοηθήσει ο ΠΑΟΚ να τον αποκτήσουμε και μετά… βλέπουμε»;

* Ο Κλάτενμπεργκ αρχίζει πλέον να μην εκπλήσσει κανέναν με τις θέσεις του. Είδε χτύπημα και τραυματισμό του Ίνγκασον από τον τερματοφύλακα της Λαμίας, παρολ’ αυτά δεν μίλησε για πέναλτι, άσχετα αν για παρόμοια φάση είχε πάρει και πάλι διαφορετική θέση! Πώς γίνεται και φέτος τα πιο μεγάλα θέματα να μην προκύπτουν μέσα από τα γήπεδα και τις αποφάσεις των διαιτητών, αλλά από τους σχολιασμούς του αρχιδιαιτητή;

*Αφήνουμε την ελληνική ΚΕΔ, ξυπνάμε σήμερα και βλέπουμε ότι η UEFA έχει ορίσει στο Ομόνοια-ΠΑΟΚ τον συμπατριώτη του Κλάτενμπεργκ που πρωταγωνίστησε πέρυσι στη «σφαγή» του Άμστερνταμ και στο Άγιαξ-ΠΑΟΚ με τα 6-7 πέναλτι υπέρ των Ολλανδών και τα δεκάδες ανάποδα σφυρίγματα για να μην κάνει ο ΠΑΟΚ το 3-3 και περάσει. Καλά αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν συναίσθηση; Γιατί τέτοιος ορισμός;

* «Ενημερωνόμαστε» από τον Ολυμπιακό ότι και πάλι χθες στη Γαλλία αδικήθηκαν από το VAR! Οκ. Που το παράξενο; Αυτή είναι η θέση τους. Ας βγουν και ας πουν (και αυτοί και όποιοι άλλοι δεν επιθυμούν την δικαιοσύνη που προσφέρει το σύστημα) ότι θέλουν το ποδόσφαιρο των περασμένων ετών, με ακυρώσεις γκολ (χωρίς VAR) όπως αυτή υπέρ του ΠΑΟΚ μέσα στην Ολλανδία, όπου τον σκόρερ τον κάλυπταν πέντε! Αυτό το ποδόσφαιρο δεν προτιμάτε για τους δικούς σας πάντα λόγους;

Όποιος πάντως ΔΕΝ φοβάται τη δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, θέλει το VAR. Οι άλλοι ας συνεχίζουν να εκτίθενται…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.