Αρβανιτίδης: «Βαλτοί του Μελισσανίδη οι Γεωργέας-Καλαϊτζίδης, στόχος ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης»

Gazzetta team
Αρβανιτίδης: «Βαλτοί του Μελισσανίδη οι Γεωργέας-Καλαϊτζίδης, στόχος ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης»

bet365

Ο άλλοτε ισχυρός άντρας της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, είπε ότι Καλαϊτζίδης και Γεωργέας ήταν βαλτοί του Μελισσανίδη για το Ολυμπιακός - Βέροια, στην απολογία του στην ποινική δίκη των «28 » του ελληνικού ποδοσφαίρου.
ΑΕΚ - Βόλφσμπουργκ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

«Ψέματα» και «αηδίες» χαρακτήρισε τις καταγγελίες των Καλαϊτζίδη και Γεωργέα για το ματς Ολυμπιακός-Βέροια, ο πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας της Ημαθίας Γιώργος Αρβανιτίδης, υποστηρίζοντας ότι «ο Μαρινάκης κι ο Ολυμπιακός ήταν ο στόχος».

Η απολογία Αρβανιτίδη:

«Όλα είναι ψέματα, τα πάντα. Υπήρχαν ενδιαφέρονται τεράστια μεταξύ Ολυμπιακού - ΑΕΚ και είμαστε κατηγορούμενοι για κάτι που δεν έγινε.

Ο Γεωργέας είναι ΑΕΚτζής, παιδί του Μελισσανίδη και ότι του έλεγε το κατέθετε. Ο Καλαϊτζίδης όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων είχε σχέση με τον Μελισσανίδη.

Στο γήπεδο ήμουν εκείνη την ημέρα στις σουίτες. Ο Λαναρής δεν ήταν μαζί μου, ήταν με τους παίκτες, με την ομάδα. Σε καμία περίπτωση, δεν κατέβηκα στον αγωνιστικό χώρο. Η δουλειά του γεν. αρχηγού είναι να βρίσκεται μέσα στα αποδυτήρια. Ρωτώντας τον Λαναρή μετά, μου είπε ότι δεν είπε τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να είχε πάρει πρωτοβουλία από μόνος του ο Λαναρής και να πει τέτοιο πράγμα.

Ο Καλαϊτζίδης παρέμεινε στην ομάδα και στο τέλος της σεζόν έφυγε. Το ίδιο και ο Γεωργέας», είπε μεταξύ άλλων ο Αρβανιτίδης κατά την απολογία του και συνέχισε:

«Δεν πήγα ποτέ στον Μαρινάκη»

«Ο Κούγιας λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Δεν έδωσα χρήματα σε κανέναν, ούτε μου ζήτησαν. Και πώς να έρθει να μου ζητήσει κάποιος, δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν.

Η σχέση μου με την Τσιαμούρα ήταν κρυφή, παράνομη. Αυτά που λέει όλα είναι ψέματα, που τα βρήκαν αυτά και τα λένε; Τι χειρουργείο μιλάνε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό; Χάσαμε, τι κουβέντες είναι αυτές; Θα μας πέσουν τα μαλλιά. Τι πράγματα είναι αυτά. Μου ζητούσε χρήματα και δεν της έδωσα. Κάποιος άλλος θα της έδωσε και είπε αυτά τα ψέματα. Κάποιοι θα τη δασκαλέψανε. Γιατί να της δώσω χρήματα, για να με εκβιάσει; Το μόνο πρόβλημα ήταν να πάρει τηλέφωνο σπίτι μου και να μου διαλύσει το σπίτι.

Δεν πήγα ποτέ στον Μαρινάκη, τον γνώρισα σε ένα συμβούλιο της Λίγκας, δεν έγινε καμία συνάντηση. Όλα είναι παραμύθια».

Ας έρθει ο Καλαϊτζίδης να πει ότι του ζήτησα να στήσει παιχνίδι. Όλα αυτά είναι ψέματα, είναι δυνατόν να με κατηγορούν εμένα επειδή υπήρχε μια συγκυρία Καλαϊτζίδη, Γεωργέα, Μελισσανίδη και Καλογέρηδες».

«Παιδί του Μελισσανίδη ο Γεωργέας, ήμασταν ανεξάρτητη ομάδα»

Ήμασταν μια ομάδα ανεξάρτητη, χωρίς δανεικούς, δεν εξαρτιόμασταν από καμία ομάδα. Η ομάδα ανέβαινε κατηγορίες και κατέβαινε κατηγορίες.

Για μένα προσωπικά, δεν είναι καλό πράγμα οι δανεισμοί παικτών. Εγώ δεν το έκανα καμία φορά. Τον Καλαϊτζίδη τον ξέρω από το 2003-04. Ήταν καλός προπονητής, τι να εξηγήσω, γι’ αυτό τον είχα πάρει τόσες φορές. Έφερνε αποτελέσματα και όταν δεν έφερνε, του έλεγα «ευχαριστώ πολύ». Ορισμένες φορές ειρωνευόταν τους παίκτες, τους έβριζε αλλά με διαβεβαίωνε ότι δεν θα είχε άσχημη συμπεριφορά και γι’ αυτό τον ξαναέπαιρνα.

Από τη στιγμή που ανέλαβε τον Άρη, έγινε άλλος άνθρωπος, μάλωνε με παράγοντες, με 20 χρονών παιδάκια, έφτασε στο σημείο, μια φορά στα γραφεία του Άρη, πήρε ένα μαχαίρι εναντίον συνεργάτη του. Έδωσα την ομάδα το 2014 και ενδιαφέρθηκα να πάρω τον Άρη, εκεί έγινε μια κόντρα».

Εισαγγελέας: Τι βαθύτερο κίνητρο θα μπορούσε να έχει ο Καλαϊτζίδης την περίοδο 2015-20 για να κάνει αυτές τις καταγγελίες. Είχατε προσωπικές διαφορές;

Αρβανιτίδης: «Όχι, ούτε οικονομικές, Το 2015 που βγήκε και τα είπε, εγώ ενδιαφέρθηκα να πάρω τον Άρη. Γι’ αυτό βγήκε και είπε αυτές τις αηδίες, αυτά τα οικτρά πράγματα και εξυπηρέτησε τα συμφέροντα του Μελισσανίδη, από την άλλη. Ο Γεωργέας ήταν παιδί του Μελισσανίδη και είπε αυτά για να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Του είπε ο Μελισσανίδη πες αυτό και είπε αυτό, αυτή είναι η αλήθεια».

Τα συμφέροντα είναι μεγαλύτερα, εμείς είμαστε τα βατράχια. Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Έπαιζε ο Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ με την Βέροια που κινδύνευε να πέσει και λένε ότι είναι στημένο. Με όλες τις ομάδες χάσαμε, αυτά δεν ήταν στημένα; Υπάρχει μια συγκυρία ανθρώπων που λένε αυτά τα ψέματα, είναι βαλτοί για άλλο λόγο.

Γίναμε ρεζίλι σε όλο τον κόσμο για τον Καλαϊτζίδη και τον Γεωργέα. Ας έρθει να πει ο Καλαϊτζίδης εδώ, ότι τον είπα «κάτσε και χάσε».

Λαναρής: «Δεν είπα τίποτα, ο Καλαϊτζίδης θα είχε αντιδράσει αν είχε γίνει κάτι»

«Ήμουν γενικός αρχηγός από το 2012. Ήμουν στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα και στα αποδυτήρια σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου. Δεν είπα τίποτα, ούτε καμία εντολή πήρα. Να θέσω σε κίνδυνο τη ζωή και την οικογένεια μου; Απ’ ότι θυμάμαι καθυστέρησε η ομάδα να βγει στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί κάποιος να ήταν στο μασάζ, πολλά μπορεί να έγιναν.

Δεν ήταν δικιά μου απόφαση, να βγουν Καφές και Γεωργέας, εγώ δεν κάνω αλλαγές.

Ο Καλαϊτζίδης θα είχε αντιδράσει 100% αν είχε γίνει κάτι. Τόσα χρόνια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα είπαν, σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να καταλάβω. Είχαμε καλή συνεργασία. Δεν δέχονταν παρέμβαση στη δουλειά του. Έχουν γίνει κάποια μικροεπεισόδια, τύπου «αυτός πάει καλά στις προπονήσεις, γιατί δεν το βάζεις» αλλά μέχρι εκεί. Αυτό το ενοχλούσε τον Καλαϊτζίδη, αρκετά. Στο τέλος, έκανε αυτό που ήθελε αυτός».

Μπάρμπας: «Το πληρώσαμε άδικα όλο αυτό»

«Δεν άκουσα να ειπώθηκε κάτι, ούτε μου μεταφέρθηκε κάτι από κάποιον συμπαίκτη μου.

Δεν ακούστηκε κάτι τις επόμενες ημέρες, ούτε το καλοκαίρι που αποχώρησε ο Καλαϊτζίδης. Εγώ το πρωτοάκουσα όταν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι πρέπει να καταθέσω γιατί κατηγορούμαι για κάποιο παιχνίδι.

Ο Αρβανιτίδης ήταν λίγο οξύθυμος όταν δεν κερδίζαμε κάποιο παιχνίδι αλλά αυτό είναι φυσιολογικό για έναν παράγοντα. Ποτέ όμως, δεν είχε πει κάτι.

Όλο αυτό το γεγονός με στιγμάτισε, είχα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δεν μπορούσα να πάω στο εξωτερικό για να κάνω προετοιμασία με τις ομάδες. Το πληρώσαμε και άδικα όλο αυτό».

Σκαθαρούδης: «Μου είπε «μπες μέσα και δώστα όλα»»

«Στο 67’ ενώ έκανα ζέσταμα με φώναξε ο γυμναστής για να μου δώσει οδηγίες ο προπονητής να μπω. Απ’ ότι θυμάμαι ο Καφες είχε πάθει έναν μυϊκό τραυματισμό.

Δεν τον πλησίασαν τον Καλαϊτζίδη, ο Γεωργέας με τον Καφέ. Εγώ έκανα ζέσταμα πριν ξεκινήσει το β’ ημίχρονο, δεν είδα να τον πλησιάζουν.

Μου είπε σε ποια θέση να παίξω, μου είπε "μπες μέσα και δώστα όλα", δεν μου είπε κάτι άλλο. Δεν μου είπε κανείς κάτι για να χάσουμε, ούτε κατάλαβα κάτι κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το παιχνίδι το παλέψαμε μέχρι το 85ο λεπτό. Εγώ πιστεύω ότι το παλέψαμε μέχρι το δεύτερο γκολ. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός μας πίεσε πολύ στο β’ μέρος, είχαμε και την πίεση του κόσμου αλλά πιστεύω ότι μέχρι το 85’ το παλέψαμε.

Δεν ακούστηκε κάτι στο λεωφορείο της επιστροφής, την επόμενη ημέρα εγώ έφυγα και πήγα δανεικός σε άλλη ομάδα και δεν ξαναγύρισα, έλυσα το συμβόλαιο μου.

Πρώτη φορά άκουσα για όλα αυτά πριν από 5 χρόνια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα