Η ισοπαλία 1-1 στο CAS και ο ρυθμιστής της 2ης θέσης Ολυμπιακός!

Η ισοπαλία 1-1 στο CAS και ο ρυθμιστής της 2ης θέσης Ολυμπιακός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την απόφαση του CAS, αλλά και εξηγεί πώς ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πιθανότατα θα «βγάλει» και τον δευτεραθλητή!

Θα σας «πω» πώς είδα εγώ την απόφαση του CAS υπενθυμίζοντας ότι λίγες ώρες πριν εκδοθεί είχα γράψει εδώ ένα «τύπο» απόφασης με επιστροφή των εφτά βαθμών του ΠΑΟΚ, επειδή πολύ απλά κάτι είχαν ακούσει τα αφτιά μου…

Άποψη μου είναι ότι επί της ουσίας το CAS το έληξε ισοπαλία το ματς, 1-1, χωρίς κατά βάση να παίρνει μία απόφαση! Το 1-0 για τον ΠΑΟΚ αφορά το κομμάτι της απόφασης του CAS που λέει ότι κακώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε ότι η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν δεσμευτική. Ήταν κάτι που το ζητούσε ο ΠΑΟΚ και το πήρε. Το 1-1 για τον Ολυμπιακό αφορά το κομμάτι της απόφασης που του αναγνωρίζει έννομο συμφέρον να είναι παρών σε όλη τη διαδικασία κι εκδίκαση της υπόθεσης. Ήταν κάτι που το ζητούσε ο Ολυμπιακός και το πήρε.

Τώρα, επειδή πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, επικοινωνιακά ο ΠΑΟΚ έχει το μεγάλο κέρδος ότι προσωρινά έχει πάρει πίσω τους εφτά βαθμούς, κάτι που έκανε το CAS προφανώς με το σκεπτικό ότι αφού η υπόθεση θα δικαστεί εκ νέου από την Επιτροπή Εφέσεων δεν πρέπει να επηρεάζεται η βαθμολογία του πρωταθλήματος από την στιγμή που δεν υπάρχει απόφαση. Όμως, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει αθωωθεί. Πολύ απλά γιατί το CAS δεν δίκασε ποτέ αν υπάρχει η, όχι πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη. Το CAS είπε να δικαστεί πρώτα η υπόθεση ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων κι από εκεί και πέρα, «αν θέλετε, προσφύγετε πάλι σε εμένα αφού όμως πρώτα έχετε απόφαση».

Άρα, αυτό που πρέπει πλέον να περιμένουμε είναι να δούμε τι θα αποφασίσει η Εφέσεων. Θα δεχθεί την απόφαση της ΕΕΑ και θα υπάρχει πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης και με τη βούλα της EEA και με τη βούλα της Εφέσεων η, θα δεν θα δεχθεί την απόφαση της ΕΕΑ; Κι αν αποφασίσει όπως η ΕΕΑ, που θεωρητικά είναι το πιο πιθανό, τι τιμωρία θα επιβάλλει στον ΠΑΟΚ; Λογικά θα είναι αφαίρεση βαθμών, όχι υποχρεωτικά πάλι εφτά, αλλά μπορεί και πέντε, μπορεί και δέκα! Αλλά εδώ έχει σημασία να δούμε το σκεπτικό του CAS, που ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί ούτε καν στα ενδιαφερόμενα μέρη: τι λέει το CAS επί της όποιας τιμωρίας; Πρέπει να εφαρμοστεί ο καινούργιος νόμος της ελληνικής κυβέρνησης που προβλέπει αφαίρεση βαθμών η, να εφαρμοστούν οι κανονισμοί των ΦΙΦΑ κι ΟΥΕΦΑ περί υποβιβασμού; Είναι κι αυτό ένα πολύ λεπτό σημείο, εξ ου και υπάρχει κι η άποψη ότι η Επιτροπή Εφέσεων θα πρέπει για να δικάσει να έχει πρώτα στα χέρια της και το σκεπτικό του CAS κι όχι μόνο την απόφαση.

Θεωρητικά η Επιτροπή Εφέσεων πρέπει να συνεδριάσει έγκαιρα ώστε να έχει εκδώσει την απόφαση της έως τις 2 Αυγούστου, καθότι τότε η ΕΠΟ πρέπει να δηλώσει τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στα Κύπελλα Ευρώπης. Και μπορεί το +7 η, το -7 του ΠΑΟΚ να έχει σημασία για την κατάληψη της δεύτερης θέσης πίσω από τον Ολυμπιακό. Εάν η Εφέσεων δεν έχει εκδώσει έως τότε απόφαση και τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ με αφαίρεση βαθμών, τότε οι βαθμοί θα είναι από το επόμενο πρωτάθλημα. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να έχουμε απόφαση μέσα στον Ιούλιο, άρα η όποια ποινή να ισχύει για την τρέχουσα σεζόν.

Βέβαια, ο ίδιος ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλει εν πολλοίς την Εφέσεων από τη δύσκολη θέση. Γιατί αν συνεχίσει έτσι όπως παίζει στα πλέϊ οφς, τότε η ΑΕΚ θα πάρει τη δεύτερη θέση και ας μην αφαιρεθούν οι εφτά βαθμοί από τον ΠΑΟΚ! Οπότε η απόφαση της Εφέσεων για τον ΠΑΟΚ θα έχει να κάνει μόνο με το ηθικό κομμάτι. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, ξέρουμε όλοι πως ό,τι απόφαση κι αν ληφθεί, το κακό για τον ΠΑΟΚ έχει γίνει ήδη. Όχι βέβαια ότι δεν θα έχει σημασία αν αθωωθεί από την Επιτροπή Εφέσεων. Αλλά και ψυχολογικά μπορεί να υπέστη ένα πλήγμα στη διεκδίκηση της μάχης του τίτλου και, κυρίως αυτό, οι εντυπώσεις περί «παραρτήματος Ξάνθης» έχουν μείνει…

Όπως κι αν έχει, είναι μία υπόθεση που μπορεί να μας απασχολήσει κι άλλο, καθώς όποιος εκ των Ολυμπιακού η, ΠΑΟΚ δεν μείνει ικανοποιημένος από την απόφαση της Εφέσεων, θα έχει δικαίωμα προσφυγής στο CAS! Και φτού κι από την αρχή!

Εν τέλει, το μόνο σίγουρο της όλης ιστορίας είναι ότι είχαμε δίκιο όσοι ‘φωνάζαμε’ ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να μπει στα μπει στα πλέϊ οφς χωρίς να έχει στο μυαλό του το -7 του ΠΑΟΚ. Για σκεφθείτε τώρα να ήταν ο Ολυμπιακός επαναπαυμένος στο -7 του ΠΑΟΚ, να ήταν χαλαρός στα παιχνίδια του και π.χ. η διαφορά του από τον ΠΑΟΚ να ήταν τρεις βαθμούς, έχοντας αύριο το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και την άλλη Κυριακή το Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Τώρα, ο Ολυμπιακός είναι στο +17 από τον ΠΑΟΚ, άνετος κι ωραίος, καθαρός και ξάστερος πρωταθλητής. Και τον υποδέχεται κιόλας αύριο τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, με σκοπό να τον πάει στο +20 (και με τους εφτά βαθμούς να έχουν επιστραφεί!). και πιθανόν να τον αποτελειώσει κι από τη μάχη για τη δεύτερη θέση! Επί της ουσίας, ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο πρωταθλητής, αλλά φαίνεται πως θα είναι κι ο ρυθμιστής για τον δευτεραθλητή, ποιόν δηλαδή θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ!

Βλέπετε, ο Ολυμπιακός υποδέχεται μετά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ την άλλη Κυριακή! Η δε ΑΕΚ για να μην έχει ανάγκη τον…Ολυμπιακό θα πρέπει και να κερδίσει αύριο τον Παναθηναϊκό, αλλά και να κερδίσει την Τετάρτη και τον ΠΑΟΚ. Όπως κι ο ΠΑΟΚ, βέβαια, για να μην έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να κερδίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!

Και, στο τέλος, να περιμένουν κι οι δύο την απόφαση της Εφέσεων, που ανάλογα με τα αποτελέσματα μπορεί αυτή να κρίνει τη δεύτερη θέση!

Άσχετο: Μία φορά δεν πήγε σε κλήρωση της ΟΥΕΦΑ ο Κ. Βερνίκος, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Ολυμπιακού, κι «έπεσαν» μαζεμένες και η Σεβίλλη και η Γιουνάϊτεντ! Άντε μετά να μην πιστεύεις σε αυτά!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1279059823808651266

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.