Ατρόμητος: 10 αγωνιστικές στο... ψάξιμο και μπροστά του «τελικός»!

Ατρόμητος: 10 αγωνιστικές στο... ψάξιμο και μπροστά του «τελικός»!

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: 10 αγωνιστικές στο... ψάξιμο και μπροστά του «τελικός»!

bet365

Μπορεί το τέλος της 10ης αγωνιστικής να βρίσκει τον Ατρόμητο μια θέση πάνω σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική, όμως και πάλι η εικόνα της ομάδας δεν έπεισε, ενώ μπροστά υπάρχει ένας πρώτος... τελικός με τον Άρη στο Περιστέρι!

Ο βαθμός που πήρε ο Ατρόμητος στην Λάρισα το Σάββατο έχει δύο οπτικές. Η μία είναι αυτή θέλει τους Περιστεριώτες να γυρνούν από μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα με έναν σημαντικό βαθμό, αλλά η άλλη εκείνη που λέει πως αυτά τα παιχνίδια ομάδα που έχει στόχο την Ευρώπη πρέπει να τα παίρνει. Αυτή η απαίτηση έχει δημιουργηθεί άλλωστε από το ίδιο το «αστέρι» και τον Κάναντι τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, η εικόνα του Ατρόμητου δεν πείθει παρά το γεγονός πως φτάνουμε στο τέλος του πρώτου γύρου και η ομάδα έχει καταφέρει να βρίσκεται εντός εξάδας. Ο Κάναντι δείχνει κάθε αγωνιστική πως ακόμα είναι στο... ψάξιμο, ενώ μέχρι τώρα λίγες φορές του έχουν βγει όσα έχει δοκιμάσει τις προηγούμενες αγωνιστικές.

Νέο σύστημα, νέα πρόσωπα και στην Λάρισα

Δεν είναι κάποιο μυστικό πως φέτος αν πας να κάνει πρόβλεψη για εντεκάδα πριν από παιχνίδι του Ατρόμητου, οι πιθανότητες είναι περισσότερες στο να πέσεις έξω. Ο Νταμίρ Κάναντι ακόμα δεν έχει καταλήξει σε έναν βασικό κορμό, παρά μόνο σε ελάχιστους ποδοσφαιριστές που είναι κάθε αγωνιστική στην βασική ενδεκάδα.

Ούτε σε σύστημα συγκεκριμένο έχει καταλήξει, ούτε σε έναν κορμό έξι, επτά ποδοσφαιριστών που θα δώσουν και μια αγωνιστική σταθερότητα στην ομάδα του. Κόντρα στην ΑΕΛ είδαμε για πρώτη φορά ακόμα ένα νέο σύστημα, το 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Ο Αυστριακός το έχει δουλέψει και στην προετοιμασία, αλλά το δούλεψε πιο έντονα την περασμένη εβδομάδα, όμως ούτε αυτό έδειξε να δουλεύει με αποτέλεσμα στο δεύτερο μέρος να το γυρίσει στο... αγαπημένο του 3-4-3.

Αυτό είναι το σύστημα που έχουμε δει περισσότερο φέτος στο «αστέρι». Σε κάποια παιχνίδια του βγήκε, σε κάποια όχι. Για τον λόγο αυτό τον βλέπουμε ακόμα και τώρα μετά από 10 αγωνιστικές να δοκιμάζει πράγματα, καθώς ψάχνει εκείνο το σύστημα που θα του δώσει κάποια σταθερότητα. Είναι γνωστό πως στα παιχνίδια με τους μεγάλους είναι... μανούλα! Ο Ατρόμητος από τους 13 βαθμούς που έχει, τους 7 τους έχει πάρει από τα παιχνίδια με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ίσως αν με τον Ολυμπιακό δεν έμενε με 10 ποδοσφαιριστές να είχε πάρει κάτι κι από εκεί με το ημίχρονο στο 0-0.

Πρώτος «τελικός» ενόψει...

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως μπροστά του ο Ατρόμητος έχει έναν πρόωρο... τελικό το ερχόμενο Σάββατο στο Περιστέρι. Αντιμετωπίζει τον τέταρτο, πλέον, Άρη που με δύο παιχνίδια λιγότερα βρίσκεται στο +6 από τους Περιστεριώτες. Πρόκειται ίσως για τον πιο ισχυρό αντίπαλο στην δύσκολη προσπάθεια που θα κάνει για την τετράδα.

Ο Άρης, έχει παρουσιάσει ένα πραγματικά καταπληκτικό πρόσωπο στο φετινό πρωτάθλημα και μόλις την Κυριακή γνώρισε την πρώτη του ήττα. Μια ήττα που ήρθε από την μία εκ των τριών ομάδων που έχουν κερδίσει και τους Περιστεριώτες, τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη σεζόν του Ατρόμητου με τον Κάναντι στον πάγκο και στα Δυτικά Προάστια θέλουν να βάλουν ένα δεύτερο τέλος σε αυτές τις εμφανίσεις το Σάββατο.

Άπαντες στο στρατόπεδο του Ατρόμητου γνωρίζουν πως πρέπει να πάρουν μια νέα μεγάλη νίκη στο Περιστέρι, μετά από εκείνη επί της ΑΕΚ, αν θέλουν να έχουν πραγματικές ελπίδες για μια θέση αρχικά στα play off και στη συνέχεια στην τετράδα. Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι η μεγάλη ευκαιρία όλων να αποδείξουν πως θα κάνει μεγάλο λάθος όποιος τους ξεγράψει από τόσο νωρίς...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα