Το ελληνικό ποδόσφαιρο καταστρέφεται και η κυβέρνηση με την UEFA παρακολουθούν…

Το ελληνικό ποδόσφαιρο καταστρέφεται και η κυβέρνηση με την UEFA παρακολουθούν…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta την σκληρή πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δυστυχώς οι περισσότεροι στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί την σκληρή πραγματικότητα. Την καταστροφή δηλαδή στην οποία οδηγείται μαθηματικά από την δήθεν εξυγίανση που ανέλαβε να το σώσει πριν λίγα χρόνια.

Αυτή την στιγμή, καλοκαίρι του 2020, το ελληνικό ποδόσφαιρο επί της ουσίας πού βρίσκεται;

Η ΕΛΛΑΔΑ στην κατάταξη της UEFA, με βάση τα αποτελέσματα των ομάδων της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι στην 17η θέση!!! Χειρότερη ιστορικά μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, από το 1990, όταν ήταν 20η. Κι όλα αυτά, ενώ από το 1997 έως το 2006, δηλαδή επί μία δεκαετία ήταν από Νο 6 έως Νο 9!!! Και τέλος πάντων κι όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ποτέ κάτω από την προνομιούχο 14η θέση. Κι αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός, η Ελλάδα θα ήταν κάτω κι από τη Λευκορωσία!

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ του Κυπέλλου, που διοργανώνει η ΕΠΟ, επειδή έτσι μία ομάδα, θέλει οδηγείται σε ματαίωση, κάτι που επιστρέφει το ποδόσφαιρο 56 χρόνια πίσω!!! Γιατί τότε, το 1964, δεν έγινε τελευταία φορά τελικός!!! Και το πήρε η…ΑΕΚ άνευ αγώνος, επειδή στον ημιτελικό Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (1-1) είχαν γίνει βιαιότητες από οπαδούς των δύο ομάδων!!! Ξέρετε πότε άλλοτε δεν έγινε τελικός Κυπέλλου στην Ελλάδα; Επί γερμανικής Κατοχής και στη διετία 1945-46!!!

ΑΚΟΜΗ κι αυτοί οι τελικοί που διεξάγονται, υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, τα τελευταία χρόνια, διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών (!!!) υπό τον φόβο άγριων επεισοδίων (βλέπε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός). Κι όταν διεξάγονται με κόσμο, οι οπαδοί σφάζονται μεταξύ τους (βλέπε τα μεγαλύτερα επεισόδια στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο Βόλο, αλλά και τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ)…

ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ στις αρχές της δεκαετίας του ’70, σχεδόν 50 χρόνια πίσω, όταν έρχονταν ξένοι διαιτητές και σφύριζαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί οι Έλληνες διαιτητές απαξιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο εδώ και πέντε χρόνια με αλλεπάλληλες συνήθως αστήριχτες καταγγελίες και με την τρομοκράτηση τους να σύρονται ενώπιον ανακριτών και εισαγγελέων και με το να οδηγούνται σε δίκες, που όταν τελικά διεξάγονται κάνουν τον κόσμο να γελάει αφού αποδεικνύεται ότι όλες οι δήθεν σοβαρές καταγγελίες ήταν φούσκες.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ πρωτάθλημα έχει γεμίσει από παραρτήματα, φτάνοντας πλέον στο σημείο να υπάρχουν και με τη βούλα δικαστικών αποφάσεων! Το δε ακόμη μεγαλύτερο ανέκδοτο είναι ότι γίνεται ακριβώς αυτές τις ημέρες συζήτηση προκειμένου οι ομάδες από 14 να γίνουν 16 η, και 18 (!!!), έτσι ώστε να γεμίσουμε ακόμη περισσότερο από ομάδες δορυφόρους και, παράλληλα, να αλλάξει η διαδικασία ανάδειξης πρωταθλητή, αφού κάποιοι βλέπουν ότι με τα πλέϊ οφς και τα πολλά ντέρμπι, τα αποτελέσματα τους οδηγούν μαθηματικά εκτός τίτλου.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ο μοναδικός που προσπαθεί να μείνει όρθιος σε όλο αυτό το σκηνικό, με τα όποια λάθη μπορεί να κάνει κι ο ίδιος. Κι ακριβώς επειδή καταφέρνει και μένει όρθιος, θέλουν και προσβλέπουν να τον εξοντώσουν μέσα από άλλες διαδικασίες, όχι αγωνιστικές, αλλά (παρα)δικαστικές, ακριβώς επειδή βλέπουν ότι αγωνιστικά ό,τι και να κάνουν, στο τέλος αυτός παραμένει ζωντανός, σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Κι ενώ γίνονται όλα αυτά, ενώ το ελληνικό ποδόσφαιρο καταστρέφεται κάθε ημέρα και περισσότερο, η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η UEFA, τι κάνουν; Αφήνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να συνεχίσει στα ίδια και χειρότερα, με το να οδηγηθεί η κεφαλή του, η ΕΠΟ, σε εκλογές που θα αναδείξουν μία διοίκηση που όλη η Ελλάδα ξέρει τι θα κάνει, από ποιους θα ελέγχεται και τι θα επιδιώκει. Και που μαθηματικά θα πάει ακόμη πιο κάτω, αφού θα αποτελεί την…ιδανική συνέχεια του ποδοσφαίρου που έχει δημιουργήσει η λεγόμενη εξυγίανση των τελευταίων ετών, την οποία επέβαλλε με τον τρόπο της η προηγούμενη κυβέρνηση, κάνοντας τα κέφια ξέρουμε σε ποιούς, και την οποία εξυγίανση αφήνουν δυστυχώς να γιγαντεύει η σημερινή κυβέρνηση (της οποίας είμαι συνειδητά κι όχι κομματικά ψηφοφόρος), αλλά και η UEFA. Δεν αμφιβάλλω για τις καλές προθέσεις τους, αλλά οι προθέσεις δεν αρκούν. Χρειάζονται πράξεις, κινήσεις...

Γιατί αφού δεν θέλουν η, δεν μπορούν οι ομάδες μόνες τους να το σώσουν από την καταστροφή, κάποιοι θα έπρεπε να κάνουν κάτι.

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1284168485422067714

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.