Πότε γυρίζει ο Σα, ποιος θα παίξει στον τελικό, ποιος «άσος» θα έρθει στον Ολυμπιακό

Πότε γυρίζει ο Σα, ποιος θα παίξει στον τελικό, ποιος «άσος» θα έρθει στον Ολυμπιακό

Πότε γυρίζει ο Σα, ποιος θα παίξει στον τελικό, ποιος «άσος» θα έρθει στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ανοίγει μέσα από το blog του στο gazzetta τον φάκελο γκολκίπερ στον Ολυμπιακό.

Τις προάλλες είχα γράψει ότι μπορεί πολλά να ακούγονται αναφορικά με προτάσεις για παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά «την Τρίτη θα είναι όλοι στην πρώτη για τη νέα σεζόν στο Ρέντη». Και όντως έτσι έγινε. Όλοι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στις θέσεις τους, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Ε, κι ο Σεμέδο, έστω κι αν τήρησε το…έθιμο, καθυστερώντας κατά μία ημέρα την επιστροφή του από την Πορτογαλία.

Ανοιχτά, βεβαίως, είναι πολλά θέματα στον Ολυμπιακό-ένα από αυτά και του γκολκίπερ. Ο Ζοζέ Σα είναι τραυματίας, με κάταγμα χαμηλά στο χέρι. Ο ίδιος έχοντας μιλήσει και με δικούς του γιατρούς στην Πορτογαλία θεωρεί ότι στις 15 Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμος, άρα διαθέσιμος για τα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 22 και 29.9. Όμως, στον Ολυμπιακό δεν είναι το ίδιο αισιόδοξοι. Και τον βλέπουν τον Πορτογάλο να είναι σε θέση πλήρους ετοιμότητας για να παίξει κάποια στιγμή μέσα στον οκτώβριο, ίσως στις αρχές.

Και το ερώτημα είναι διπλό:

Πρώτον, εφόσον δικαιωθούν οι σχετικές εκτιμήσεις, με ποιόν γκολκίπερ θα πάει ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

Και δεύτερον, θα μείνει η, θα φύγει ο Σα, έχοντας τον σοβαρό τραυματισμό του και με τις μεταγραφές να τελειώνουν στην Ευρώπη στις 5 Οκτώβρη;

Απαντήσεις;

Πρώτον, είτε θα πάρει άλλο γκολκίπερ, είτε θα πάει με τον Κρίστινσον η, τον Τζολάκη, αφού δεν νομίζω να έχει τύχη ο Αλέν, μετά το πέναλτι που έκανε στη Γουλβς. Κατά την γνώμη μου, στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ βασικός θα είναι ο Τζολάκης.

Δεύτερον, η λογική λέει ότι πολύ δύσκολα θα έρθει προσφορά για μεταγραφή του Πορτογάλου, υπό τέτοιες συνθήκες. Αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με τον περίφημο μάνατζερ Μέντες, είμαστε υποχρεωμένοι να το θεωρούμε ανοιχτό το θέμα.

Άποψη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει-και θα πάρει- τερματοφύλακα, αφού ο Αλέν μετά και το παιχνίδι με τη Γουλβς είναι τελειωμένος, ο δε Κρίστινσον έχει το ερωτηματικό ότι δεν έχει δοκιμαστεί σε ομάδα υψηλού επιπέδου. Ο δε Τζολάκης ακόμη δεν έχει γίνει 18 ετών.

Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει ένα τερματοφύλακα «πρωτοδεύτερο». Δηλαδή, έναν γκολκίπερ με παραστάσεις που θα έρθει εν πρώτοις για να είναι στον πάγκο με πρώτο τον Σα, αλλά ανά πάσα στιγμή που θα χρειαστεί (ακόμη και σε περίπτωση μεταγραφής του Σα) θα είναι ετοιμοπόλεμος για πρώτος. Και θα είναι πίσω του ο Τζολάκης, για τρίτος η, και δεύτερος (με η, χωρίς τον Κρίστινσον, ανάλογα με το αν θα παραμείνει ο Σα).

Θεωρητικά, ο Σούμπασιτς, που έμεινε ελεύθερος από τη Μονακό, είναι μία ιδανική περίπτωση, στα 36 του και με τις εμπειρίες που έχει. Όμως, με δύο σοβαρούς τραυματισμούς την προηγούμενη διετία (και απουσία έξι μηνών κάθε φορά, και φέτος και πέρσι), δεν ξέρω κατά πόσο είναι όντως ιδανική. Ο 30άρης Ρώσος Κρίτσιουκ, που έμεινε ελεύθερος από την Κράσνονταρ, λέγεται ότι θα υπογράψει στη Λοκομοτίβ Μόσχας, ο δε προπονητής της Κράσνονταρ δήλωσε γι΄ αυτόν ότι έχει προβλήματα υγείας.

Εξετάζονται κι άλλες λύσεις, όπως ο έμπειρος Κουέλαρ της Λεγκανές κι ο Μουνίρ της Μάλαγα και της Εθνικής Μαρόκου, αλλά νομίζω ότι το θέμα γκολκίπερ θα έχει ακόμη πολλά ψωμιά στον Ολυμπιακό…

Άσχετο: Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει κι άλλο αριστερό μπακ, δεν θα μείνει με τον Χολέμπας. Ο παλιός διεθνής άσος είναι πολύ καλό εργαλείο, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές κι ας μην τον περιμένουμε όπως τον ξέραμε στα 30 του, όταν έφυγε από τον Πειραιά. Μην εκπλαγούμε όπως με τον Μιραλάς που γύρισε στα 31 του και τον περιμέναμε όπως τον ξέραμε στα 26 του όταν είχε φύγει.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1292906059275931648

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.