Το ξέσπασμα του Χολέμπας όταν έφυγε από την Γουότφορντ: «Στα 36 μου είμαι πιο νέος από άλλους!»

Γιάννης Γεωργόπουλος
To gazzetta.gr γράφει για τον άκομψο τρόπο που ο Χοσέ Χολέμπας αποχώρησε από την Γουότφορντ, την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση του, τις κίτρινες κάρτες, αλλά και τον απεριόριστο σεβασμό για τον Χάβι Γκράθια.

Ο href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1504342/holempas-den-einai-thema-hrimaton-thelo-ena-oraio-finale-stin-kariera-moy">Χοσέ Χολέμπας είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας. Παρορμητικός, ντόμπρος, γκρινιάρης όταν αισθάνεται πως αδικείται, αλλά και ιδιαίτερα φιλότιμος εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο πρώην και... επόμενος παίκτης του href="https://www.gazzetta.gr/teams/olympiakos" target="_blank">Ολυμπιακού πρόσφερε πολλά στη Γουότφορντ πρόσφερε πολλά και ανταμείφθηκε με πλουσιοπάροχα συμβόλαια, ωστόσο η καριέρα του πέρασε από χίλια κύματα. Ο πρώην προπονητής της Κέρκυρας και του Ολυμπιακού Βόλου, Χάβι Γκράθια ήταν εκείνος που βρήκε το κουμπί του και διαχειρίστηκε άψογα τον χαρακτήρα του. Ο 36χρονος αριστερός μπακ ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα του πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Αντίθετα, με τον Κίκε Φλόρες δεν ταίριαξε ποτέ με συνέπεια ο Ισπανός τεχνικός να μην τον υπολογίζει στα πλάνα του. Το ίδιο συνέβη και με τον μέχρι πρότινος προπονητή της αγγλικής ομάδας, Νάιτζελ Πίρσον. Ο διεθνής μπακ δεν απολάμβανε πλέον το ποδόσφαιρο και έπειτα από πέντε χρόνια href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1504492/olympiakos-eftase-stin-athina-o-holempas-anakoinonetai-ti-deytera-pics-vids">αντιλήφθηκε πως ο κύκλος του στην Premier League είχε κλείσει.

Η πικρία του Χολέμπας για τον τρόπο που οδηγήθηκαν οι σχέσεις του με την Γουότφορντ αποτυπώθηκε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του, αφού ξεκαθάρισε πως δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα τραυματισμού, εν αντιθέσει με όσα υποστήριζε η πρώην ομάδα του.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ INSTAGRAM

«Θέλω να σας ευχαριστήσω και να ευχηθώ στην Γουότφορντ τα καλύτερα για το μέλλον, αλλά ήρθε η ώρα για να πω αντίο μετά από όλα όσα συνέβησαν.

Φυσικά, δεν είμαι χαρούμενος που ολοκληρωθήκαν τα πράγματα έτσι αλλά για να είμαι ειλικρινής ένιωσα πως δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου (όχι, δεν ήμουν τραυματίας και τα πόδια μου δεν είχαν κανένα πρόβλημα, είμαι σε εξαιρετική φόρμα και στα 36 μου είμαι ακόμη πιο νέος από άλλους).

Με πόνεσε αυτή η απόφαση επειδή αγαπώ τόσο πολύ το ποδόσφαιρο και το να μην εμπλέκεσαι σε αυτό που αγαπάς σε πονάει. Τουλάχιστον είμαι αυτός που επηρέασα λιγότερο αυτή την κατάσταση, νιώθω τους συμπαίκτες μου, την ομάδα, τους οπαδούς της ομάδας αλλά και τους δικούς μου, όλους όσοι εμπλέκονται στον σύλλογο για τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν.

Εύχομαι στην Γουότφορντ τα καλύτερα για το μέλλον. Ήρθε η ώρα για μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου», έγραψε ο Χολέμπας.

layout="responsive" data-shortcode="CDMEM8jAgaH" width="400" height="400" data-captioned="1">

ΒΑΛΒΕΡΔΕ, Ο ΚΟΟΥΤΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ

Ο έμπειρος αμυντικός κατέγραψε στην Premier League 114 συμμετοχές, έξι γκολ και 14 ασίστ, εκ των οποίων μόλις 14 συμμετοχές στην περυσινή σεζόν. Επίσης αντίκρισε 40 κίτρινες κάρτες με αποκορύφωμα την σεζόν 2016/17 όπου σταμάτησε στις 14.

Επίσης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο προπονητής, ο οποίος χρησιμοποίησε τον Χολέμπας στα περισσότερα ματς της καριέρας του (62) με τον Γκράθια να ακολουθεί με 49.

Αν και μέχρι πριν μερικούς μήνες σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα, href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1504331/olympiakos-ekleise-ton-holempas">η πρόταση του Ολυμπιακού αποτέλεσε μια νέα μεγάλη πρόκληση, ίσως href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1503866/olympiakos-ti-ishyei-me-holempas">την τελευταία στην καριέρα του, την οποία δεν θα μπορούσε να προσπεράσει!

Δείτε το εκπληκτικό γκολ του Χοσέ Χολέμπας κόντρα στην Κάρντιφ... (2'31'').

width="500" height="288" layout="responsive" sandbox="allow-scripts allow-same-origin allow-popups" allowfullscreen frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/wWq1OEJUdUE">