Γιατί ο Μαρτίνς κράτησε τον Χασάν και γιατί χρειάζεται κι άλλο φορ ο Ολυμπιακός

Γιατί ο Μαρτίνς κράτησε τον Χασάν και γιατί χρειάζεται κι άλλο φορ ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta την παραμονή του Χασάν στον Ολυμπιακό, αλλά και γιατί ο πρωταθλητής χρειάζεται κι άλλο φορ.

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να είχε άλλο καλύτερο σέντερ φορ από τον Χασάν για «κάλυψη» του Ελ Αραμπί, αλλά και για βασικό στην ενδεκάδα όποτε χρειάζεται; Σίγουρα ναι.

Έπραξε ορθά ο Πέδρο Μαρτίνς «πιέζοντας» τη διοίκηση του Ολυμπιακού να αγοράσει από την Μπράγκα τον Χασάν αντί 2 εκ. Ευρώ, δίνοντας του κι ένα συμβόλαιο μισό εκ. Ευρώ ετησίως; Σίγουρα ναι, είναι κι εδώ η απάντηση!

Προσέξτε, εάν ήσασταν εσείς στη θέση του Μαρτίνς κι είχατε συνεργαστεί συνολικά δυόμιση σεζόν με τον Χασάν, σε δύο διαφορετικές ομάδες, κι ο Χασάν είχε βάλει στις ομάδες σας 38 γκολ σε 50 παιχνίδια στην αρχική ενδεκάδα (!), τι θα κάνατε; Δεν θα θέλατε να συνεργαστείτε με τον Αιγύπτιο σέντερ φορ και την επόμενη σεζόν;

Ο Χασάν μπορεί να έχει διάφορα κουσούρια, αλλά όταν είναι με τον Μαρτίνς, βγάζει τον καλύτερο εαυτό του. Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους για τη συνύπαρξη τους:

2014-15 στη Ρίο Άβε έκανε 15 γκολ και δύο ασίστ σε 35 συμμετοχές (25 βασικός και 10 αλλαγή), συνολικού χρόνου 2341 λεπτά

2018-19 στον Ολυμπιακό έκανε 15 γκολ σε 32 συμμετοχές (17 βασικός και 15 αλλαγή), συνολικού χρόνου 1.674 λεπτά

2019-20 στον Ολυμπιακό (μισή σεζόν) έκανε οκτώ γκολ και μία ασίστ, συν δύο κερδισμένα πέναλτι σε 19 συμμετοχές (οκτώ βασικός κι 11 αλλαγή), συνολικού χρόνου 857 λεπτά

Σούμα: 38 γκολ (τρεις ασίστ και δύο κερδισμένα πέναλτι) σε 50 παιχνίδια βασικός κι άλλα 36 αλλαγή, συνολικού χρόνου 4.872 λεπτά

Πρόκειται για εκπληκτικό νούμερο, τα 38 γκολ σε 50 ματς βασικός. Ακόμη κι αν προσθέσουμε τις συμμετοχές του σαν αλλαγή, αφαιρώντας όμως περίπου 10 από αυτές που είναι των πέντε λεπτών, βγαίνει ένα νούμερο 38 γκολ σε 78 συμμετοχές, άρα ένα γκολ ανά δύο ματς, παίζοντας άλλοτε βασικός κι άλλοτε αλλαγή. Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, με τον Μαρτίνς ο Χασάν σκοράρει ένα γκολ ανά 128 λεπτά παιχνιδιού!

Σε αυτό τον ενάμιση χρόνο του στον Ολυμπιακό ο Χασάν μεταξύ άλλων σκόραρε στο 2-2 με την Ντινάμο Κιέβου στο Γιουρόπα Λιγκ, στα ντέρμπι με ΑΕΚ (4-1 εντός) για το πρωτάθλημα και ΠΑΟΚ (2-3 εκτός) για το Κύπελλο, καθώς και σε τρία διπλά στο πρωτάθλημα, όλα 1-0 στο Χαριλάου, στο Περιστέρι και στη Νέα Σμύρνη, με τα δύο τελευταία του γκολ να έχουν μπει μετά το 90ο λεπτό! Γενικά στην καριέρα του ο "Φαραώ" έχει σκοράρει αρκετές φορές σε σημαντικά παιχνίδια, τόσο στην Πορτογαλία (πέντε εναντίον της Μπενφίκα, της Πόρτο, της Σπόρτινγκ), όσο και στην Ευρώπη (κι άλλα έξι εναντίον της Μαρσέϊγ, της Φενέρμπαχτσε, της Μπασάκσεχιρ, της Γκεντ, της Γκρόνιγκεν, της Κόνιασπορ).

Γενικά απ΄ όποια πλευρά κι αν το δει κάποιος, ο Βορειοαφρικάνος φορ είναι ένας πολύτιμος επιθετικός. Όχι σούπερ, αλλά μία πραγματικά καλή επιλογή-αν ήταν σούπερ, έπρεπε να κάνει το γκολ με την κεφαλιά και να έδινε την πρόκριση στον Ολυμπιακό στη ρεβάνς με τη Γουλβς, στη σέντρα του Τσιμίκα, σε εκείνη τη φάση που είχε πιάτο μπροστά του την εστία και αντί να σημαδέψει γωνία την έστειλε προς την πλευρά του Ρουί Πατρίτσιο…

Το πιο σοβαρό, όμως, ερωτηματικό που συνοδεύει τον Χασάν είναι άλλο, οι τραυματισμοί. Σχεδόν κάθε σεζόν βγάζει τουλάχιστον έναν. Κι αυτό δεν αλλάζει ούτε όταν συνεργάζεται με τον Μαρτίνς

Το 2014-15 στη Ρίο Άβε είχε χάσει και τα 10 τελευταία παιχνίδια της σεζόν λόγω τραυματισμού.

Το 2018-19 στον Ολυμπιακό είχε χάσει πέντε παιχνίδια στις αρχές του φθινόπωρου και άλλα εφτά παιχνίδια Νοέμβριο και Δεκέμβριο λόγω τραυματισμών

Το 2019-20 στον Ολυμπιακό έχασε μόνο ένα ματς από τραυματισμό, αλλά στο πρώτο μισό της σεζόν είχε χάσει 11 παιχνίδια στην Μπράγκα το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου λόγω τραυματισμού.

Τι σημαίνει αυτό το ιατρικό ιστορικό; Ότι πολύ απλά ο Ολυμπιακός χρειάζεται οπωσδήποτε και τρίτο φορ στο ρόστερ του. Γιατί με ένα φορ και τον Χασάν, δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι θα βρεθείς στην ανάγκη να μείνεις χωρίς φορ, όσο κι αν ο Ελ Αραμπί έδειξε φέτος από σίδερο. Εξάλλου, ο Μαρτίνς φαίνεται να θέλει κάποια ματς να παίζει και 4-4-2, άρα και αριθμητικά δεν βγαίνει με Ελ Αραμπί και Χασάν.

Τώρα, θα είναι αυτός ο τρίτος φορ ο Γκερέρο η, ο Κάϊπερς η, κάποιος άλλος δεν το ξέρω, αλλά κάποια καλή επιλογή πρέπει να υπάρχει και για εκεί, καθώς δεν είναι λύση να παίζει ο Φορτούνης…

Βεβαίως, το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή για τον Ολυμπιακό είναι ένα πράγμα-να μην βγουν θετικοί σε κορονοϊό κι άλλοι παίκτες μετά τον Σεμέδο και τον Τζολάκη στα τεστ που θα γίνουν αυτό το τριήμερο, το οποίο είναι και το πιο κρίσιμο μετά τα δύο κρούσματα. Και δεν το λέω ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αυτός είναι ίσως το τελευταίο πράγμα. Το θέμα είναι η υγεία των παικτών, η ψυχολογία όλης της ομάδας και, βεβαίως, η προετοιμασία της για τη νέα σεζόν που ήδη έχει ξεκινήσει με τόσα εμπόδια κι όσο προστίθενται κι άλλα τόσο και κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη.

Άσχετο: Αφού το θέμα θάφτηκε από τον ελληνικό Τύπο, ας γράψω εδώ δύο πράγματα.

https://www.hurriyet.com.tr/avrupa/paok-besiktas-macinin-hakemi-bakin-kim-cikti-41592546

https://www.aksam.com.tr/spor/paok-besiktas-macinin-hakemi-daniele-doveri-yunanistanda-gorev-almis/haber-1103222

https://www.sabah.com.tr/spor/futbol/2020/08/22/atakan-ve-abdullah-besiktasta

https://www.ajansbesiktas.com/besiktas-paok-maci-hakeminin-degismesini-istiyor-58620h.htm

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/paok-besiktas-macina-sakincali-hakem-1759938

Ο τουρκικός Τύπος λοιπόν γράφει ότι η Μπεσίκτας αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί στην ΟΥΕΦΑ για τον ορισμό του Ιταλού Ντόβερι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, «επειδή είχε σφυρίξει πέρσι και το Άρης-ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα δίνοντας αμφισβητούμενο πέναλτι στον ΠΑΟΚ». Οι Τούρκοι ζητάνε, κατά τα δημοσιεύματα, αλλαγή του διαιτητή. Υπάρχει μάλιστα από την Sabah και την Cumhuriyet και ο χαρακτηρισμός «σκάνδαλο» για τον ορισμό από την ΟΥΕΦΑ. H δε Cumhuriyet μνημονεύει και ήλωση του Τούρκου προέδρου Αχμέτ Νουρ Τσεμπί, ότι θα κάνει αναφορά η Μπεσίκτας στην ΟΥΕΦΑ.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1294657602601676803

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.