Ένινγκ: «Δεν χρειάζεται να κάνω προσπάθεια να πείσω τους παίκτες μου»

Ένινγκ: «Δεν χρειάζεται να κάνω προσπάθεια να πείσω τους παίκτες μου»

Gazzetta team
Ένινγκ: «Δεν χρειάζεται να κάνω προσπάθεια να πείσω τους παίκτες μου»

bet365

Ο Μίκαελ Ένινγκ μίλησε για τον αυριανό (20/6, 21:30) αγώνα με την ΑΕΚ για τα Playoffs αλλά και αυτόν που ακολουθεί για το Κύπελλο Ελλάδας τονίζοντας ότι οι παίκτες του είναι επαγγελματίες και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Ο Γερμανός προπονητής του Άρη παραχώρησε συνέντευξη στα κανάλια Novasports και αρχικά ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό όλων είναι πρώτα ο αγώνας του Πρωταθλήματος. «Το παιχνίδι του Κυπέλλου είναι μετά από αυτό του Πρωταθλήματος και δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι του Σαββάτου, που θα γίνει σε ένα γήπεδο, στο οποίο την τελευταία φορά μείναμε πάρα πολύ ώρα. Έμειναν πολλά ζητήματα ανοικτά σε εκείνο το παιχνίδι. Χαίρομαι που αντιμετωπίζουμε την ΑΕΚ, γιατί όλα τα μεταξύ μας παιχνίδια αυτή τη σεζόν είχαν κάτι το ξεχωριστό», είπε.

Ο Ένινγκ προπονητής δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το σχήμα που προτίθεται να χρησιμοποιήσει. «Όλα είναι πιθανά. Μπορεί να κάνουμε εκτενές rotation, μπορεί και να μην αλλάξουμε κάτι…». Ρωτήθηκε για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του και για την ακρίβεια, αν έχει ρυθμό. «Μετά απ’ όσα προηγήθηκαν είναι αδύνατο να είμαστε έτοιμοι. Το πρόβλημα είναι παρά τη μεγάλη διακοπή οι προσδοκίες όλων είναι υψηλότερες από αυτές που θα έπρεπε. Αυτό που ζούμε έχει στοιχεία κανονικότητας αλλά απέχει αρκετά από το να είναι κανονικότητα. «Σωματικά, οι παίκτες είναι σε εξαιρετικό σημείο. Χρειαζόμασταν ένα διάλειμμα, όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία, όμως, η διακοπή τελικά ήταν πολύ μεγάλη. Για να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό ως ομάδα, λοιπόν, είναι κάτι τρομερά δύσκολο και δεν αρκούν μόνο δύο παιχνίδια».

Ρωτήθηκε για τη δυσκολία να πείσει τους παίκτες του να συγκεντρωθούν πρώτα στον αυριανό αγώνα. «Είμαστε επαγγελματική ομάδα κι αυτό που θέλουμε είναι πάντα να νικάμε. Κατεβαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι με αυτό το σκεπτικό. Δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια να πείσω τους παίκτες να ξεχάσουν τον ημιτελικό του Κυπέλλου, διότι από μόνοι τους αυτό που σκέφτονται είναι το παιχνίδι που προηγείται, αυτό το Σαββάτου. Πιο δύσκολο είναι να πείσουμε το υπόλοιπο περιβάλλον της ομάδας μας να ξεχάσει τη ρεβάνς, γιατί όλοι οι υπόλοιποι μόνο τη ρεβάνς σκέφτονται».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το βαθμολογικό κίνητρο δεν καθορίζει τα «θέλω» του. «Αν πήγαινα σε ένα παιχνίδι χωρίς την πρόθεση να πάρω τη νίκη, θα έπρεπε να σταματήσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Ο στόχος είναι η νίκη, όχι μόνο να κάνει η ομάδα μια καλή εμφάνιση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα