Το πρώτο που είδε ο Καρέρα από τον Ολυμπιακό ενόψει του τελικού!

Το πρώτο που είδε ο Καρέρα από τον Ολυμπιακό ενόψει του τελικού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για ένα πολύ σοβαρό κομμάτι επί αγωνιστικού για τον Ολυμπιακό, όπως αναδείχθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Πλέον όλος ο κόσμος βλέπει αυτό που είχα εντοπίσει από την επομένη του τελευταίου αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ότι δηλαδή ο Καρέρα παίζοντας από το 35’ με τρεις (δηλαδή με πέντε ουσιαστικά) στην άμυνα, άνοιξε δρόμο για το πώς όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίζουν τους ‘ερυθρόλευκους’ μετά την επιτυχία της δικής του σκέψης.

Σήμερα έχω να κάνω μία άλλη παρατήρηση-κάτι που πια ο ίδιος ο Καρέρα 100% θα πρόσεξε, ενόψει του τελικού του Κυπέλλου, από το προχθεσινό ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: ο Άμπελ Φερέϊρα κτύπησε με επιτυχία τον Ολυμπιακό σε σχεδόν ολόκληρο το 90λεπτο με τον ακραίο του μπακ από την πλευρά του Βαλμπουενά! Με την μπάλα βέβαια να κάνει τα δικά της και τελικά το μοναδικό γκολ να έρχεται μεν από μπακ του ΠΑΟΚ, αλλά στο 90’, πέντε λεπτά αφότου είχε γίνει αλλαγή ο Γάλλος!

Ο Ροντρίγκο Σοάρες ήταν όλο το μυστικό του καλού ΠΑΟΚ της Κυριακής! Ο δεξιός μπακ που έβγαινε περισσότερο σαν εξτρέμ, κάνοντας ό,τι έκανε μέχρι πρόσφατα ο Τσιμίκας. Με τον Μαρτίνς να βλέπει, ασφαλώς, το κακό που έκανε στον Ολυμπιακό και να αντιδράει από το πρώτο κιόλας τέταρτο, με την κίνηση να αλλάξει πλευρές στους Βαλμπουενά και Μασούρα! Βλέπετε, με αντίπαλο τον Γάλλο (σαν έξω αριστερά) ο Βραζιλιάνος του ΠΑΟΚ είχε κάνει πάρτι στα πρώτα 15 λεπτά, ετοιμάζοντας, μεταξύ άλλων, και την ευκαιρία που έχασε ο Μπίσεσβαρ.

Με τον Μασούρα από το 15’ στην πλευρά του Ροντρίγκο, κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση, καθότι ο Έλληνας διεθνής γύριζε περισσότερο για να βοηθήσει τον Τσιμίκα, σε σχέση με τον Ματιέ, που απλώς…κοιτούσε. Αλλά και πάλι, ο Ροντρίγκο ήταν αρκετά απειλητικός. Με τον Μαρτίνς στο β΄ ημίχρονο να έχει άλλο πρόβλημα, καθότι άρχισε να βγαίνει πλέον κι ο Γιαννούλης από την άλλη πλευρά, έχοντας κι αυτός μπροστά του τον εντελώς ασυνεπή ανασταλτικά Βαλμπουενά. Η φάση στο 57’ με την αντεπίθεση του Μπίσεσβαρ και τον Βαλμπουενά, κι αυτή τη φορά και τον Ομάρ να επιστρέφει με το πάσο του στην άμυνα του, και τον Γιαννούλη να σπριντάρει και να χάνει την ευκαιρία για το 0-1, ήταν όλα τα λεφτά.

Ο Μαρτίνς φούσκωνε και ξεφούσκωνε στον πάγκο βλέποντας την ζημιά που πάθαινε από τα αντίπαλα μπακ και με τον Μασούρα ‘απόντα’ από το παιχνίδι, συνεχίζοντας το…περίεργο δεδομένο, «αν δεν είναι σε καλή βραδιά, να μην κάνει τίποτα θετικό» (άντε να βρούμε μία καλή επιστροφή του και κόψιμο σε κόρνερ), επέλεξε τη λύση Μπρούνο για τα άκρα της άμυνας. Ο στόχος διπλός: να δώσει ενέργεια κι ένταση στην ενδεκάδα που τόσο έλειπε και να μαρκάρει καλύτερα τον Γιαννούλη. Παράλληλα, επανέφερε τον Βαλμπουενά από τα αριστερά, ελπίζοντας ότι ο Ροντρίγκο θα ξέμενε κάποια στιγμή από δυνάμεις.

Η εκτίμηση του Πέδρο δεν αποδείχθηκε σωστή. Ο Ροντρίγκο ξαναβρίσκοντας μπροστά του τον 36χρονο Ματιέ άρχισε πάλι με ευκολία τις κούρσες κι ο προπονητής του Ολυμπιακού έσπευσε ξανά να αλλάξει πλευρές στους ακραίους του! Με τον Βαλμπουενά πάλι να πηγαίνει δεξιά και τον Μπρούνο πια αριστερά. Ώσπου από το 85΄βγήκε ο Βαλμπουενά και πέρασε έξω δεξιά ο Ραντζέλοβιτς. Και τελικά το γκολ να μπαίνει στο 90’, μέσα από τη διαδικασία στατικής φάσης, με τους «ερυθρόλευκους» υπνωτισμένους και τον Μπρούνο, που υποτίθεται ότι είχε μπει ακριβώς για να βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι, να διστάζει σε βαθμό απαράδεκτο στην μπούκα του Ροντρίγκο.

Κοινώς, σε όλο το παιχνίδι ο Μαρτίνς έπρεπε να αλλάζει πλευρές στους ακραίους του χαφ, προκειμένου να σταματήσει τους κινδύνους που δημιουργούσαν ο Ροντρίγκο (κυρίως αυτός) κι ο Γιαννούλης. Με τη μεγαλύτερη πληγή να είναι η αδυναμία του Βαλμπουενά να ανταποκριθεί ανασταλτικά. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Καρέρα να μην το είδε και να μην ετοιμάζεται να το εκμεταλλευθεί ενόψει του τελικού του Κυπέλλου. Βεβαίως, δεν είμαι σίγουρος αν οι δικοί του μπακ είναι εξίσου επικίνδυνοι επιθετικά με του ΠΑΟΚ, αλλά ο Λόπεζ για παράδειγμα είναι πολύ επιθετικογενής, ενώ κι ο Παουλίνιο με τον Μπακάκη αν βρουν χώρους, γιατί να μην το ψάξουν κι αυτοί.

Κοιτάξτε, ο Βαλμπουενά ακόμη και τώρα, που δεν είναι στα πολύ καλά του καθότι προερχόμενος από τραυματισμό, αποτελεί μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού στο δημιουργικό κομμάτι. Μπορεί να μην έχει καταφέρει να σκοράρει ούτε μία φορά πλην πέναλτι (εσχάτως τα χάνει κι αυτά!), αλλά αυτός κάνει την διαφορά στο να φτιάχνει φάσεις. Έστω από τα κόρνερ και τα φάολ, όπως συνέβη προχθές (βλέπε κεφαλιές Σεμέδο, Χασάν), έστω από συνεργασίες με τον Ομάρ η, από σόλο προσπάθειες (όπως εκεί που πήρε την κίτρινη του Γιαννούλη). Και προχθές ο Γάλλος ήταν ο μοναδικός καλός δημιουργικά, όχι πολύ καλός, αλλά τουλάχιστον κάτι έκανε. Όμως, άμα εξαντλεί το ρεπερτόριο του αμυντικά σε ένα καλό τάκλιν σε 85 λεπτά, δουλειά δεν γίνεται.

Δεν ξέρω τι θα σκαρφιστεί ο Μαρτίνς, αλλά η ζημιά που του έκανε ο ΠΑΟΚ από την πλευρά που κάθε φορά έπαιζε ο Ματιέ, πρέπει να τον προβληματίσει πάρα πολύ ενόψει τελικού αλλά και Γουλβς. Γενικά η δουλειά των ακραίων του χαφ. Όλο το ματς ο Φερέϊρα το πήρε από τον Ροντρίγκο!!! Χωρίς «μέτρα» αύριο μεθαύριο μπορεί να σου πάρει ο Καρέρα το ματς από τον Λόπεζ και ο Νούνο Σάντος από τον Ντόχερτι η, τον Τζόνι-αυτοί κι αν είναι επιθετικογενείς μπακ.

Ο Φερέϊρα, που στερώντας του το αήττητο πήρε και μία προσωπική ρεβάνς για την απώλεια του πρωταθλήματος και τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο, του έβαλε μεγάλο πονοκέφαλο του Πέδρο. Γιατί ο κάθε προπονητής διαβάζει τα προηγούμενα παιχνίδια κι εν πολλοίς εκεί ψάχνει να βρει πού θα «τρυπήσει» τον αντίπαλο του. Το να αλλάζει συνεχώς μέσα στο παιχνίδι πλευρές σε Βαλμπουενά και Μασούρα είναι μία αντίδραση, όμως δεν μοιάζει σαν την λύση.

Πιθανολογώ ότι μπορεί να σκεφτεί και το εξτρίμ να περάσει τον Μαντί Καμαρά από τον κεντρικό άξονα στα πλάγια! Όπως είχε κάνει με τη Γουλβς, όταν αποβλήθηκε ο Σεμέδο.

Άσχετο: Κάτι για τον Μπρούνο: Έχει στα τελευταία παιχνίδια την ευκαιρία του. Οκ, λογικό είναι να έχει αγχωθεί κιόλας, όμως στον Ολυμπιακό οι ευκαιρίες δεν είναι πολλές. Ο Μαρτίνς ποντάρει επιπλέον στον ενθουσιασμό του και στα τρεξίματα του. Το ζήτημα είναι όμως να τελειώνει και καλά τις ενέργειες που αρχίζει καλά, ειδάλλως δεν έχει νόημα. Η κίνηση του να μπλοκάρει προ του Ροντρίγκο στο γκολ του Μιχάϊ ήταν…ερασιτεχνική. Έβγαλε χαρακτήρα αμέσως μετά κάνοντας την μπούκα που μπορούσε να φέρει τ ο1-1 με τον Σισέ η, τον Χασάν. Κι εκεί πρέπει να εστιάσει, στην ουσία, να βγάλει φάσεις, προσέχοντας την τελική του πάσα.

Παρεμπιπτόντως, μπορεί να έπαιξε λίγο, αλλά μπήκε καλά στο ματς ο Ραντζέλοβιτς. Πήρε κάποιες μπάλες και τον αισθάνθηκε κάπως η άμυνα του ΠΑΟΚ. κι αν ο Πασχαλάκης δεν νικούσε τον Χασάν στο εναέριο στο 92’, θα πιστώνονταν και μία σωτήρια ασίστ το Σερβάκι. Πρέπει να ξυπνήσει κι αυτός. Μην ξεχνάμε ότι στο 1-0 στην Τούμπα ήταν πλήρης η εμπλοκή του στο μοναδικό γκολ-αυτογκόλ του Γιαννούλη. Σε αυτή τη φάση, και μέσα στο κατακαλόκαιρο, που οι περισσότεροι παίκτες είναι «έτσι κι έτσι», το ζητούμενο είναι να πάρεις από τον καθένα ό,τι μπορείς, έστω σε ένα παιχνίδι.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1276659004366675968

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.