60 χρόνια Α' Εθνικής: Ο Τουμπέλης, ο πρώτος που φόρεσε και σκόραρε με τέσσερις φανέλες!

Δημήτρης Τομαράς
60 χρόνια Α' Εθνικής: Ο Τουμπέλης, ο πρώτος που φόρεσε και σκόραρε με τέσσερις φανέλες!

bet365

Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνικής» υπάρχει και το θέμα με τον πρώτο ποδοσφαιριστή που έπαιξε με τέσσερις διαφορετικές ομάδες στην Α’ Εθνική και παράλληλα σκόραρε και για τέσσερις διαφορετικές.
Η δεκαετία του ‘60 δεν έμοιαζε σε τίποτε με το σύγχρονο ποδόσφαιρο, ιδίως στις συνεχείς μετακινήσεις παικτών. Πολλοί εκεί που ξεκινούσαν εκεί τελείωναν την καριέρα τους. Ωστόσο υπήρξαν και ποδοσφαιριστές, που οι μετακινήσεις τους ήταν τακτικές.
Στις 5 Δεκεμβρίου 1965 ο Κώστας Τουμπέλης φοράει για πρώτη φορά τη φανέλα του Απόλλωνα. Μάλιστα κερδίζει πέναλτι και το εκτελεί, για να νικήσει η ομάδα του τον Άρη με 1-0. Γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία, που συμμετέχει στην Α’ Εθνική με τέσσερις διαφορετικές ομάδες.
Ο διεθνής επιθετικός έπαιξε δύο σεζόν στον Ηρακλή, τρεις στον Παναθηναϊκό, μια στον Παναιγιάλειο και μια στον Απόλλωνα. Παράλληλα στον ίδιο αγώνα έγινε και ο πρώτος παίκτης που σκόραρε με τέσσερις διαφορετικές ομάδες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα