Μπαλτάκος: «Το CAS θα αποφασίσει πριν την επικύρωση της βαθμολογίας»

Μπαλτάκος: «Το CAS θα αποφασίσει πριν την επικύρωση της βαθμολογίας»

Gazzetta team
Μπαλτάκος: «Το CAS θα αποφασίσει πριν την επικύρωση της βαθμολογίας»

bet365

Ο Τάκης Μπλατάκος μίλησε για την εκδίκαση του CAS τονίζοντας πως το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο θα έχει εκδώσει απόφαση για το θέμα του ΠΑΟΚ, πριν την επικύρωση της βαθμολογίας των play offs.
Virtual Sports* στο επίκεντρο του καζίνο. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Libero 107,4:

Για τη χθεσινή εξέλιξη και αν ήταν αναμενόμενη καθώς και για διαδικασία από εδώ και πέρα:
«Το CAS προτείνει γιατί πρέπει να μπορούν και οι δύο ομάδες. Είναι πολλές ομάδες και η ΕΠΟ και πρέπει να μπορούν όλοι. Το CAS προτείνει την ημερομηνία και ρωτάει τα εμπλεκόμενα μέρη, γιατί είναι ο ΠΑΟΚ, είναι ο Ολυμπιακός, είναι η Ξάνθη, είναι και η ΕΠΟ. Πρέπει να μπορούν όλοι. Αυτό που λέει είναι ότι εμείς προτείνουμε, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και αν κάποιος δε θέλει, πρέπει να δικαιολογήσει γιατί δε θέλει. Η προθεσμία της 21/6, η Ξάνθη ζήτησε να παραταθεί και να πάει 6/7. Αν όμως αυτό γίνει δεκτό, δε μπορεί να γίνει η δίκη στις 6/7».

Για το αν πρέπει να περάσουν 15 μέρες από την υποβολή των υπομνημάτων για να γίνει δίκη:
«Ναι και γι’ αυτό, όπως είδατε, το CAS το έβαλε 6 Ιουλίου, δηλαδή ακριβώς 15 μέρες τις 21 Ιουνίου. Θα πρέπει να πάει 21 Ιουλίου, θα έχουν περάσει τα πλέι οφ, οπότε δε νομίζω ότι θα γινει δεκτό το αίτημα αυτό. Δεν ξέρω τι θα κάνει το CAS, αλλά λογικά, δε θα γίνει δεκτό».

Για το αν έχει λάβει σοβαρά υπ’όψιν το CAS τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος:
«Το είχα πει, ότι το CAS θα υπολογίσει πότε τελειώνει το πρωτάθλημα, γιατί δεν έχει λογική γι’ αυτούς τους ανθρώπους, να επικυρωθεί η βαθμολογία και να έρθει μετά και να πουν ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει πίσω τους βαθμούς. Δεν έχει καμία λογική. Θα δημιουργηθεί χάος. Το CAS δε θα το αφήσει να συμβεί αυτό. Γι’ αυτό ζητάει να μάθει πότε τελειώνει το πρωτάθλημα και πότε επικυρώνεται η βαθμολογία. Πριν επικυρωθεί η βαθμολογία θα πρέπει να έχουν επιστραφεί ή όχι οι βαθμοί. Υπάρχει και η UEFA. Ξέρετε τι σημασία έχει η δεύτερη θέση. Δε μπορεί το CAS να αφήσει αυτήν την αβεβαιότητα, να μην ξέρει η UEFA ποιος θα πάρει τη δεύτερη θέση. Ασφαλώς και το έλαβε υπόψιν του το CAS».

Για το χρόνο της απόφασης, εφόσον γίνει εκδίκαση στις 6 Ιουλίου:
«Το CAS κατ’αρχήν ανακοινώνει, όπως είδατε και με τη Μάντσεστερ Σίτι, είπε ότι θα εκδώσει απόφαση σε 15 μέρες. Θα πρέπει μέχρι τότε, να γνωρίζει πότε τελειώνει το πρωτάθλημα και όταν η ΕΠΟ απαντήσει πότε τελειώνει το πρωτάθλημα, το CAS θα φροντίσει η απόφαση να βγει, πριν επικυρωθεί η βαθμολογία. Η βαθμολογία δεν επικυρώνεται τη μέρα που παίζονται οι αγώνες. Θα πρέπει η ΕΠΟ να απαντήσει και όταν το κάνει, το CAS θα φροντίσει η απόφαση του να βγει πριν επικυρωθεί η βαθμολογία. Δε μπορώ να ξέρω πότε θα τη βγάλει, γιατί δεν ξέρω πότε τελειώνει το πρωτάθλημα. Φαντάζομαι όμως ότι θα το κάνει πριν επικυρωθεί η βαθμολογία».

Για τη διάρκεια που χρειάζεται το CAS μέχρι να βγει η απόφαση:
«Με τη Μάντσεστερ Σίτι που είναι ένα τεράστιο θέμα, έκαναν 15 μέρες. Το είχαν ανακοινώσει ότι σε 15 μέρες θα εκδώσουν απόφαση. Για ένα θέμα με μεγάλη σημασία για όλη την Ευρώπη, έβγαλαν την απόφαση σε 15 μέρες».

Για το σκεπτικό που μπορεί να αργήσει και αν μπορεί να υπάρξει προσφυγή σε κάποιο άλλο δικαστήριο:
«Δεν έχει μεγάλη σημασία το σκεπτικό, αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να υπάρξει απόφαση. Μπορεί να πάει στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας, αλλά μόνο για θέματα διαδικασίας, όχι για την ουσία. Αν δηλαδή το CAS παραβίασε κάποια διάταξη δικονομικής φύσεως ή έκανε κάποιο λάθος τυπικό. Δε γίνονται τυπικά λάθη εκεί, δεν είναι χθεσινοί για να κάνουν κάτι τέτοιο».

Για το θέμα του Ολυμπιακού με την Επιτροπή Δεοντολογίας και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη:
«Όχι δε γνωρίζω κάτι. Ο,τι και να πω θα είναι εικασία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα