«Δεν θα πήγαινε στο CAS, δεν θα δικάζονταν το καλοκαίρι, δεν θα έβγαινε νωρίς απόφαση…»

«Δεν θα πήγαινε στο CAS, δεν θα δικάζονταν το καλοκαίρι, δεν θα έβγαινε νωρίς απόφαση…»

«Δεν θα πήγαινε στο CAS, δεν θα δικάζονταν το καλοκαίρι, δεν θα έβγαινε νωρίς απόφαση…»

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ, την ακροαματική διαδικασία στο CAS, αλλά και το αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό. Σχόλια για μεταγραφές και Κομίνη…

Έγραψαν και διέδωσαν για επικοινωνιακούς λόγους, ότι ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ θα κάνει προσφυγή στο CAS! Δεν επιβεβαιώθηκαν…

Έγραψαν και διέδωσαν ότι ο Ολυμπιακός βιάζεται να γίνει η δίκη, αλλά στην πορεία ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που ζητούσε παρατάσεις επί παρατάσεων για να στείλει υπομνήματα… (Μετά από τόσες εβδομάδες προεργασίας και 11 ώρες ακροαματικής διαδικασίας και χθες ζήτησαν έξτρα χρόνο για νέα υπομνήματα!)

Έγραψαν και πανηγύρισαν για το ότι η ακροαματική διαδικασία δεν θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά θα πάει για… Σεπτέμβριο. Χθες ήταν όλοι στη Λωζάννη και δίκαζαν! Πάλι… τζίφος.

Προσπάθησαν με όλες τις μεθόδους να πιέσουν για να βγει απόφαση μετά το τέλος του πρωταθλήματος και την επικύρωση της βαθμολογίας. Κατηγόρησαν την ΕΠΟ για το ότι συναίνεσε να βγει απόφαση μέσα στα πλαίσια αυτής της χρονιάς, λες και θα ήταν πιο σωστό να τελειώσει το θέμα το 2022… Τώρα κατάλαβαν ότι ούτε αυτό θα επιτύχουν και θα έχουμε απόφαση μέχρι τις 20-22 Ιουλίου.

Για να μην πάμε στα άλλα… Τότε που ανακοίνωναν πορείες και διαμαρτυρίες εφόσον δεν υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ. Αλήθεια… Προβληματίστηκε κανείς για το ότι απειλούσαν επάνω σε αυτό το θέμα, αλλά μετά απλά κάθισαν και έβλεπαν; Γιατί άραγε; Γιατί φυσικά και τους βόλεψε όλο αυτό το σκηνικό με την δήθεν ευνοϊκή για τον ΠΑΟΚ τροπολογία. Αν ΔΕΝ τους βόλευε (ουσιαστικά και επικοινωνιακά) αλλιώς θα αντιδρούσαν! Αλλά σε αυτό το δρομολογημένο –επικοινωνιακά- σκηνικό θα επανέλθουμε.

Όπως και να το κάνουμε όμως, τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν τόσο πολύ όλα αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Ειδικά τους ΠΑΟΚτσήδες του νοιάζει η ουσία της υπόθεσης. Η απόφαση δηλαδή, την οποία ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να προδικάσει. (Ήταν τυχαίο το ότι κανείς χθες από τους επιστήμονες των διαρροών, δεν διέρρεε τίποτα στα δεκάδες Μέσα τους, από όλα όσα γίνονταν και λέγονταν στην Ελβετία; Αφού ξέρουν ότι τώρα αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια και οι πιέσεις, δεν «πιάνουν» στους ευρωπαίους διαιτητές του CAS).

Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από 11 ανθρώπους (δικηγόρους Έλληνες και Ελβετούς, καθηγητές πανεπιστημίου, μάρτυρες από διάφορες επιχειρήσεις) που ανέπτυξαν όλα όσα υποστηρίζει η ασπρόμαυρη πλευρά για την δήθεν πολυϊδιοκτησία, για το δίκαιο της ΕΠΟ, για το νόμο, για το έννομο συμφέρον του Ολυμπιακού, για το εμπορικό δίκαιο που αφορά τις επιχειρήσεις, για τις επιτροπές Λίγκας και ΕΠΟ που δεν μπήκαν στην ουσίας της υπόθεσης και πολλά άλλα συγκεκριμένα δεδομένα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός «κατέβασε» μία νομική ομάδα που μοναδικό στόχο είχε να υπερασπιστεί την εισήγηση της Επιτροπής που σύστησε ο Αυγενάκης με πρόεδρο τον κουμπάρο του και μέλη την Μαρούπα και τον Αρκούδη. Πήγε ο Ολυμπιακός να πείσει ΚΑΙ τους διαιτητές του CAS ότι… ούτε εσείς είστε αρμόδιοι να κρίνετε το θέμα, αφού το έκρινε η Μαρούπα! Οκ… Πήραν την απάντηση γι’ αυτή την προσβλητική θέση από τους ίδιους του ευρωπαίους! (Ξέρουν αυτοί τι άκουσαν εκεί…).

Αλλά και τι έγινε; Και να μην δικαιωθούν στην προσπάθεια που έκαναν στηρίζοντας τα ΠΑΝΤΑ στην ΕΕΑ, ξέρουν τι θα φταίει… «Η κακή ΕΠΟ, η εξυγίανση, ο Γραμμένος που μας κυνηγάει…» και τα άλλα τα γνωστά παραμύθια που μετά και όσα έγιναν φέτος εντός και εκτός γηπέδων, ούτε οι ίδιοι μπορούν να στηρίξουν.

Τέλος πάντων στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι παρουσίασαν σωστά τις θέσεις τους, ποτέ δεν ειπώθηκε… «να πέσει η Ξάνθη» και στο τέλος-τέλος περιμένουν επιτέλους να δικαστούν! Μέχρι εκεί… Στο κάτω-κάτω ξέρουν ότι ήδη έχουν υποστεί ζημιά (ακόμη και η ποδοσφαιρική ομάδα από όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους εφτά μήνες) και νομίζω ότι ανυπομονούν για μία δικαίωση, που θα ανοίξει το δρόμο για πολλά-πολλά άλλα δικαστήρια…

* ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός αύριο στην Τούμπα και όσοι βλέπουν εύκολο άσο –λόγω του κινήτρου- είναι… αλλού! Και στοιχηματικά να το δει κανείς, άσος του 1,35 σε αυτό το ματς δεν υπάρχει! (Φυσικά μπορεί να βγει. Αλλά η εικόνα των ομάδων δεν δικαιολογεί τέτοιες αποδόσεις).

Αν και θα το αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες προσέξτε τη διαφορά που έχει μία καλή-καλά δουλεμένη ομάδα όπως αυτή του Παναθηναϊκού, σε σχέση με τον προβληματικό και άρρωστο ΠΑΟΚ. Στον Παναθηναϊκό ξέρουν ότι σε λίγες ημέρες φεύγει ο προπονητής. Έχουν ήδη χάσει παίκτες. Γενικώς έχουν θέματα και πέρασαν μία αναστάτωση. Κίνητρο βαθμολογικό δεν έχουν, πολλή ποιότητα έτσι και αλλιώς δεν διαθέτουν, παρολ’ αυτά όμως, όποιος και να μπει να παίξει η εικόνα του συνόλου είναι αξιοπρεπέστατη. Έχουν αρχές, ξέρουν τι θέλουν μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι ακόμη και άλλοι τόσοι να φύγουν, αν μπουν να παίξουν ο Δώνης με τον Αγγελίνα και τον Μέινταν, πάλι οργανωμένοι θα εμφανιστούν.

Αλλά για τις διαφορές της καλής με την κακή ομάδα και πώς αυτό επηρεάζει την εικόνα των ίδιων παικτών, θα επιστρέψουμε…

* Πολλά γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες και πάλι για τον Κομίνη! Ξέρετε κάτι; Ο ΜΟΝΟΣ που ΔΕΝ φταίει για το ότι ο συγκεκριμένος συνεχίζει να ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις διαιτησίες του, είναι ο ΙΔΙΟΣ ο Κομίνης! Αυτός το βράδυ του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που στέρησε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ έλεγε… «εγώ τελείωσα από τη διαιτησία»! Και όμως οι από πάνω (αυτοί ντε που και καλά ελέγχονται από τον χαλίφη ΠΑΟΚ) ακόμη τον κρατάνε. Και όχι μόνο τον κρατάνε του δίνουν και τους πιο πολλούς ορισμούς κάθε χρόνο, παρά το ότι δεν θέλουν και δεν τον εμπιστεύονται να τον βάλουν να παίξει τις πιο πολλές από τις μεγάλες ομάδες και από τα ντέρμπι. Τώρα του έδωσαν ένα από αυτά και εκείνος έβλεπε τον Δώνη να του λέει… «έλα εδώ να ξαναδείς τη φάση στο VAR» και πράγματι σαν να είναι φίλος του, πήγαινε να το συζητήσει! Τι διαιτητική προσωπικότητα…

* Μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΛ ποιος έχει σειρά; Πάντως διαβάζεις σχόλια Λαρισαίων για την μεταγραφή Κρίστινσον και καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος πλέον νιώθει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.