Το «πρέπει», τώρα, και του Χασάν κι η καλή επιστροφή του Λοβέρα!

Το «πρέπει», τώρα, και του Χασάν κι η καλή επιστροφή του Λοβέρα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την τεσσάρα του Ολυμπιακού, επικεντρώνοντας σε τρεις-τέσσερις πρωταγωνιστές.

Συναρπαστικότερο παιχνίδι με Stop Loss, Partial και Auto Cash Out* (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κάνει και δεύτερη συνεχόμενη γκέλα μετά το 1-1 στα Γιάννινα και μπήκε στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο σαν πρωταθλητής!

Ο Κάναντι θέλησε κατά την προσφιλή του συνήθεια να πιέσει ψηλά από το ξεκίνημα του αγώνα, στο 45ο…δευτερόλεπτο είχε οκτώ δικούς του παίκτες στο μισό γήπεδο του Ολυμπιακού, αλλά ο Μαρτίνς είχε ξεκαθαρίσει στους παίκτες του ότι αυτή τη φορά δεν τους έπαιρνε για εικόνα ανάλογη με του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ κι οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν καν τον Ατρόμητο να διανοηθεί ότι μπορεί να κάνει το παιχνίδι του.

Ναι, δεν σκόραρε ο Ολυμπιακός ούτε χθες στο α΄ ημίχρονο-και δεν ήταν καλό γιατί το ίδιο είχε συμβεί και στα προηγούμενα πέντε φετινά του ματς!-αλλά έπαιξε καλή μπάλα, κυριάρχησε, πίεσε πολύ τον καλό αντίπαλο του και στα πρώτα 25 περίπου λεπτά ήταν ένας κανονικός Ολυμπιακός Μαρτίνς! Αν δε ο Μασούρας έβαζε στο δεκάλεπτο το εύκολο γκολ με την κοντινή κεφαλιά, όλα θα γίνονταν πολύ πιο εύκολα.

Τελικά, έγιναν πιο εύκολα πρώτον με την αποβολή στο 28’ (ο Κουτσιαύτης έχασε αρχικά τη φάση, τον διόρθωσε ο Παπαπέτρου και μετά έλαβε τη σωστή απόφαση ο πρώτος διαιτητής) και δεύτερον με την είσοδο του Ελ Αραμπί! Ο Μασούρας θυσιάστηκε για τρίτη φορά κι έγινε αλλαγή πριν το ημίχρονο! Οι προηγούμενες ήταν στο Ολυμπιακός-Γουλβς (τότε στο 33΄) και στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ επίσης 1-1 (τότε στο 40’). Στο πρώτο ματς είχε βγει λόγω της αποβολής του Σεμέδο, αλλά στο δεύτερο για να μπει ο Σουντανί, όπως έγινε χθες και μπήκε ο Ελ Αραμπί.

Η απόφαση του Πέδρο ήταν σκληρή, αλλά δίκαιη και προς όφελος της ομάδας. Είδε ο προπονητής ότι για κάποιο λόγο (είτε από κόπωση λόγω της έντασης με την οποία μπήκε η ομάδα στο παιχνίδι, είτε γιατί η κόκκινη έφερε χαλαρότητα, από τη νοοτροπία «εντάξει, τώρα κερδίσαμε σίγουρα») και παρά την αποβολή, ο Ολυμπιακός όχι απλά δεν ανέβασε περισσότερο τον βαθμό της κυριαρχίας του, αλλά κινδύνευσε κιόλας δύο φορές!

Γιατί Μασούρας; Είναι αυτό που λέμε η εύκολη λύση; Ίσως για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά πράγματι ο Έλληνας διεθνής προερχόμενος από θλάση δεν ήταν στα καλύτερα του χθες, όπως είδαμε και στην χαμένη ευκαιρία, αλλά και σε άλλες στιγμές-π.χ. σε μία απέτυχε να σουτάρει και σε άλλη κόπηκε υπερβολικά εύκολα, ενώ σε καμία στιγμή δεν τον είδαμε να κάνει τη διαφορά επιθετικά. Ο δε Αραμπί με το που μπήκε κιόλας έκανε τη διαφορά-στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έστρωσε ωραία την μπάλα στον Εμβιλά που αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Ήθελε ο Μαρτίνς να πάει προηγούμενος στο ημίχρονο και να σπάσει κι αυτό το αρνητικό ρεκόρ με το μηδέν γκολ και στα έξι πρώτα ημίχρονα. Δεν τα κατάφερε, αλλά με την παρουσία και του Αραμπί φάνηκε από τα τελευταία λεπτά του α΄ ημιχρόνου τι θα βλέπαμε στο β’ …

Παίζοντας με δύο φορ ο Ολυμπιακός γέμισε περισσότερο την περιοχή του Ατρόμητου, καθώς κόντρα σε δύο καλά, ψηλά και σβέλτα παιδιά, όπως οι Γούτας και Ρισβάνης, δεν ήταν εύκολο να επιβιώσει ο Χασάν παίζοντας μόνος του. Η συνέχεια είναι γνωστή, με το χατ τρικ του φοβερού Αραμπί (η ειρωνεία είναι ότι σε ένα κομμάτι που τον υμνούσα πριν δύο-τρεις ημέρες έγραφα ότι είναι εκπληκτικά συνεπής γκολτζής, αλλά δεν βάζει εύκολα δύο και τρία γκολ σε ένα ματς…) και τον Μαροκινό να έχει και τεράστια συμμετοχή ακόμη και στο άλλο γκολ, με την αριστοτεχνική κίνηση του προς τον Εμβιλά, πριν σκοράρει ο Χασάν. Άλλες δύο φορές ο Αραμπί θα μπορούσε να τελειώσει φάση, αλλά τη μία τον πρόλαβαν τα στόπερ και την άλλη ο Γιαννιώτης. Η τελική καταμέτρηση λέει ότι τέλειωσε τρεις φάσεις και έκανε τρία γκολ.

Μόνο που νομίζω ότι τώρα πρέπει να πάρει μπρος κι ο Χασάν! Να πάρει τα πάνω του καθώς σκόραρε για πρώτη φορά μετά από καιρό. Είχε αφλογιστία για εφτά παιχνίδια (τρία από την περασμένη σεζόν και τέσσερα από τη φετινή), αλλά τώρα βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα. Και πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ελ Αραμπί! Οκτώ αγώνες ήταν χωρίς γκολ ο Μαροκινός, το έσπασε με την γκολάρα που έβαλε στην Ομόνοια κι έκτοτε δεν πιάνεται. Φυσικά κι είναι τεράστια υπόθεση για τον Ολυμπιακό να έχει τόσο ζεστό τον μεγάλο του κανονιέρη, αλλά πόσο εύκολο είναι να συνεχιστεί αυτό το πράγμα, με τον Αραμπί να έχει βάλει ήδη έξι γκολ κι όλοι οι άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού επίσης έξι;…

Αφού έσπασε η γκίνια του, όπως έδειξε και με τον τρόπο πανηγυρισμού του, ο Χασάν πρέπει να γίνει κι αυτός πιο ζεστός! Για το μόνο που δεν μπορεί να παραπονεθεί φέτος είναι ότι δεν παίρνει ευκαιρίες: από τα έξι ματς, έχει παίξει στα πέντε-στα δύο στη βασική ενδεκάδα και στα τρία αλλαγή, αλλά με χρόνο πάντοτε πάνω από 20 λεπτά. Η προσφορά του, όμως, δεν είναι ανάλογη του χρόνου του. Ακόμη και χθες δεν έκανε κάτι εξαιρετικό, πλην της φάσης του γκολ, που βρέθηκε στη σωστή θέση κι έκανε το σωστό τελείωμα. Άλλες δύο φορές που πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ανακόπηκε από τους σέντερ μπακ και μία τρίτη νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε πάει πιο γρήγορα στην μπάλα, ώστε να μην τον προλάβει ο Γιαννιώτης. Κι είχε κι ένα αρκετά καλό σουτ, ελισσόμενος στο ημικύκλιο της περιοχής αλά Αραμπί!Το καλό είναι ότι πλέον αρχίζουν και μαθαίνουν ο ένας τον άλλο καλύτερα με τον Μαροκινό και βγαίνουν σιγά σιγά συνεργασίες. Ακόμη ότι ο «ψηλός» βγαίνει από την περιοχή και συμμετέχει αρκετά καλά στο παιχνίδι κι είναι και μαχητής, πάει να κλέψει, να μαρκάρει.

Πάνω απ΄ όλα, όμως, ο Αιγύπτιος πρέπει να συνεχίσει πια να σκοράρει με ένα τακτικό ρυθμό. Αυτό που έκανε στα Γιάννινα με την χαμένη ευκαιρία του στο 83΄ ήταν ότι πέταξε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς. Και φέτος ο Μαρτίνς δείχνει ότι θα παίζει όλο και περισσότερο το 4-4-2, άρα είναι πραγματικά αναγκαίο ο Χασάν να βρει τον καλό του εαυτό. Και να μην δώσει δικαιώματα να πει ο καθένας ότι πέρσι τα έδωσε όλα μέχρι ο ολυμπιακός να τον αγοράσει και φέτος που πήρε συμβόλαιο έδεσε τον γάϊδαρο του…

Και δύο λόγια για τον Λοβέρα.

Το παιδί είχε να παίξει πολύ καιρό, τρεις μήνες και πραγματικά χάρηκα που τον είδα να παίζει ξανά και δη τόσο καλά! Γιατί ο Λοβέρα ήταν πολύ καλός χθες. Ναι, μπήκε όταν το ματς είχε τελειώσει, στο 2-0, αλλά έτσι πρέπει να μπαίνει ένα παιδί και δη μετά από τόση αποχή!

Στην δε φάση του 3-0 μπορεί και να πέφτω έξω, αλλά νομίζω ότι δεν έκανε λάθος που δεν πάσαρε στον Ραντζέλοβιτς! Γιατί αν κάποιος προσέξει, ο Λάζαρ σε όλη τη διαδρομή της φάσης και ιδίως προς το τέλος, όταν υποτίθεται πρέπει να πάρει την πάσα, βρίσκεται σε θέση «είναι δεν είναι» οφσάϊντ! Δεν έχει μείνει λίγο πιο πίσω, ώστε να μην καλύπτεται. Από εκεί και πέρα, σίγουρα ο Αργεντίνος θόλωσε τελικά όταν βρέθηκε φάτσα με τον γκολκίπερ, πήγε να τον περάσει κι απέτυχε, ευτυχώς όμως που είχε την ηρεμία να δει τον Ελ Αραμπί και να του κάνει την μπαλιά για το γκολ.

Γενικά, μέσα σε 25 λεπτά είδαμε από τον Λοβέρα μία έξοχη 40άρα διαγώνια πάσα στον…Ραντζέλοβιτς (πριν γίνει η φάση του 3-0), την πάσα στο γκολ του Αραμπί, δύο καλοκτυπημένα κόρνερ εκ των οποίων το ένα έφερε το 4-0, κάποιες καλές ντρίμπλες και κάποιες…χαζομάρες όταν άρχισε την κατάχρηση της μπάλας.

Κατά τα άλλα…

https://www.skysports.com/football/news/11669/12106875/liverpool-ask-premier-league-to-investigate-var-decisions-during-draw-at-everton

Και

https://www.goal.com/en/news/how-the-hell-arsenal-boss-arteta-slams-var-after-man-city/w0n7vg519f8q1vvxrmtxp3gn0

Ναι ναι, όπως λέει η αντιολυμπιακή προπαγάνδα, “μόνο” ο Ολυμπιακός φωνάζει για τους χειριστές στο VAR κύριοι! Μόνο ο Ολυμπιακός και χθες η Λίβερπουλ κι η Άρσεναλ και και και…

Άσχετο: πολύ σημαντικό το αποψινό ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Βλέπετε είναι το πρώτο μετά την απόφαση της ΑΕΚ να πάει πάσο με τα δελτία υγείας και να δωρήσει στον ΠΑΟΚ το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.