Το ξύπνημα του Αραμπί κι η καλή χημεία του με τον Φορτούνη!

Το ξύπνημα του Αραμπί κι η καλή χημεία του με τον Φορτούνη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα πιο δυνατά όπλα του Ολυμπιακού ενόψει του κρίσιμου φινάλε της σεζόν. Και, στο τέλος, δεν αποφεύγει τον πειρασμό, να διατυπώσει και δύο ερωτήματα επί του θέματος της μη ένστασης της ΑΕΚ.

Έχει περάσει λίγο απαρατήρητο, αλλά ο Ελ Αραμπί εδώ και τέσσερα παιχνίδια δεν έχει σκοράρει-παίζοντας βασικός με τον ΠΑΟΚ (0-1) και τον ΠΑΟ (0-0), και μπαίνοντας αλλαγή, αλλά με συνολικό χρόνο συμμετοχής ολόκληρο 90λεπτο, στα δύο ματς με τον ΟΦΗ (2-1 και 3-1).

Είναι η πρώτη φορά από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό, το περασμένο καλοκαίρι δηλαδή, που ο Μαροκινός μένει τόσα παιχνίδια χωρίς γκολ-η προηγούμενη ανάλογη επίδοση του ήταν σε μία τριάδα αγώνων τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη: παίζοντας βασικός με ΑΕΚ (2-0), Ξάνθη (0-0) κι Ατρόμητο (2-0). Μάλιστα, τότε, ενδιάμεσα είχε μπει αλλαγή και σε δύο ακόμη ματς, με την Μπάγερν (0-2), αλλά στο 80’ και με τον ΠΑΟ (1-1) στο 90’, δηλαδή αγωνιζόμενος ελάχιστα.

Κατ΄ αρχάς, σίγουρα είναι κακό για ένα φορ όταν δεν σκοράρει, όταν χάνει τη ρέντα του. Ο φορ, κι ειδικά ο γκολτζής φορ όπως ο Αραμπί, ζει από το γκολ! Κι ο Αραμπί εσχάτως χάνει αρκετά κι εύκολα γκολ. Κάτι που συμβαίνει βέβαια σε κάθε γκολτζή, να έχει τέτοιες περιόδους, όπου δεν του «κάθεται» η μπάλα! Βεβαίως, ακόμη κι έτσι, ο έμπειρος επιθετικός είναι τεράστια υπόθεση για τον Ολυμπιακό-τα δεδομένα λένε την αλήθεια: η ασίστ που έβγαλε στο γκολ του Φορτούνη στο Ηράκλειο ήταν η 8η για το φετινό πρωτάθλημα! Σέντερ φορ με οκτώ ασίστ; Εδώ δεν βρίσκεις δεκάρια με οκτώ ασίστ! Και έχει κερδίσει και δύο πέναλτι!

Στα δικά μου μάτια, το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, μπορεί να αποτελέσει μία καλή αρχή για την τελική αντεπίθεση του Αραμπί, στο φινάλε της σεζόν! Κι ας έχασε εκείνο το γκολ με την κοντινή προβολή από το γύρισμα του Λοβέρα, ας αστόχησε στην κεφαλιά από τη σέντρα του Ραντζέλοβιτς κι ας του κόντραραν το σουτ μετά το δοκάρι του Μπουχαλάκη.

Αυτό που εγώ έβλεπα στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι τον κορυφαίο σκόρερ του Ολυμπιακού να μην βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Να μην πατάει καλά. Να εγκλωβίζεται. Να μην βγάζει ενέργεια. Αντίθετα, στην Κρήτη είδα άλλον Αραμπί! Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν πάλι…κανονικός Αραμπί! Δηλαδή ο μοντέρνος φορ που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι η άμυνα του ΟΦΗ δεν είναι το πιο ασφαλές κριτήριο για την εικόνα ενός κυνηγού, όμως εγώ αναφέρομαι στις κινήσεις του Αραμπί.

Ο Αφρικάνος φορ σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια αυτή τη φορά δεν έμεινε να παίζει μόνο στο «κουτί», στην αντίπαλη περιοχή δηλαδή. Έβγαινε συνεχώς μακριά από την περιοχή του ΟΦΗ, ζητούσε μπάλες, συμμετείχε δηλαδή πολύ στο παιχνίδι από το 25ο λεπτό, στο οποίο μπήκε αλλαγή, έως το 80ο λεπτό, οπότε ο Πέδρο τον έβγαλε για να του δώσει ανάσες, καθότι τώρα έχει τραυματιστεί ο Χασάν κι απομένει μόνος του στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Ο Αραμπί πέρασε καλές πάσες, πιο κοντινές και πιο μακρινές, άλλαξε το παιχνίδι, ήταν πολύ μαχητικός, πολύ κινητικός, γύρισε πίσω και βοήθησε λες κι έπαιζε κόφτης σε μία φάση κλέβοντας την μπάλα από αντίπαλο και κυρίως είχε πολλές καλές συνεργασίες. Η ασίστ που πέρασε στον Φορτούνη στη φάση του 3-0 θύμισε εκείνες τις κάθετες συρτές πάσες του Τζιοβάνι! Κι αν κάποιος είναι παρατηρητικός, πρόσεξε ότι ο Αραμπί νωρίτερα είχε βγάλει κι άλλη πάσα για φάση στον Φόρτου, απλά στον Έλληνα άσο έφυγε το κοντρόλ, ειδάλλως κι εκεί θα έφευγε μπροστά για γκολ.

Και στον Ραντζέλοβιτς έβγαλε ασίστ ο Αραμπί, στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, με τον Σερβάκο όμως και να μην σουτάρει σωστά (αντί να σημαδέψει την άλλη γωνία, όπως είχε κάνει στο γκολ του, πήγε στην κλειστή και νικήθηκε από τον γκολκίπερ) και να μην κάνει την πιο σωστή επιλογή, την πάσα πίσω στον Αραμπί, που νομίζω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το γκολ.

Μακάρι να μην διαψευστώ, γιατί είδα τον Αραμπί να «ξυπνάει» σε αυτό το ματς με τον ΟΦΗ κι ίσως αυτό είναι το πιο καλό νέο για τον Ολυμπιακό, ενόψει ΑΕΚ, ΑΕΚ και Γουλβς! Μην την ψάχνουμε, ο «καραμπίνας» είναι το πιο μεγάλο ατού της ομάδας μπροστά και τον έχει ανάγκη η ομάδα. Νομίζω δε ότι με τέτοια εικόνα όπως τηνν Τετάρτη, θα έρθουν γρήγορα και τα γκολ. Αν και μην υποτιμάμε καθόλου και τη δημιουργία ενός γκολ από τον φορ-σαν να έχει βάλει γκολ είναι!

Το δέυτερο ευχάριστο συμπέρασμα σε σχέση με τον Μαροκινό έχει να κάνει με τον Φορτούνη και τη συνεργασία μαζί του. Είδα χημεία σε αυτούς τους δύο. Δεν είναι μόνο οι φάσεις στις οποίες ο Αραμπί έβγαλε για γκολ τον Φόρτου. Κι ο Φόρτου τον έψαξε και για ένα κλικ δεν του πέρασε μία σέντρα, που προορίζονταν συστημένη για το κεφάλι του σέντερ φορ σε ιδανική θέση. Νομίζω ότι όσο παίζουν περισσότερο μαζί, τόσο θα «βρίσκονται» και καλύτερα κι αυτό μπορεί να αποτελέσει πραγματικά πολύ καλό νέο για τον Ολυμπιακό σε αυτό το κρίσιμο φινάλε της χρονιάς, στο οποίο θα κριθούν δύο μεγάλοι στόχοι.

Έπαιξε ρόλο, βέβαια, και το ότι σε αυτό το ματς ο Φορτούνης έπαιξε πίσω από τον σέντερ φορ, άρα πιο κοντά στον φορ, ενώ στα τελευταία παιχνίδια είχε οδηγίες να ξεκινάει από τα πλάγια, κάτι που είναι από ένα σημείο και μετά αρκετά διαφορετικό. Πάντοτε, στο 4-4-1-1 η, 4-2-3-1, όπως θέλετε πείτε το, ο σέντερ φορ με τον μεσοκυνηγό είναι πιο κοντά. Κι έτσι οι συνεργασίες τους μπορεί να είναι καλύτερες.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή χρειάζεται πολύ τις συνεργασίες του Φορτούνη με τον Αραμπί. Κι ίσως είναι το πιο ενδιαφέρον στοίχημα για τον προπονητή, πώς θα τους αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Άσχετο: Χθες από νωρίς είχα γράψει εδώ, ότι η ΑΕΚ δεν θα έκανε ένσταση…Δύο ερωτήματα, τώρα. Πρώτον, αν η ΑΕΚ με την ένσταση ήταν να πάρει το πρωτάθλημα, θα την έκανε η, όχι; Δεύτερον, αν αντίπαλος της ΑΕΚ ήταν ο Ολυμπιακός και παίζοντας ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα την έκανε η, όχι;…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1277376231533621248

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.