Όσα δίνει ο Ολυμπιακός για να πάρει παίκτες, δεν δίνουν όλες οι άλλες ομάδες μαζί!

Όσα δίνει ο Ολυμπιακός για να πάρει παίκτες, δεν δίνουν όλες οι άλλες ομάδες μαζί!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις αγορές του Ολυμπιακού, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες της ελληνικής Λίγκας.

Είχε τις προάλλες μία ωραία έρευνα το gazzetta, με τα χρήματα που εισέπραξαν οι ελληνικές ομάδες από πωλήσεις ποδοσφαιριστών τους την τελευταία πενταετία.

Μέσα από αυτή την έρευνα προέκυπτε ότι ο Ολυμπιακός έχει εισπράξει γι΄ αυτό το διάστημα κάπου 150 εκ. Ευρώ, ενώ όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες μαζί περίπου τα μισά, 74.650.000 Ευρώ!

Σκέφθηκα λοιπόν σήμερα να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος: τι χρήματα έχει δώσει ο Ολυμπιακός για να αγοράσει παίκτες, σε σχέση με όλες τις άλλες ομάδες μας!

Πηγή είναι το transfermarkt, που κάνει και λάθη, αλλά σε γενικές γραμμές είναι κοντά στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι ομάδες μας την τελευταία πενταετία έχουν πληρώσει για αγορές παικτών…

Ο Ολυμπιακός 77,2 εκ. Ευρώ

Ο ΠΑΟΚ 41,1 εκ. Ευρώ

Η ΑΕΚ 15,8 εκ. Ευρώ

Ο ΠΑΟ 4,3 εκ. Ευρώ

Ο Άρης 3 εκ. Ευρώ

Ο ΟΦΗ ένα εκ. Ευρώ

Ο Αστέρας 380 χιλ. Ευρώ

Η Ξάνθη 150 χιλ. Ευρώ

Ο Παναιτωλικός 80 χιλ. Ευρώ

Οι Ατρόμητος, Λάρισα, ΠΑΣ, Πανιώνιος μηδέν.

Στο σύνολο, όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες έχουν πληρώσει 65,8 εκ. Ευρώ κι ο Ολυμπιακός μόνος του 77,2 εκ. Ευρώ. Η διαφορά είναι στα 11,4 εκ. Ευρώ. Δηλαδή, ούτε καν τον πλησιάζουν στις αγορές όλες οι άλλες ομάδες…

Τολμώ μάλιστα να καταγράψω ότι η διαφορά αυτή είναι και μικρή, γιατί δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα! Διότι δεν λαμβάνεται υπόψιν για το συνολικό μία πολύ σημαντική παράμετρος, τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, εκεί που υπάρχει…χάος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στους άλλους και που έτσι, σε ένα μεγάλο βαθμό, εξηγεί και πώς ο Ολυμπιακός έχει πάρει από πωλήσεις 150 εκ. Ευρώ κι έχει δαπανήσει τα μισά σε αγορές. Φέτος για παράδειγμα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν έξι παίκτες με ετήσιο συμβόλαιο από ένα εκ. Ευρώ έως ενάμιση εκ Ευρώ (Ραφίνια, Εμβιλά, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Μπρούμα)! Για να μην πάω στην...υποπαράμετρο των μπόνους των συμβολαίων. Εκεί που είναι πολύ εφικτό π.χ. ο Εμβιλά να εισπράξει στο τέλος της σεζόν 1,6 εκ. Ευρώ!!!

Εξυπακούεται δε ότι τέτοια συμβόλαια δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια σε κανένα άλλο σύλλογο. Είχε ο ΠΑΟΚ κάποιους, λίγους, τώρα πάνε κι αυτοί.

Άσχετο: Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κι η καλύτερη επιλογή ο Λεβαδειακός για αντίπαλος του Ολυμπιακού στο χθεσινό φιλικό στο Ρέντη. Κι όχι λόγω του τελικού 0-0, αλλά επειδή οι παίκτες της Λιβαδειάς ήταν για κάποιο λόγο πολύ εριστικοί, είχαν άσχημα μαρκαρίσματα και τέλος πάντων το να «πέφτει ξύλο» σε φιλικό ματς δεν είναι και το πιο…ιδανικό. Αν θέλουμε, πάντως, να το δούμε από την…άλλη πλευρά, ίσως ήταν κι ένα…ζέσταμα για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί ο Ολυμπιακός στα εκτός έδρας παιχνίδια του στο φετινό πρωτάθλημα!

Όχι ότι, πάντως, δεν πήραν μία…καλή γεύση οι παίκτες του από το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι τους, στα Γιάννινα, εκεί όπου οι παίκτες του ΠΑΣ έπαιξαν «υπέρ βωμών και εστιών», «σκυλιάζοντας» από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Ειλικρινά δε πιστεύω ότι σε οποιοδήποτε παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος ο ΠΑΣ παίξει έτσι, αποκλείεται να χάσει! Όχι μόνο στο γήπεδο του, αλλά και εκτός έδρας! Τα τρεξίματα των παικτών του ΠΑΣ, το πρεσάρισμα τους τόσο ψηλά και σε τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα του παιχνιδιού και ο δυναμισμός τους ήταν απίστευτα για δεδομένα ελληνικού πρωταθλήματος.

Για να μην τον αδικήσω δε την ομάδα των Ιωαννίνων, δεν είχε μόνο εκπληκτικά αθλητικά στοιχεία το παιχνίδι της-είδαμε και εξαιρετικά καθαρά ποδοσφαιρικά στοιχεία, με αποκορύφωμα τη φάση του γκολ, όπου από εκτέλεση αράουτ (!) μπόρεσαν κι άλλαξαν υποδειγματικά την μπάλα γύρω και μέσα από την περιοχή του Τζολάκη πέντε φορές χωρίς ούτε ένας παίκτης του Ολυμπιακού όχι να κόψει, αλλά έστω να την ακουμπήσει!

Από εκεί και πέρα φυσικά και είναι από θλιβερό έως κωμικό οι αμυντικοί και οι μεσοαμυντικοί του Ολυμπιακού να επιτρέπουν στον Γκριζμάν να σουτάρει με προϋποθέσεις απειλής τέσσερις (!) φορές εναντίον της εστίας τους!!! Αλλά όταν ο αντίπαλος δεξιός μπακ (Σάλιακας) έχει τη δυνατότητα να σουτάρει δύο φορές (τη μία να τον κοντράρει ο Μπουχαλάκης και την άλλη να διώχνει με γροθιές ο Τζολάκης), γιατί να μην σουτάρει ανενόχλητος τέσσερις φορές ο αντίπαλος φορ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.