Επίσημο: Μπαίνει η γραμμή του οφσάιντ σε όλους τους αγώνες

Gazzetta team
Επίσημο: Μπαίνει η γραμμή του οφσάιντ σε όλους τους αγώνες

bet365

Με γραμμή οφσάιντ θα διεξάγονται πλέον όλοι αγώνες της Super League, καθώς και αυτοί από τη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου και μετά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε την αύξηση του προϋπολογισμού για το VAR στα 12 εκατομμύρια ευρώ με την προσθήκη της γραμμής οφσάιντ.

Αυτή θα αφορά όλες τις αναμετρήσεις, από εδώ και πέρα της Super League, αλλά και τους αγώνες για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ετσι με αυτόν τον τρόπο, η γραμμή του VAR θα χρησιμοποιηθεί σε 15 αγώνες επιπλέον, καθώς 13 είναι για το θεσμό του Κυπέλλου και δύο τα μπαράζ της παραμονής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

1. Η εισαγωγή της γραμμής offside και την ενσωμάτωσή της στο υπάρχον κεντρικό σύστημα λειτουργίας VAR,

2. Η τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του έργου, με σκοπό την απένταξη των Υποέργων 3 και 4 αντίστοιχα, και τη μεταφορά ποσών στο Υποέργο 1 από τα αδιάθετα κονδύλια του έργου ύψους 1.360.740.70€, την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης (ποσό 478.237€) για την κάλυψη της βασικής υπηρεσίας VAR για περίπου 77 αγώνες και την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 1.209.872,30€, ώστε να εισαχθεί η γραμμή offside και να αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων ανά έτος,

3. Η τροποποίηση της σύμβασης του Υποέργου 1, ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της στο ποσό των 12.791.472,30 (αντί του ποσού των 10.220.859,30€), για την εισαγωγή της γραμμής offside καθώς και την αύξηση του φυσικού της αντικειμένου (επιπλέον αγώνες),

4. Η τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης, ώστε να αυξηθούν οι αγώνες σε 349 για 1ο έτος, 275 ανά έτος για τα επόμενα 4 έτη (2ο -5ο ) και επομένως 1.449 συνολικά, και να προσφερθεί η ολοκληρωμένη υπηρεσία VAR στους προημιτελικούς και ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, τους αγώνες μπαράζ μεταξύ της ομάδας που θα τερματίσει στη 13η θέση του Πρωταθλήματος Super League 1 και της ομάδας που θα τερματίσει στη 2η θέση του Πρωταθλήματος της Super League 2, αλλά και τους αγώνες για την εκπαίδευση των διαιτητών της Super League και τους αγώνες για τις απαραίτητες πιστοποιήσεις γηπέδων των FIFA και IFAB.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα