Ο Κουέστα είναι η προτεραιότητα του Άρη

Ο Κουέστα είναι η προτεραιότητα του Άρη

Ο Κουέστα είναι η προτεραιότητα του Άρη

bet365

Η παραμονή του Χουλιάν Κουέστα βρίσκεται σε καθεστώς προτεραιότητας στον Άρη, ενώ ο Μπάλας Μέγερι είναι η βασική εναλλακτική λύση.

Αν η δουλειά του προπονητή θεωρείται μοναχική, αυτή του τερματοφύλακα είναι ακόμη περισσότερο. Κι ας θεωρείται ο θεμέλιος λίθος ενός οικοδομήματος. Το δικό του λάθος δεν κρύβεται, συνήθως πληρώνει εξ’ ολοκλήρου το τίμημα αυτού και δυστυχώς έχει τον ρόλο του δακτυλοδεικτούμενου. Αυτή την πραγματικότητα ένιωσε κάθε νεύρο του οργανισμού του Χουλιάν Κουέστα στην αφετηρία του αγωνιστικού μαραθωνίου του Άρη και για κάμποσους μήνες κουβάλησε τον σταυρό του μαρτυρίου, έως τώρα, στα Playoffs του Πρωταθλήματος όπου πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις. Τρία… πιασμένα πέναλτι, απέναντι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ γλίτωσε την ομάδα του από τα πολύ χειρότερα και αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι μάλλον αδικείται από τη γενική άποψη.

Ο Ισπανός μπήκε σε καθεστώς επιτήρησης μετά τους αγώνες με τη Μόλντε. Τα δύο λάθη που έκανε (στο δεύτερο γκολ των Νορβηγών στον εκτός έδρας αγώνα και στην παράταση του δεύτερου αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης») είχαν ακριβό τίμημα γιατί και ο οργανισμός του Άρη δεν είχε αναπτύξει τα… αντισώματα για να πολεμήσει την αρρώστια. Στο εσωτερικό αυτό, χαρακτηρίστηκε υπαίτιος του αποκλεισμού από τη Μόλντε και το ψυχολογικό βάρος (που αυτόματα) καλλιεργήθηκε ήταν ασήκωτο για τον ποδοσφαιριστή. Στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, δηλαδή στον πρώτο αγώνα μετά τον αποκλεισμό από τη Μόλντε, πήρε τη θέση του ο Φαμπιάν Έμαν αλλά ο Αυστριακός κάθε άλλο παρά αξιοποίησε την ευκαιρία.

Περίπου έναν μήνα μετά ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του στην Τούμπα, η χειρουργική επέμβαση στον ώμο στα τέλη του Σεπτέμβρη και η εκτίμηση για επιστροφή (τουλάχιστον) μετά από 3½ μήνες. Ο Ισπανός συρρίκνωσε το διάστημα της απουσίας στους δυόμισι μήνες, σε διάστημα κατά το οποίο μάλιστα οι σχέσεις του με την ομάδα ήταν σε βαθιά κρίση.

Η επιστροφή μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση δεν είναι απλή υπόθεση, παρόλο αυτά ο Κουέστα ήταν τίμιος. Δεν πραγματοποίησε τις εμφανίσεις που κάνει στα Playoffs, αλλά παρείχε ασφάλεια, δουλεύοντας παράλληλα στο κορμί του για να επιστρέψει αυτό στην αρχική κατάστασή του. Η διαφορά φάνηκε στο διάστημα της καραντίνας και για την ακρίβεια, όταν οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου για κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Κάποιοι είχαν 2-3 κιλά παραπάνω, άλλοι ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση, αλλά το σώμα του Ισπανού έμοιαζε με… κορμί αγάλματος. Γι’ αυτόν τον λόγο, εντός του Άρη, δεν τους προκάλεσε έκπληξη το επίπεδο απόδοσής του στην τελική φάση του Πρωταθλήματος.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ Ο ΜΕΓΕΡΙ

Η υπόθεση υπογραφής νέου συμβολαίου με τον Χουλιάν Κουέστα είναι δύσκολη κι αυτό φάνηκε από τις πρώτες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Λίγο η κρίση, λίγο η μη εξυπηρέτηση δόσεων του συμβολαίου του, λίγο η αμφισβήτηση που ένιωσε στη διάρκεια της χρονιάς, όλ’ αυτά δημιούργησαν ξεκάθαρα δεδομένα και μάλιστα οι τόνοι μεταξύ των ανθρώπων του Άρη και του ατζέντη του ανέβηκαν αρκετά στο διάστημα των συζητήσεων στα τέλη του Ιούνη. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να μείνει εξαργυρώνοντας παράλληλα τις εμφανίσεις του, ο Άγγελος Χαριστέας βλέπει στοπ πρόσωπό του τον βασικό τερματοφύλακα της ερχόμενης διετίες γι’ αυτό συζήτησε αρκετές φορές μαζί του στο τελευταίο διάστημα και μένει να φανεί αν θα καλυφθεί αυτή η διαφορά των 50.000 ευρώ. Ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της ΠΑΕ του εξήγησε ότι η ομάδα υποχρεούται να κινηθεί επί συγκεκριμένου οικονομικού πλαισίου καθώς οτιδήποτε άλλο θα θέσει υπό καθεστώς αμφισβήτησης τη βιωσιμότητα της εταιρίας.

Ο Μπάλας Μέγερι είναι εκ των εναλλακτικών λύσεων. Η πρώτη συζήτηση με τον ατζέντη του πρώην τερματοφύλακα του Ατρόμητου έγινε στις αρχές του χρόνου και υπό τη σκέψη απόκτησης δύο ισάξιων γκολκίπερ. Ο Μέγερι παραμένει ψηλά στη λίστα των υποψηφίων, στην περίπτωση αποχώρησης του Κουέστα. Η περίπτωση του Ούγγρου τερματοφύλακα θα είχε διαγραφεί από τη λίστα των ανθρώπων του Άρη, αν προχωρούσε η υπόθεση ενός Γερμανού. Ο λόγος για τον 25χρονο, Τίμον Βέλενροϊτερ ο οποίος ανήκε στη Σάλκε, πέρυσι αγωνίστηκε στη Βίλεμ και πρόσφατα υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στην Άντερλεχτ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα