Το απαιτούμενο upgrade του Ηλία, ο Θεοχάρης και ο άξονας του ΟΦΗ!

Το απαιτούμενο upgrade του Ηλία, ο Θεοχάρης και ο άξονας του ΟΦΗ!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το απαιτούμενο upgrade του Ηλία, ο Θεοχάρης και ο άξονας του ΟΦΗ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα ξεχώρισε από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Τηρουμένων των συνθηκών, ο Παναθηναϊκός στάθηκε με αξιοπρέπεια στο Ηράκλειο, παρουσίασε την εικόνα μίας κανονικής ομάδας, μίας ομάδας που προσπάθησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο να πάρει την νίκη.

Αυτό συνέβη, μεταξύ άλλων, γιατί όλοι οι... φευγάτοι έφυγαν και έπαιξαν ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται και του χρόνου στο Τριφύλλι(με εξαίρεση τον Μακέντα που όπως έχουμε αναφέρει προ Covid19 αναμένεται να πουληθεί) και ξέρουν πως τα μάτια του Ρόκα και του Πογιάτος είναι πάνω τους! Με λίγα λόγια κρίνονται και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να είναι αδιάφοροι. Μπορεί να μην υπάρχει ομαδικό κίνητρο αλλά ατομικό υπάρχει και με το παραπάνω.

Με εξαίρεση το κακό πρώτο εικοσάλεπτο, η ομάδα του Δώνη ήταν σοβαρή, είχε καλή ανασταλτική συμπεριφορά και διόρθωσε την κυκλοφορία της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο.

Για ακόμη μία φορά, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έφτιαξε τις φάσεις που θα έπρεπε. Είχε όλη κι όλη μία ευκαιρία με τον Κουρμπέλη στο πρώτο ημίχρονο(ο αρχηγός θα πρέπει κάποια στιγμή να βελτιώσει την συμμετοχή του στο επιθετικό τρίτο και να βάλει ουσία δημιουργικά) και το δοκάρι του Μακέντα μετά την παραλίγο γκάφα του πορτιέρε του ΟΦΗ. Τα γκολ σωστά ακυρώθηκαν και για όνομα του Θεού μην ξεχάσουμε και το ποδόσφαιρο που ξέρουμε για την δημιουργία εντυπώσεων που αυτή την εποχή είναι αστείο να υπάρχουν.

Ανασταλτικά οι πράσινοι ήταν σχεδόν άριστοι, με τους Σένκεφελντ και Κολοβέτσιο να... καθαρίζουν τα πάντα και να αναγκάζουν τον ΟΦΗ να προσπαθεί να απειλήσει μόνο με μακρινά σουτ. Από κοντά στην ίδια απόδοση και οι δύο ακραίοι μπακ, ο Θεοχάρης και ο Χατζηθεοδωρίδης.

Αυτά για το παιχνίδι και πάμε να δούμε δύο-τρία πραγματάκια τα οποία ξεχωρίσαμε...

Ο ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΤΣΙΜΙΚΑ

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Παναθηναϊκός θα πορευθεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο με τους Χατζηθεοδωρίδη και Ζαγαρίτη στο αριστερό άκρο της άμυνας, σε μια ξεκάθαρη επιλογή να παίξει το χαρτί του Χατζηθεοδωρίδη και να τον αναδείξει. Σωστή επιλογή, είναι μία απόφαση που αρέσει, αν υλοποιηθεί και δεν αποφασιστεί προς το τέλος για παράδειγμα του καλοκαιριού να γίνει μεταγραφή και εκεί.

Ο 23χρονος μπακ που τον έχουμε δει λιγότερες φορές στην φυσική του θέση και περισσότερες ως εξτρέμ αυτή την διετία, είναι ταχύτατος, είναι καλός ανασταλτικά, έχει ανεβάσματα προς το επιθετικό τρίτο και αυτοπεποίθηση, ώστε να παίρνει ενέργειες και κούρσες.

Του λείπει, όμως, κάτι πολύ σημαντικό. Κάτι που αν το προσθέσει στο παιχνίδι του, θα τον κάνει να ξεχωρίσει, να ανέβει επίπεδο, να διώξει όλες τις δεύτερες σκέψεις για το αν μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας. Πρέπει να βάλει ουσία στις επιθετικές του ενέργειες. Να μην αφήνει στην μέση ότι καλό ξεκινά να χτίσει. Είτε με ατομική ενέργεια είτε σε συνδυασμούς. Πρέπει να πάρει παράδειγμα από τον Τσιμίκα. Να γίνουν οι σέντρες του σημείο αναφοράς(δεν έχει άσχημα χτυπήματα) για την ουσία και την ευστοχία τους. Να βάλει στο παιχνίδι του στο ένας εναντίον ενός, να γίνει πιο αποτελεσματικός επιθετικά. Αυτό είναι το θέμα, εκεί πρέπει να δουλέψει.

ΤΙΜΙΟΣ Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ

Η τελευταία του εμφάνιση πρωταθλήματος στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ήταν πριν από έναν ολόκληρο χρόνο στο φινάλε της σεζόν κόντρα στον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ. Και πάλι τότε στο δεξί άκρο της άμυνας. Σε μία περίοδο που το Τριφύλλι κατάφερε(διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να μην έχει ούτε ένα δεξί μπακ μετά τις αποχωρήσεις των Αποστολάκη, Βαγιαννίδη και Γιόχανσον, ο μικρός κλήθηκε να καλύψει το κενό και τα πήγε περίφημα.

Στο κομμάτι που ξεχώρισε ο Βαγγέλης Θεοχάρης ήταν στο ανασταλτικό, εξάλλου, η εντολή που του είχε δώσει ο Δώνης είναι να μην έχει τα ανεβάσματα προς την αντίπαλη περιοχή. Περιόρισε τους προσωπικούς του αντιπάλους και ήταν αξιόπιστος.

Για να έχει ελπίδες, όμως, να παίξει κάποια στιγμή στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να βρει μια θέση. Όχι όπου υπάρχει... τρύπα να καλείται ο Θεοχάρης. Είτε εξάρι, να υπολογίζεται ως εξάρι. Είναι στόπερ; Τότε στόπερ. Το παιδί σίγουρα δεν είναι δεξί μπακ και δεν έχει τα προσόντα να παίξει σύγχρονα αυτή την θέση. Ένας λόγος παραπάνω να γίνει ειδική αναφορά στην χθεσινή καλή εικόνα.

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Ο ΟΦΗ έχει καταφέρει να βάλει στην μεσαία του γραμμή, ποδοσφαιριστές που εύκολα θα έπαιζαν και θα στέκονταν με επιτυχία σε όλες τις ομάδες της δεύτερης ταχύτητας του ελληνικού πρωταθλήματος. Κάτω από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, δηλαδή. Ο Μεγιάδο είναι ένας σούπερ αμυντικός μέσος, ο οποίος στο χθεσινό παιχνίδι πρέπει να είχε πάνω από 15 ανακτήσεις κατοχής στον χώρο της μεσαίας γραμμής και πολλά κλεψίματα. Ενέργεια, σκληράδα, δεν είναι τυχαία το Α και το Ω των Κρητικών στον άξονα.

Ο Νέιρα που έκανε σπουδαίο παιχνίδι, αν ήταν πιο μικρός(32 στα 33) θα μπορούσε να κάνει μία μεταγραφή προς τα πάνω, κάθε του επιλογή από το μεσαίο τρίτο στο επιθετικό ήταν μία και μία.

Και ο Ναμπί είναι καλή περίπτωση, ο Άγγλος έχει το γκολ.

Γενικά ο ΟΦΗ με τους ανθρώπους που έχει στην ηγεσία του, θα καταφέρνει να βελτιώνεται, να προοδεύει, να ανεβαίνει σιγά σιγά επίπεδο γιατί πάνω από όλα έχει δύο πράγματα που είναι απαραίτητα όταν δεν έχεις μεγάλο πορτοφόλι.

Γνώση και οργάνωση...

Υ.Γ1: Απομένουν έξι παιχνίδια για να ολοκληρωθεί το αγωνιστικό... μαρτύριο της σταγόνας. Υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να μην δούμε πολύ περισσότερο από δεκάλεπτα, τον Αλεξανδρόπουλο, τον Σερπέζη, τον Αθανασακόπουλο, τον Ζαγαρίτη ακόμη και τον Καμπετσή;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.