Οι απαντήσεις στο γήπεδο, ο Μαουρίσιο και η μεγάλη εκκρεμότητα...

Οι απαντήσεις στο γήπεδο, ο Μαουρίσιο και η μεγάλη εκκρεμότητα...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΠΑΟΚ, για τις αντιδράσεις, το θέμα Μαουρίσιο, την εκκρεμότητα με τον Βιεϊρίνια και όσα θα ακολουθήσουν.
Αυτόματο Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! |21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Μέχρι να μπούμε και πάλι σε αγωνιστική περίοδο (από την Κυριακή και μετά) λογικό είναι να γίνονται εκτιμήσεις για τα ρόστερ των ομάδων όπως διαμορφώθηκαν με το τέλος των μεταγραφών, με βάση πάντα τους στόχους που έχει κάθε ομάδα.

Το τονίζουμε συνεχώς για τον ΠΑΟΚ, αφού έχει ειπωθεί αρκετές φορές από στελέχη και παράγοντες της ΠΑΕ, ότι: «Ο ΠΑΟΚ έχει στόχο τον πρωταθλητισμό και την κατάκτηση του κυπέλλου στην Ελλάδα, αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League». Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα περασμένα χρόνια επειδή φέτος άλλαξε το ρόστερ.

Αυτό είναι λοιπόν το ρόστερ του (σχολιάσαμε αρκετά επ´ αυτού εδώ και καιρό) αυτοί και οι στόχοι.

Το κακό είναι ότι πολλοί δεν κατάλαβαν εδώ και καιρό το δύσκολο του φετινού εγχειρήματος, ενθουσιάστηκαν πριν ένα μήνα από τις βραδιές με Μπεσίκτας και Μπενφίκα και τώρα αντιδρούν με αφορμή διάφορα γεγονότα. Ποια είναι μερικά από τα τελευταία;

Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παραδέχθηκε πως έπρεπε να πάρει αμυντικό χαφ, προσπάθησε να πάρει τον Μπράνταριτς και δεν το τελείωσε, προσπάθησε να συμφωνήσει και τον Μαουρίσιο, αλλά δεν τα κατάφερε. Γεγονός είναι ότι ο ΠΑΟΚ παραδέχθηκε και ένα κενό στους μεσοεπιθετικούς. Επιχείρησε να το καλύψει με τον Κρίστο, αλλά και εκεί δεν προέκυψε αποτέλεσμα. Στο τέλος λοιπόν έμεινε η αίσθηση ότι και ο ΠΑΟΚ αποδέχθηκε τα κενά, αλλά δεν τα κάλυψε.

Πόσες και πόσες φορές δεν το έγραψα μέσα στο καλοκαίρι... «Αυτοί που βιαστικά χάρηκαν για την ανανέωση και τον ερχομό νέων παικτών, πρώτοι θα απογοητευτούν στην στραβή». Έπρεπε λοιπόν να υπάρχει πολύ καλύτερη ισορροπία. Πολύ πιο προσεκτική δημιουργία προσδοκιών.

Κρίμα για όσους τώρα αναγκάζονται να τα γυρίσουν και να γράψουν ακριβώς αντίθετα από ότι πριν ένα μήνα και τα κάνουν πολύ χειρότερα. Τέλος πάντων ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και ο ΠΑΟΚ (κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες) θα πρέπει να μπει στο γήπεδο και να παλέψει για τους στόχους του.

Η οικονομική επιτυχία είναι δεδομένη, η ανανέωση έχει επιτευχθεί, ο τεχνικός διευθυντής θα εξηγήσει όσα έγιναν ειδικά το τελευταίο διάστημα, αλλά είναι πολύ ξεκάθαρο ότι όλα θα κριθούν στο γήπεδο...

Το έγραψα και μετά το 2-1 επί της Μπενφίκα… «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σήμερα μπορεί να πανηγυρίζει γιατί τα οικονομικά αποτελέσματα είναι ορατά και πεντακάθαρα μπροστά μας, ενώ η ομάδα κέρδισε δυο-τρεις πρώτες μάχες, αλλά... έχει δρόμο ακόμη. Γιατί στο κάτω-κάτω η ομάδα δεν κρίνεται Σεπτέμβριο μήνα».

Εκεί λοιπόν, χρειάζεται δουλειά και υπομονή. Από εδώ και πέρα κρίνονται οι πιο πολλοί στόχοι. Θα δοθεί μάχη σε όλα τα μέτωπα και άλλοθι δεν έχει ΚΑΝΕΙΣ.

Έγινε ό τι έγινε και έρχεται η ώρα στο γήπεδο για να δούμε πώς η ομάδα θα ανταποκριθεί για πρώτη φορά σε συνεχόμενα παιχνίδια (Κυριακή-Πέμπτη-Κυριακή και πάλι Πέμπτη) σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ενίσχυση απ’ ότι φαίνεται πηγαίνει για τον Ιανουάριο. Σε περίπου δύο μήνες δηλαδή…

* Με τον Μαουρίσιο ο ΠΑΟΚ (κατά την άποψή μου) λογικά δεν προχώρησε τον Ιούλιο, όταν οι απαιτήσεις του παίκτη παρέμεναν άνω του εκατομμυρίου. Λογικά ο ΠΑΟΚ επέστρεψε σε αυτόν όταν τον Οκτώβριο (έστω και αργά βέβαια) κατάλαβε ότι έπρεπε να αποκτήσει και άλλον χαφ στον άξονα. Σωστά από τον ΠΑΟΚ ειπώθηκε τότε... «άλλο ο Μαουρίσιο του 1,2 και άλλο ο Μαουρίσιο των 500 χιλιάδων». Έλα όμως που ο Βραζιλιάνος δεν αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ και πήγε στον Παναθηναϊκό... Γιατί όμως; Εκείνος ξέρει... Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι τόσο ότι ο Μαουρίσιο δεν συνεχίζει στον ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι ότι αρνήθηκε τον ΠΑΟΚ και πήγε στον Παναθηναϊκό.

* Το θέμα Βιεϊρίνια δεν έκλεισε ακόμη. Όταν το κλείσει ο ΠΑΟΚ οριστικά ή όταν ο Πορτογάλος υπογράψει σε άλλη ομάδα, το κείμενο έτοιμο είναι και περιμένει. Το χρωστάω έτσι ή αλλιώς... Σε κάθε περίπτωση, δεν θα έπρεπε να τραβήξει τόσους μήνες αυτή η υπόθεση. Κανέναν δεν συμφέρει και ειδικά τον ΠΑΟΚ.

* Η Εθνική ομάδα κέρδισε σε ένα βαρετό παιχνίδι, από τα πιο επικίνδυνα δηλαδή για την ομάδα μας που δεν έχει τόσο πολλή φαντασία μπροστά και της λείπει ένας μεγάλος φορ. Το αποτέλεσμα μετράει και μακάρι να έρθει άλλο ένα την Τετάρτη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.