Υμνοι Ναπολιτάνων για το γκράφιτι του Μαραντόνα στην Τούμπα: «Είμαστε παιδιά της Ελλάδας» (pic)

Υμνοι Ναπολιτάνων για το γκράφιτι του Μαραντόνα στην Τούμπα: «Είμαστε παιδιά της Ελλάδας» (pic)

Κώστας Τόπας
Υμνοι Ναπολιτάνων για το γκράφιτι του Μαραντόνα στην Τούμπα: «Είμαστε παιδιά της Ελλάδας» (pic)

bet365

Το γκράφιτι του Ντιέγκο Μαραντόνα έξω από το γήπεδο της Τούμπας «ζέστανε» τις σχέσεις μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της Νάπολι.

«Έχω παίξει πολλά παιχνίδια αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα…», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Μία ατάκα που έμελλε να γίνει γκράφιτι μαζί με την προσωπογραφία του, από τα παιδιά του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Τούμπας, σ' έναν από τους τείχους που υπάρχουν πολύ κοντά στο γήπεδο 32 χρόνια μετά...

Η σελίδα La Napoli Bene στο Facebook, δημοσίευσε το γκράφιτι προς τιμήν του Ντιεγκίτο και στα σχόλια ξεχωρίζουν τα μηνύματα αγάπης και αλληλοσυμπαράστασης μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της Νάπολι.

«Ήμουν σε εκείνο το Νάπολι-ΠΑΟΚ, λίγα μέτρα από την κερκίδα των φιλοξενούμενων και δεν με πίστευα τη ζεστασιά, τα χρώματα, το θόρυβο των οπαδών του ΠΑΟΚ. Ήταν μερικές χιλιάδες, μας φάνηκαν περισσότεροι. Μεγάλοι οπαδοί, οι καλύτεροι θαυμάστηκαν στο Σάο Πάολο», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα σχόλιο ενώ ένα άλλο γράφει: «Τα θεμέλια του δυτικού κόσμου μπήκαν στην αρχαία ΕΛΛΑΣ και εμείς οι Ναπολιτάνοι είμαστε παιδιά τους, η ΝΕΑΠΟΛΗ ιδρύθηκε από τους Έλληνες!» και «Εμείς οι Ναπολιτάνοι είμαστε Έλληνες. Μαμά μας είναι η Ιταλία, γιαγιά μας η Ελλάδα».

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα φιλοξενείται κι το προσωπικό μήνυμα του «Αρχηγού» της κερκίδας του ΠΑΟΚ, Χρήστου Παπανικολάου, το οποίο αναφέρει: «Εγώ με τη σειρά μου ως οπαδός του ΠΑΟΚ που έζησα εκείνο το βράδυ αλλά και ως μέλος μιας γενιάς που μεγάλωσε με τον Ντιέγκο Μαραντόνα θα τον χαιρετήσω λέγοντας τα εξής: "Μεγάλε Ντιέγκο όπως κι αν έζησες τη ζωή σου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ομόρφυνες τη δική μας! Καλή αντάμωση"». Οι διαχειριστές της σελίδας εξήγησαν: «Απίστευτο! Διάβασα το μήνυμα του Χρήστου Παπανικολάου, οπαδού του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Ανταλλάσσουμε αριθμούς, αισθανόμαστε να χαιρετάμε ο ένας τον άλλον με στοργή. Όποιος συμμετείχε σε εκείνο το ταξίδι στις 6 Οκτωβρίου 1988 ξέρει τι σημαίνει και μπορεί να καταλάβει την αξία αυτού του μηνύματος».

Incredulo leggo il messaggio di Christos Papanikolaou, tifoso del Paok Salonicco. Ci scambiamo i numeri, ci sentiamo...

Δημοσιεύτηκε από La Napoli bene στις Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα