«Η Νέα Τούμπα θα είναι μια τεράστια αστική ανάπτυξη, θα αλλάξει όλη η περιοχή»

«Η Νέα Τούμπα θα είναι μια τεράστια αστική ανάπτυξη, θα αλλάξει όλη η περιοχή»

Gazzetta team
«Η Νέα Τούμπα θα είναι μια τεράστια αστική ανάπτυξη, θα αλλάξει όλη η περιοχή»
Ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου αναφέρθηκε στο θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της Τούμπας, αλλά και στο πότε περιμένει να μπει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο.

Μετά την συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με στελέχη του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της σύντομης παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, αναφέρθηκε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις στο θέμα του νέου γηπέδου.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95,5:

Για τη Νέα Τούμπα: «Ήταν μια παραγωγική μέρα για τον πρωθυπουργό. Είχε πολλές συναντήσεις και συσκέψεις. Χθες καλέσαμε δύο ανθρώπους από την οικογένεια του ΠΑΟΚ τον υπεύθυνο γηπεδικών εγκαταστάσεων κ. Δημογιάννη και τον κ. Δούμα που είναι ο μελετητής του έργου. Παρουσίασαν το έργο και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ταχύτητα που προχωρά η διαδικασία από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Το έργο είναι εντός χρονικών πλαισίων και φιλοδοξία είναι το αργότερο το 2026 να είναι έτοιμο το γήπεδο στην περιοχή της Τούμπας για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ. Θέλουν γήπεδο 41.926 θέσεων. Θα είναι 4ης κατηγορίας UEFA, κατάλληλο για αγώνες Champions League. Όλα τρέχουν κανονικά βάσει χρονοδιαγράμματος ώστε να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία και να ξεκινήσει το έργο.

Εξαιτίας του κορoνοϊού θα είχαμε προβλήματα. Όμως το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έδωσε επιτάχυνση στους χρόνους των διαδικασιών που γίνονται ηλεκτρονικά. Ακόμα και οι δήμοι και οι περιφέρειες συνεδριάζουν με ηλεκτρονικό τρόπο. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είπε ότι θα γινεί και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης».

Για τον Μητσοτάκη και τη Νέα Τούμπα

«Αναφέρθηκε ονομαστικά στο έργο και το συμπεριέλαβε στην ατζέντα. Και στην προηγούμενη η σύσκεψη το έβαλε μόνος του και είπε πως είναι ένα μεγάλο έργο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται για τη Βόρεια Ελλάδα. Το έργο θα ξεπεράσει τα 140-150 εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι μια τεράστια αστική ανάπτυξη, θα αλλάξει το τοπίο και η περιοχή.

Ο κ. Σαββίδης έχει τρέξει πολλά πρότζεκτ και η παρουσία του είναι σημαντική για τη Βόρεια Ελλάδα. Φέρνει λεφτά από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Δεν χαϊδεύω τα αυτιά του Σαββίδη, δεν είμαι ΠΑΟΚ ούτε έχω κάποια σχέση με τον κ. Σαββίδη.

Συζητήσαμε για όλα τα μεγάλα έργα, 9 συνολικά και έμεινε ικανοποιημένος από τα χρονοδιαγράμματα. Ανησυχούμε για το μετρό, υπάρχει μια προσφυγή στις 4 Δεκέμβριου από λίγα άτομα που εκτιμώ ότι δεν εκφράζουν την κοινωνία. Αν γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα θα σταματήσει η διαδικασία».

Για το πότε θα μπει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο:

«Ο ΠΑΟΚ θα παίξει τη σεζόν 2020-2021 στην Τούμπα. Αν όλα πάνε καλά, από την επόμενη χρονιά θα κατεδαφιστεί το υπάρχον γήπεδο και ο ΠΑΟΚ θα παίξει για 3-4 χρόνια στο Καυταντζόγλειο μέχρι να γίνει το νέο γήπεδο».

Διαβάστε ακόμα

«Ο Μητσοτάκης είναι ενήμερος και θετικός για τη Νέα Τούμπα»

SUPERLEAGUE NEWS FEED