Φερέιρα: «Ο Μάτος είχε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα στη Βραζιλία και έχασε σημαντικό μέρος της προετοιμασίας»

Gazzetta team
Φερέιρα: «Ο Μάτος είχε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα στη Βραζιλία και έχασε σημαντικό μέρος της προετοιμασίας»

bet365

Για θέμα που δημιούργησαν τα ΜΜΕ χωρίς να υπάρχει έκανε λόγο ο Αμπέλ Φερέιρα μιλώντας για την μη χρησιμοποίηση του Λέο Μάτος. Ο Πορτογάλος επίσης μίλησε και για την κλήρωση του Europa League αλλά και για το ματς με τον ΟΦΗ.

Ο Λέο Μάτος επιστρέφει στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς με τον ΟΦΗ και ο Αμπέλ Φερέιρα μιλώντας στην κάμερα της NOVA αναφέρθηκε και σε αυτό, όπως και στην κλήρωση του Europa League αλλά και τον αγώνα με τους Κρητικούς.

Αναλυτικά ο Πορτογάλος τόνισε τα εξής:

Για την κατάσταση στην ομάδα μετά τον αγώνα της Τετάρτης: «Νομίζω ότι τα πάντα είναι θέμα είναι οπτικής, το πώς επιλέγεις να κοιτάξεις τα πράγματα. Παραδείγματος χάριν, αν πάρουμε την κατάσταση του πώς ήμασταν πέρσι τέτοιο καιρό, σίγουρα φέτος είμαστε καλύτερα, από την άποψη πως πέρσι είχαμε αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, φέτος είμαστε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που ήταν ο .. μίνιμουμ στόχος που είχαμε. Σίγουρα φτάσαμε πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο το οποίο είχαμε, δεν τα καταφέραμε και σίγουρα μας λυπεί αυτό το γεγονός γιατί πραγματικά πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να το πετύχουμε. Ωστόσο για μας και το γεγονός πως είμαστε στο Europa League είναι επιτυχία. Δεν πετύχαμε κάτι ιστορικό, πετύχαμε κάτι θετικό. Όσον αφορά το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, πάρα πολλοί αγώνες, πάρα πολλοί πόντοι για να κερδηθούν αλλά και να χαθούν αντίστοιχα από τους αντιπάλους μας. Η ομάδα είναι καλά, έχει πίστη στις δυνατότητές της, ξέρει πάρα πολύ καλά τί πρέπει να κάνει και πώς να το κάνει. Οπότε είμαστε σίγουρα καλύτερα σε σχέση με πέρσι, πλέον ο δρόμος είναι ξεκάθαρος κι από τη μια πλευρά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι από την άλλη σ’ ότι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να συγκεντρωθούμε για να κερδίσουμε βαθμούς αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι».

Για το τί κρατάει από τη διαδικασία των προκριματικών του Champions League και τί αίσθηση του δημιούργησε η κλήρωση στο Europa League: «Όσον αφορά τα τέσσερα παιχνίδια που κάναμε στα προκριματικά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως για μας ήταν ένα πολύ καλό μάθημα απέναντι σε πολύ καλές ομάδας και οι τρεις αντίπαλοι ήταν πολύ δυνατοί. Αυτό που εμείς κάναμε ουσιαστικά είναι να μαζεύουμε εμπειρίες. Καταλάβαμε πλέον πως σ’ αυτό το επίπεδο, όπως φάνηκε και στον τελευταίο αγώνα, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά κι ίσως και το γεγονός της έλλειψης εμπειρίας έπαιξε το ρόλο της μιας κι απέναντί μας βρήκαμε μια ομάδα που τα τελευταία 2-3 χρόνια προσπαθεί να μπει στους ομίλους και δυστυχώς για εμάς φέτος τα κατάφερε. Η τύχη κι η αποτελεσματικότητα ήταν με το μέρος της. Εμείς από την πλευρά μας επειδή θέλουμε να κοιτάμε τα θετικά, βλέπουμε τα καλά πράγματα τα οποία κάναμε, μαθαίνουμε από αυτά που δεν πήγαν καλά και περιμένουμε κι ελπίζουμε να μας δοθεί πάλι η ευκαιρία να επαναλάβουμε κάτι καλύτερο και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.

Όσον αφορά τους ομίλους του Europa League και την κλήρωση που έγινε, θεωρώ πως είναι ένας αρκετά ισορροπημένος όμιλος, ένας όμιλος όπου τα πάντα είναι ανοικτά. Οι ομάδες ξεκινούν πάνω-κάτω από την ίδια αφετηρία κι εμείς αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο από το κάθε παιχνίδι και να ελπίζουμε πως στο τέλος της φάσης των ομίλων θα βρισκόμαστε μέσα στις δύο προνομιούχες πρώτες θέσεις που θα μας δώσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση».

Για την επιστροφή του Μάτος και την πιθανή ενίσχυση του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα περιμένουμε, αν είναι να έρθει κάτι καλό. Η διοίκηση ξέρει πάρα πολύ καλά αυτά που χρειάζεται η ομάδα, είναι κάτι που το γνωρίζει και είναι ένα πλάνο που έχει δημιουργηθεί από το τέλος των playoffs, αυτή τη στιγμή το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και να περιμένουμε ότι στο τέλος θα γίνει κάτι καλό. Αναφορικά με τον Λέο Μάτος, δεν νομίζω πως υπήρχε -τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό- ζήτημα ότι δεν τον υπολογίζαμε για την ομάδα. Δεν νομίζω πως μπορούμε να το δούμε από αυτή τη φάση. Είναι ο ποδοσφαιριστής που είχε από τις περισσότερες συμμετοχές την περασμένη σεζόν. Όσον αφορά τώρα τη φετινή σεζόν, η αλήθεια είναι ότι -δυστυχώς γι' αυτόν και για εμάς- έχασε ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος στη Βραζιλία, οπότε έχασε ένα σημαντικό κομμάτι και μετά ήταν δύσκολο σε σχέση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση από τη δική μου πλευρά τουλάχιστον, δεν υπήρχε θέμα ότι δεν τον υπολογίζω. Νομίζω ότι αυτό έρχεται περισσότερο απ΄έξω, το γεγονός ότι θέλουμε να δημιουργούμε καταστάσεις για να μπορούμε να γράφουμε πράγματα είτε στα μπλογκ είτε στα σάιτ είτε στις εφημερίδες, να δημιουργούμε ζητήματα που δεν υπάρχουν. Από τη δική μου πλευρά, είμαι ξεκάθαρος με τον παίκτη και πάνω από κάθε παίκτη υπάρχει ο άνθρωπος. Ήμουν και είμαι απόλυτα ειλικρινής και με αυτόν και με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, έχω πάρα πολύ καλή σχέση μαζί του. Ήμουν ξεκάθαρος μαζί του από την πρώτη στιγμή οπότε για μένα δεν υπάρχει κάποιο θέμα που πλέον έχει λυθεί ή κάτι άλλο. Έχασε ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας λόγω του προβλήματος και δεν είχα άλλο θέμα. Εγώ είμαι ο προπονητής και παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις που θεωρώ εγώ ότι είναι καλύτερες για το σύλλογο. Τίποτε παραπάνω…».

Για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ: «Όσον αφορά τον ΟΦΗ είναι μια ομάδα που έχει επιθετική προσέγγιση, με στόχο να παράξει ποδόσφαιρο. Είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο προπονητή για χρόνια και συγχαρητήρια στην ομάδα του ΟΦΗ, που κράτησε τον ίδιο προπονητή. Εμείς έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, να κερδίσουμε το παιχνίδι. Οι νέοι παίκτες που έχουν έρθει στην ομάδα αρχίζουν σιγά-σιγά να προσαρμόζονται στις νέες απαιτήσεις και στη φιλοσοφία του παιχνιδιού που ακολουθούμε. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι είχαμε μια περίπτωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού, που δεν θα μπορεί να είναι μαζί μας, αλλά οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να πάρουμε τη νίκη που την θέλουμε πολύ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα