ΠΑΟΚ-Βαγκέ: Η ρήτρα των 100 εκατ. ευρώ που ζαλίζει!

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Μούσα Βαγκέ το μεσημέρι της Κυριακής (20/9) στη Θεσσαλονίκη για την ολοκλήρωση του δανεισμού του από την Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος της σεζόν 2020-21.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στη Super League. |21+

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πείσει τον Μούσα Βαγκέ να αποδεχθεί την πρόταση του και να γίνει μέλος της ομάδας, την ίδια στιγμή που αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όπως η Φιορεντίνα, η Μαρσέιγ, η Γουέστ Χαμ και η Φενέρμπαχτσε, είχαν χτυπήσει την πόρτα της Μπαρτσελόνα για το δανεισμό του Σενεγαλέζου αμυντικού.

Οι «ασπρόμαυροι» θα υποδεχθούν τον 22χρονο φουλ-μπακ το μεσημέρι της Κυριακής (20/9) στη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και οι τελευταίες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών πριν την υπογραφή του συμβολαίου.

Μετά τον εξάμηνο δανεισμό του στη γαλλική Νις, που έληξε άδοξα λόγω κορονοϊού, ο Μούσα Βαγκέ επέστρεψε στη Βαρκελώνη και ξεκίνησε προπονήσεις με τους «μπλαουγκράνα» ωστόσο ενημερώθηκε πρόσφατα ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ρόναλντ Κούμαν γι’ αυτό και έπρεπε να βρει μια νέα «βάση» πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος.

Η επιλογή του φαίνεται να είναι ο ΠΑΟΚ, μια ομάδα που έχει ανοικτή την προοπτική της εισόδου στους ομίλους του Champions League (θα γίνει αγώνας δρόμου για να δηλωθεί στη λίστα των αγώνων με την Κρασνοντάρ) και εξασφαλισμένη την συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Δύο παράγοντες που έπαιξαν το ρόλο τους.

Η ρήτρα των 100.000.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την καταλονική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» θα υπάρχει ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του από τον ΠΑΟΚ κάτι το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την υπογραφή του δανεισμού του.

Πάντως, όταν τον Ιανουάριο η Μπαρτσελόνα τον παραχώρησε δανεικό στη Νις μέχρι το τέλος της σεζόν 2019-20 φρόντισε και έβαλε ρήτρα 10.000.000 ευρώ στο συμβόλαιο του!

Μάλιστα στην επίσημη ανακοίνωση του δανεισμού έγινε γνωστό ότι η ομάδα της Καταλονίας διατηρούσε το δικαίωμα να αγοράσει εκ νέου τον Βαγκέ από τη Νις το καλοκαίρι του 2021 αντί 15.000.000 ευρώ. Διατηρώντας το δικαίωμα της πρώτης επιλογής οποιαδήποτε στιγμή υπήρχε θέμα πώλησής του.

Δύο χρόνια νωρίτερα όταν οι «μπλαουγκράνα» απέκτησαν από τη βελγική Εουπεν τον πρώτο Σενεγαλέζο ποδοσφαιριστή στην ιστορίας του, αντί 5.000.000 ευρώ, είχαν υπογράψει μαζί του συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023, βάζοντας ρήτρα -κρατηθείτε- 100.000.000 ευρώ!

Η επίσημη ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα στις 8 Αυγούστου του 2018 ήταν αναλυτική με τον αθλητικό διευθυντή, Πεπ Σεγκούρα (τον γνωστό μας από την παρουσία του στην Ελλάδα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό), να υπογράφει το συμβόλαιο.

Διαβάστε ακόμα