Πολλούς θέλουν, στην «πρώτη» όλοι στο Ρέντη θα είναι!

Πολλούς θέλουν, στην «πρώτη» όλοι στο Ρέντη θα είναι!

Πολλούς θέλουν, στην «πρώτη» όλοι στο Ρέντη θα είναι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για παίκτες του Ολυμπιακού.

Για τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ είχα γράψει χθες εδώ («ο Πέδρο θέλει Ραφίνια. Φανατικά!»)…

Τώρα, επειδή ακούγονται πολλά αναφορικά με προτάσεις που έχει ο Ολυμπιακός για βασικούς ποδοσφαιριστές του, θέλω να διευκρινίσω κάτι: αυτή την στιγμή δεν υπάρχει προσφορά στον σύλλογο για κανένα παίκτη!

Προσέξτε, κρούσεις κι ενδιαφέρον υπάρχει για σχεδόν όλους. Και για τον Σα και για τον Σεμέδο και για τον Καμαρά και για τον Σισέ και για τον Γκιγιέρμε και για τον Μπα και για τον Ελ Αραμπί! Ωστόσο, άλλο είναι η κρούση κι (εντελώς) άλλο είναι να έρθει μία ομάδα και να καταθέσει προσφορά. Και, βεβαίως, μπορεί αύριο-μεθαύριο, σε ένα μήνα να έρθουν προσφορές και να είναι και δελεαστικές. Όμως, για τώρα ισχύει αυτό που γράφω. Και ο Ολυμπιακός κινείται με βάση το τώρα κι όχι με αυτό που μπορεί να γίνει.

Είναι αλήθεια ότι για τον Σεμέδο υπάρχει ενδιαφέρον από την Πόρτο και την Μπενφίκα. Αλλά ούτε κατά διάνοια οι δύο μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας δεν πλησιάζουν καν τα 10 εκ. Ευρώ που ζητάει ο Ολυμπιακός, στον οποίο ήδη ο Πορτογάλος στόπερ έχει κοστίσει κάπου 6 εκ. Ευρώ. Ό,τι λέγεται περί Γερμανίας κλπ δεν ισχύει.

Είναι αλήθεια ότι αρκετές αγγλικές κι ιταλικές ομάδες ψάχνονται για τον Μαντί Καμαρά. Εσχάτως υπάρχει η φήμη για τη Νιούκαστλ κι ότι φέρεται διατεθειμένη να βάλει 30 εκ. Ευρώ στο τραπέζι! Αλλά από τον Ολυμπιακό είναι κατηγορηματικοί ότι δεν έχει φτάσει απολύτως τίποτα. Θα έλεγα ότι ίσως κάτι μπορεί να παίξει κυρίως από Ιταλία για τον Μαντί, αλλά κι αυτό όχι με σιγουριά. Και τον Μπα αρχίζουν και βλέπουν με ενδιαφέρον από την Αγγλία, αλλά μιλάμε για εντελώς πρωτογενές τσεκάρισμα.

Είναι αλήθεια επίσης ότι ισπανικές ομάδες, ακόμη κι η Ατλέτικο, κοιτάνε τον Σα. Όμως, ο Σιμεόνε προτεραιότητα δίνει σε γκολκίπερ που να ξέρει το ισπανικό πρωτάθλημα. Κι έτσι προκύπτουν ο Ντμίτροβιτς της Έϊμπαρ κι ο Ρουί Σίλβα της Γρανάδα. Σας υπογράφω ότι πρόταση για τον Πορτογάλο γκολκίπερ δεν έχει φτάσει στον Ολυμπιακό. και δεν είμαι και βέβαιος αν θα φτάσει.

Ακούγονται για τον Σισέ γαλλικές ομάδες και γι΄ αυτόν πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει κάποια πρόταση γύρω στα 7 εκ. Ευρώ που ζητάει ο Ολυμπιακός και τότε μπορεί ο παίκτης να δοθεί.

Για τον Αραμπί ψιθυρίζεται ενδιαφέρον από Γαλλία, Τουρκία, Αραβία και Κίνα, όμως επίσης πρόταση δεν έχει έρθει. Ούτε για τον Γκιγέρμε, ο οποίος επίσης ακούγεται για πρωταθλήματα όπως της Αραβίας, της Κίνας κλπ και είναι ελκυστική περίπτωση διότι λήγει σε ένα χρόνο το συμβόλαιο του κι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να απαιτήσει τον ουρανό με τα άστρα.

Αν θέλετε, πάντως, την άποψη μου, την προσεχή Τρίτη που ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει προετοιμασία για τη νέα σεζόν, όλοι στο Ρέντη θα είναι! Για μετά βλέπουμε. Και κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί από τα πολλά που ακούγονται, λίγα γίνονται, συνήθως. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, βέβαια, αλλά δεν προτρέχουμε, πολύ απλά γιατί δεν έχει νόημα. Άμα είναι να χαλαστούμε γιατί θα φύγουν κάποιοι βασικοί, να το κάνουμε όταν γίνει, όχι πριν την ώρα τους!

Το θέμα γενικά είναι να μην φύγουν πολλοί βασικοί κι όσοι φύγουν να αντικατασταθούν όπως πρέπει.

Άσχετο: Η Λίνα Σουλούκου είναι μαζί στο ECA (European club association) με τον Ceo της Λίβερπουλ (Φίλιπ Μουρ). Ο Μουρ είναι που έδωσε στον υπεύθυνο μεταγραφών του αγγλικού συλλόγου, Μίκαελ Έντουαρντς, τα στοιχεία επικοινωνίας με τη γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού κι έτσι έγινε το ραντεβού την Πέμπτη στο Γουλβς, οπότε κι άρχισε να μπαίνει στην τελική ευθεία η μεταγραφή…

Μιλάμε για μία μεταγραφή που σημειωτέον δουλεύονταν πράγματι εδώ και καιρό από τη Λίβερπουλ, αρχικά σε επίπεδο σκάουτινγκ και τσεκαρίσματος. Για του λόγου το αληθές, δείτε το πρώτο ρεπορτάζ περί Λίβερπουλ και Τσιμίκα, όπως το είχα γράψει στην εφημερίδα, στις 11 Απριλίου («και η Λίβερπουλ στο παιχνίδι για Τσιμίκα, ο Κλοπ τον έβαλε στο μάτι από τα ματς με την Άρσεναλ»). Είναι λοιπόν προφανές ότι παιχνίδι γίνονταν πάνω από τέσσερις μήνες!

Και κάτι άλλο για τον Τσιμίκα. Πράγματι, ήταν κι η Σεβίλλη μέσα στην υπόθεση. Για την ακρίβεια, εξίσου πολύ με τη Λίβερπουλ τον ήθελε κι η Σεβίλλη. Μάλιστα, ο τεχνικός της διευθυντής, ο περιβόητος Μόντσι, είχε μιλήσει μέσω Skype με τον ίδιο τον Τσιμίκα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.