Τρία ματς, 6 φάσεις και οι σχολιαστές διαιτησίας συμφώνησαν μόνο σε μία (vids)!

Φώτης Καρακούσης
Τρία ματς, 6 φάσεις και οι σχολιαστές διαιτησίας συμφώνησαν μόνο σε μία (vids)!

bet365

Πολλές ήταν οι αμφισβητούμενες φάσεις το Σαββατοκύριακο με το gazzetta.gr να αναφέρεται σε αυτές των αγώνων σε ΟΑΚΑ, Τούμπα και Ζωσιμάδες στις οποίες οι σχολιαστές διαιτησίας συμφώνησαν μόνο σε μία.

Πέρασε ένα ακόμα Σαββατοκύριακο που στο όμορφο κόσμο του ποδοσφαίρου μας, ναι αυτόν τον αγγελικά πλασμένο, έγινε το λιγότερο χαμός. Είχαμε ανακοινώσεις για την διαιτησία, διαμαρτυρίες για φάσεις και συνολικά τεταμένο κλίμα. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα ο απλός φίλαθλος τι πάει να κάνει την Κυριακή βράδυ; Λέει να κάτσει να δει τον σχολιασμό διαιτησίας από τους Τάσο Κάκο, Παναγιώτη Βαρύχα και Ηρακλή Τσίκινη για να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Όσοι το έκαναν πάντως άκρη δεν βρήκαν, καθώς στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον Άρη, του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ και του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό υπήρξαν 6 αμφισβητούμενες φάσεις με τους τρεις σχολιαστές διαιτησίας να συμφωνούν μόνο σε μία. Πάμε παρακάτω να δούμε τις φάσεις, αλλά και το τι ειπώθηκε από τους τρεις σχολιαστές, παίρνοντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Οι δύο δεν είναι οφσάιντ, ο ένας είναι

Αρχίζουμε από τον αγώνα που ξεσήκωσε τις περισσότερες διαμαρτυρίες. Μιλάμε για το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα και το γκολ του Χασάν που μετά από υπόδειξη του VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται στην ΚΕΔ και προσωπικά στον Κλάντεμπεργκ με ανακοίνωσή του και την ΚΕΔ με δική της ανακοίνωση να αναφέρει πως υπήρξε όντως οφσάιντ. Για την συγκεκριμένη φάση είχαμε τις εξής απόψεις.

Κάκος (Open): Σωστή απόφαση υπήρξε οφσάιντ όπως φάνηκε και από τις γραμμές.

Τσίκινης (Mega): Δεν υπήρξε παράβαση το γκολ του Χασάν είναι κανονικό.

Βαρούχας (ΕΡΤ): Αρχικά τόνισε πως ήταν κανονικό γκολ και πως δεν υπάρχει οφσάιντ. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις πολλές γραμμές λέγοντας πως τα πράγματα είναι μπερδεμένα τονίζοντας πως η γραμμή δείχνει πως ο παίκτης είναι οφσάιντ. Μετά ρώτησε για τις γραμμές που έδειχνε το πλάνο, μετά από συζήτηση τόνισε πως σηκώνει τα χέρια ψηλά αφήνοντας τον κόσμο να κρίνει, αλλά ξεκάθαρα ήταν υπέρ του να μετρήσει το τέρμα.

Παναθηναϊκός – Άρης: Δεν συμφώνησαν σε καμία

Συνεχίζουμε με τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Μια αναμέτρηση που μπορεί να μην είχαμε τον θόρυβο του αγώνα στους Ζωσιμάδες, αλλά ούτε τις φωνές που υπήρξε σε Τούμπα, αλλά και πάλι είχαμε φάσεις που αν κρίνουμε από όσα τόνισαν οι σχολιαστές διαιτησίας ήταν σοβαρές.

Πάμε στην πρώτο και στο χτύπημα του Ρόουζ στον Καρλίτος, όπου είχαμε τις εξής απόψεις.

Κάκος (Open): Υπήρξε χτύπημα αλλά όχι για κόκκινη και σωστά δόθηκε κίτρινη.

Βαρούχας (ΕΡΤ): Υπήρξε χτύπημα εκτός φάσης του παίκτη του Άρη που έπρεπε να δεχθεί κόκκινη κάρτα.

Τσίκινης (Mega): Υπήρξε παράβαση αλλά σωστά δόθηκε κίτρινη κάρτα και όχι απευθείας κόκκινη.

Στην φάση που οι παίκτες του Παναθηναϊκού ζήτησαν χέρι του Τζέγκο ο Τάσος Κάκος δεν την είχε καν στις αμφισβητούμενες, ενώ οι απόψεις των άλλων δύο ήταν.

Βαρούχας (ΕΡΤ): Υπήρξε χέρι αμυντικού και έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Τσίκινης (Mega): Ο αμυντικός δεν ακουμπάει καν την μπάλα δεν υπάρχει καμία παράβαση.

Στην φάση του Βέλεθ με τον Λόπες που φάνηκε ο αμυντικός του Παναθηναϊκού (την συμπληρώσαμε γιατί από λάθος δεν την βάλουμε) να κρατάει τον επιθετικού του Άρη οι απόψεις των τριών είναι οι εξής:

Βαρούχας (ΕΡΤ): Υπήρξε παράβαση, ο Βέλεθ ήταν τελευταίος παίκτης και έπρεπε να αποβληθεί.

Κάκος (Open): Παράβαση και κόκκινη για τον αμυντικό του Παναθηναϊκού.

Τσίκινης (Mega): Στην φάση αυτή έπρεπε να δοθεί φάουλ και κίτρινη κάρτα και κακώς δεν δόθηκε τίποτα.

Τέλος από τον αγώνα αυτό είχαμε και τρίτη φάση και μιλάμε για το φάουλ του Κουρμπέλη και αν ήταν κίτρινη ή κόκκινη. Την συγκεκριμένη φάση δεν την έδειξε στις αμφισβητούμενες ο Βαρούχας και πάμε να δούμε τι είπαν οι άλλοι δύο.

Κάκος (Open): Ο Κουρμπέλης φαίνεται πως τραβάει το πόδι του, σωστά δόθηκε κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο και όχι κόκκινη.

Τσίκινης (Mega): Ο Κουρμπέλης πήγε αντικανονικά στον αντίπαλό του αλλά πρώτα βρήκε μπάλα και σωστά δεν δόθηκε κόκκινη κάρτα.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Όλοι συμφώνησαν στο ότι κακώς δεν αποβλήθηκε ο Σελίμοβιτς

Και κλείνουμε με το τρίτο παιχνίδι, αυτό του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στη Τούμπα όπου και πάλι είχαμε διαφωνίες, αλλά και την μοναδική συμφωνία από όλες τις φάσεις που αναφέραμε. Και ο Τάσος Κάκος και ο Ηρακλής Τσίκινης και ο Παναγιώτης Βαρούχας συμφώνησαν πως θα έπρεπε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Σελίμοβιτς, με τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ έχοντας ήδη μία να κάνει τρία μαρκαρίσματα που θα έπρεπε να δοθεί και η δεύτερη.

Όσον αφορά την φάση στην οποία οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι στο μαρκάρισμα του Λέο Μάτος στον Σαρδινέρο είχαμε τις εξής απόψεις.

Βαρούχας (ΕΡΤ): Ο Μάτος ανατρέπει τον παίκτη του ΟΦΗ και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Τσίκινης (Mega): Υπήρξε ανατροπή του παίκτη του ΟΦΗ από τον Μάτος κακώς δεν δόθηκε πέναλτι.

Κάκος (Open): Δεν υπήρξε πέναλτι καθώς με το που πάει να τον κρατήσει ο παίκτης του ΟΦΗ πέφτει.

Αυτός είναι ο σχολιασμός των τριών σχολιαστών διαιτησίες στις φάσεις των τριών παιχνιδιών, ένας σχολιασμός που η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές περισσότερο μπερδεύουν τον κόσμο, παρά τον κάνουν να πάρει την δική του απόφαση. Εμείς έχουμε και τα βίντεο για κάθε φάση (σε αυτές του Παναθηναϊκός-Άρης επειδή δεν υπήρξαν ξεχωριστές βάζουμε τα στιγμιότυπα του ματς) και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα