Οι Έλληνες διαιτητές το αλλοιώνουν! Ευτυχώς τα ντέρμπι είναι με ξένους…

Οι Έλληνες διαιτητές το αλλοιώνουν! Ευτυχώς τα ντέρμπι είναι με ξένους…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta περί…διαιτησίας μετά και την τελευταία αγωνιστική.
Αυτόματο Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Τα χθεσινά παιχνίδια των υπόλοιπων ομάδων της κορυφής ανέδειξαν το τεράστιο πρόβλημα της ελληνικής διαιτησίας. Με το πλέον επώδυνο, ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έπαιζαν στο γήπεδο τους με τη Λάρισα και τον ΠΑΣ. Όχι εκτός έδρας, ούτε με άλλους πιο δυνατούς αντιπάλους…

Και όμως είδαμε…

Τον Φωτιά (γίνεται διεθνής) στη Ριζούπολη να μην βλέπει σε φάση στην κυριολεξία μπροστά στα μάτια του το επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε του πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ (κατά τον Κάκο δεν υπήρξε παράβαση) και να πρέπει να επέμβει το VAR να του πει τι έγινε. Με την πλάκα να είναι ότι ο VAR είδε μεν το επιθετικό φάουλ, αλλά είδε και πέναλτι.

Το ακόμη ειρότερο είναι αυτό που συνέβη στο γκολ της ισοφάρισης της Λάρισας. Εκεί, ούτε ο Φωτιάς, ούτε ο επόπτης Μπούξμπαουμ είδαν ότι η μπάλα είχε περάσει μισό μέτρο την γραμμή της εστίας της ΑΕΚ! Αλλά ας το ξεπεράσουμε αυτό: ο Φωτιάς όχι μόνο δεν είδε το πεντακάθαρο γκολ, αλλά όταν στην εξέλιξη της φάσης ο Πλατέλας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, έσπευσε να δώσει επιθετικό φάουλ (που ούτε κατά διάνοια υπήρχε, όπως είπαν και ο Κάκος και ο Βαρούχας), με αποτέλεσμα να γελάνε και τα στραγάλια από τις σφυρίχτρες των διαιτητών. Το μοναδικό επιθετικό φάουλ που έγινε στη συγκεκριμένη φάση ήταν του Πλατέλλα πάνω στο…δοκάρι του Τσιντώντα, αφού πάνω στο δοκάρι έπεσε μετά την κεφαλιά. Ο νέος διεθνής Φωτιάς λοιπόν ουσιαστικά έδωσε επιθετικό φάουλ πάνω στο δοκάρι!

Τον Σιδηρόπουλο (πιο παλιό διεθνή) να δίνει ρεσιτάλ στην Τούμπα, με το που ο ΠΑΣ τόλμησε να ανοίξει το σκορ. Ο σκόρερ Εραμούσπε για…τιμωρία, που λέει ο λόγος, δέχθηκε κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, σε φάση που δεν έκανε καν φάουλ (όπως είπαν και ο Κάκος και ο Βαρούχας)!!! Και καθότι στόπερ, στο επόμενο φάουλ που όντως έκανε, δέκα λεπτά μετά, πήρε την αποβολή του κι έμεινε ο ΠΑΣ επί 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο...

Ακόμη κι έτσι, όμως, ο ΠΑΣ άντεχε, παρότι όποτε επιχειρούσε να βγει στην επίθεση και οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν φάουλ για να τις σταματήσουν, φάουλ δεν έπαιρναν οι παίκτες των Ιωαννίνων, τουλάχιστον από το 31' (0-1) έως το 52' που ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ! Αντίθετα, έπαιρνε ο ΠΑΟΚ με χαρακτηριστική ευκολία τα φάουλ γύρω από την περιοχή του ΠΑΣ. Κορυφαίο παράδειγμα, στο 90’, όπου δεν έγινε κανένα φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά ο Σιδηρόπουλος και φάουλ έδωσε υπέρ του Μπίσεσβαρ και εις βάρος του Παντελάκη, αλλά και χρέωσε με κίτρινη τον αμυντικό του ΠΑΣ και έβαλε τον ΠΑΣ στην περιοχή του ΠΑΣ…

Τη συνέχεια την ξέρουμε, με τον Τσόλακ στην εκτέλεση του φάουλ να τραβάει από το χέρι τον Πίρσμαν, να μην υποδεικνύεται επιθετικό φάουλ και τον Τσόλακ από οριακή θέση οφσάϊντ (εξελίσσεται σε κωμωδία όλο αυτό το σκηνικό με τις γραμμές από τις οποίες άλλα βλέπουμε εμείς κι άλλα οι διαιτητές στο VAR!), να παίρνει την κεφαλιά για το ξεκίνημα του νικητήριου γκολ. Το VAR (Σκουλάς) προφανώς συμφώνησε ότι όλα έγιναν καλά (προς Θεού, του ποδοσφαίρου, να συνέβαινε το αντίθετο) κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε άλλο ένα τρίποντο «στο όριο», όπως όλα τα φετινά του!

Ειλικρινά, όμως, εγώ δεν στέκομαι στην έστω καθοριστική φάση του 2-1, αλλά στην εν γένει διαιτησία του Σιδηρόπουλου, που ήταν απογοητευτική. Κρίμα να είσαι ο πιο έμπειρος διαιτητής, να παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ τόσα χρόνια και να κάνεις τέτοια διαιτησία στο ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα. Πραγματικά κρίμα...

Η ουσία είναι μία: κάθε αγωνιστική βλέπουμε τα ίδια πράγματα, την αλλοίωση του πρωταθλήματος, με τις αποφάσεις των Ελλήνων διαιτητών, παρότι έχουν τη βοήθεια του VAR. Δεν υποστηρίζω ότι η αλλοίωση γίνεται εσκεμμένα, αλλά σημασία έχει ότι γίνεται. Ακόμη κι ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ, που για να υπερασπιστεί τη δουλειά που κάνει τα βλέπει "όλα καλά κι όλα ωραία", είχε πει ότι στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ υπήρχε πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ στο β΄ ημίχρονο με το σκορ 1-0. Τι να συζητάμε τώρα.

Το μόνο ευτύχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι τα ντέρμπι τα παίζουν ξένοι διαιτητές, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους έρχονται και παίζουν αντικειμενικά. Όχι ότι δεν κάνουν λάθος κι αυτοί, αλλά είναι φανερό ότι η διάθεση τους είναι για να παίξουν 50-50 κι όχι μονόπλευρα. Κι ο Πορτογάλος στο Ολυμπιακός-Παναθηναίκός έκανε κάποια λάθη σε δύο-τρεις κίτρινες, εκατέρωθεν (π.χ. χάρισε στον Κουρμπέλη μία…μαρς για φάουλ στον Φορτούνη στο 45’), αλλά έβλεπες ότι δεν είχε κάποια «τάση» υπέρ η, εις βάρος.

Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο κι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες βαθμολογικές απώλειες στα παιχνίδια με τις πιο μικρές ομάδες παρά στα ντέρμπι! Γιατί τα ντέρμπι τα σφυρίζουν οι ξένοι και τα υπόλοιπα παιχνίδια τα σφυρίζουν οι Έλληνες! Κάπως έτσι προέκυψε φέτος το 1-1 στα Γιάννινα (με Καραντώνη, Κοτσάνη, Απτόσογλου), αλλά και πέρσι το 0-0 στην Ξάνθη (με Διαμαντόπουλο, Ζαχαριάδη), το 1-1 στον Πανιώνιο (με Κομίνη) και το 0-0 στο Βόλο (με Φωτιά, Φίλο, Ευαγγέλου) και πρόπερσι το 1-1 στην Ξάνθη (Τζήλος) και το 0-1 στον ΟΦΗ (Σέζος).

Ο Ολυμπιακός με ξένο διαιτητή πήρε τον τελικό του Κυπέλλου, με ξένο απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό, με ξένο κέρδισε πέρσι στην Τούμπα, με ξένους διαιτητές κέρδισε τον Παναθηναϊκό τρεις φορές, με ξένους διαιτητές κέρδισε την ΑΕΚ άλλες τρεις φορές κι αν θέλετε ακόμη ακόμη με ξένους δεν έχασε σε άλλα πέντε ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ! Και ξένους διαιτητές από παντού: Γερμανούς, Γάλλους, Ολλανδούς, Πορτογάλους, Φινλανδούς, Σλοβένους, Ελβετούς, Ισπανούς, Δανούς! Το δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό είναι ότι η ΚΕΔ αρνείται να φέρνει ξένους και στα υπόλοιπα παιχνίδια όλων των διεκδικητών του τίτλου και το περιορίζει μόνο στα ντέρμπι.

Κι έτσι, πολύ απλά, ο Ολυμπιακός, μαθηματικά, έχει μειονέκτημα έναντι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στη μάχη του τίτλου…

Άσχετο: Ο ΠΑΟ καλά έκανε και έβγαλε σχετική ανακοίνωση. Κάποιοι, άλλοι όμως πάνε να αναγάγουν σε μέγα θέμα τις εις βάρος του Μπόλονι αποδοκιμασίες στο Καραϊσκάκη. Εγώ δεν λέω ότι καλώς συνέβη, αλλά αν δεν μας απατά η μνήμη μας έχουν γίνει πολύ χειρότερα στα ελληνικά γήπεδα επίσης σε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Ο Μιραλάς σε «άδεια» Τούμπα πήγε να χάσει το μάτι του από εκτόξευση μπουκαλιού μπύρας, ε;…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.