Δώνης: «Από τον Ιανουάριο είχα στο μυαλό μου ότι δεν θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό» (vid)

Δώνης: «Από τον Ιανουάριο είχα στο μυαλό μου ότι δεν θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό» (vid)

Gazzetta team
Δώνης: «Από τον Ιανουάριο είχα στο μυαλό μου ότι δεν θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό» (vid)

bet365

Το γεγονός ότι με το φινάλε των πλέι οφ τόσο ο προπονητής του Παναθηναϊκού, όσο και αρκετοί παίκτες της ομάδας θα αποτελέσουν παρελθόν, δεν μπορεί να περάσει στα... ψιλά όσο αφορά την πνευματική συγκέντρωση σύμφωνα με τον Γιώργο Δώνη.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής του MEGA «Σούπερ Μπάλα LIVE» κι αναφερόμενος στην διαδικασία των πλέι οφ είπε για την ομάδα του: «Ο Παναθηναϊκός είναι αυτή την στιγμή η πνευματικά χειρότερη ομάδα στα πλέι οφ. Με προπονητή που θα φύγει στο τέλος της σεζόν, με αρκετούς παίκτες που θα φύγουν, είναι λογικό να υπάρχει αυτό».

Ο Δώνης τόνισε πως κόντρα στον ΠΑΟΚ είχε... πειραχτεί το μυαλό των παικτών καθώς είχαν επηρεαστεί μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ, στην πρεμιέρα των πλέι οφ και ξεκαθάρισε πως «ήταν από τα κακά μας παιχνίδια».

Όσο αφορά την επιστολή Αλαφούζου τόνισε: «Δεν μπαίνω στην διαδικασία του τρόπου γιατί ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του στην ζωή. Από τον Ιανουάριο είχα στο μυαλό μου ότι δεν θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Από την πρώτη μέρα αν μπορούσα να διορθώσω κάτι θα ήθελα το τρίπτυχο προπονητής-τεχνικός διευθυντής-διοίκηση να έχουν καλύτερη επικοινωνία. Πέρσι τον ιδιοκτήτη τον είδα δύο φορές. Η μεγαλύτερη επικοινωνία που είχα με τον κ. Αλαφούζο είναι όταν έφυγε ο Νταμπίζας που πριν έρθει ο νέος τεχνικός διευθυντής λύσαμε πολλά και σημαντικά προβλήματα»!

Για τον Τσάβι Ρόκα: «Τον ήξερα από τον Κύπρο. Όταν έφυγε ο Νταμπίζας και κάναμε μια σύσκεψη ο Αλαφούζος είπε να έχω τα κλειδιά ως το καλοκαίρι αλλά δεν το δέχτηκα γιατί είμαι προπονητής. Έκανα κάποιες προτάσεις. Εγώ είπα να φέρουμε ένα τεχνικό διευθυντή από την Ιβηρική γιατί μας ταιριάζει και δεύτερο να κάνουμε ένα τμήμα σκάουτινγκ που δεν είχαμε. Εγώ με εξαίρεση κάποια πράγματα που έγιναν στην υπόθεση Βέλεθ, με τον κύριο Ρόκα είχα πολύ καλή συνεργασία και στα μεταγραφικά του Ιανουαρίου».

Είπε μεταξύ άλλων...

Για το διαζύγιό του με τον Παναθηναϊκό: Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω τους ιδιοκτήτες και τις αποφάσεις τους. Τις σέβομαι και προχωράω διότι έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τις δικές μου και των συνεργατών μου. Ξέρετε κάτι; Εχω μεγαλώσει και έχω ωριμάσει πια. Μεγάλωσα σε μια ημέρα, πριν από πέντε χρόνια. Οταν 'έφυγε' ο πατέρας μου. Μέχρι τότε είχα εκρήξεις, είχα εντάσεις, μετά άλλαξα... Ηδη στο μυαλό μου το θεωρούσα δεδομένο ότι δεν θα συνέχιζα. Από τον Ιανουάριο! Θα ήθελα καλύτερη επικοινωνία μεταξύ ιδιοκτήτη – τεχνικού διευθυντή – προπονητή. Αυτό θα βελτίωνα. Αφού έφυγε ο Νταμπίζας λύσαμε αρκετά προβλήματα στο διάστημα που είχα καλύτερη επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη.

Για τον Τσάβι Ρόκα: Οταν έφυγε ο Νταμπίζας, κάναμε μια σύσκεψη ο πρόεδρος, ο κ. Μπουτσικάρης, ο κ. Κωστάντος και εγώ. Εκανα κάποιες προτάσεις στην ομάδα. Ειχα πει ότι καλύτερο θα ήταν ο Παναθηναϊκός να πάρει τεχνικό διευθυντή από την Ιβηρική. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του Βέλεθ, με τον κύριο Ρόκα είχαμε καλή συνεργασία τον Ιανουάριο".

Για την έναρξη της συνεργασίας του με το Τριφύλλι: «Ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του. Ο Νταμπίζας με ήθελε για τρία χρόνια, εγώ επέμενα για ένα. Είχαμε τότε -6 βαθμούς, είχαμε απαγόρευση μεταγραφών, δεν υπήρχαν πολλά παιδία από την Ακαδημία».

Για τις διαφωνίες του με τη διοίκηση: «Δεν είμαι στον Παναθηναϊκό για να υπηρετώ τις ιδέες των άλλων. Υπάρχει μια συνεργασία σε όλες τις ομάδες. Μαζί συναποφασίζουν όλες οι πλευρές»

Για το αν σκέφτηκε να αποχωρήσει πριν τα πλέι οφ: «Περίμενα να έχουμε μια επικοινωνία για να δούμε πως θα το λύσουμε. Σε κάθε εργασία υπάρχει ένα συμβόλαιο. Αυτό το συμβόλαιο το επέβαλε ο Παναθηναϊκός. Τη ρήτρα, που την έβαλε ο Παναθηναϊκός, σημείωνε ότι όποια πλευρά θέλει να αποχωρήσει, πρέπει να καταβάλει χρήματα».

Για την ΑΕΚ: “Η ΑΕΚ με τον Καρέρα είναι πολύ οργανωμένη. Πολύ δουλεμένη, βγάζει ωραία πράγματα στο γήπεδο. Και προ κορονοϊού είχε βελτιωθεί και επιθετικά”.

Για τον ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ έχει δείξει πολύ ωραία πράγματα εφέτος. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι είχε παραμείνει στην κατηγορία μέσω μπαράζ. Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο πρέπει να βελτιωθεί, είναι η ανασταλτική λειτουργία του”.

Για τον ΠΑΟΚ: “Είναι πολύ πιεστικό, πολύ δύσκολο για όλους να είσαι για δύο χρόνια πρώτος και τώρα να μάχεσαι για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα”. Για το ματς Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: “Είχαμε σημαντικά θέματα στην κατοχή μπάλας, παρότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό κατοχής μπάλας στο πρωτάθλημα, μεγαλύτερο ποσοστό και από τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο ημίωρο είμασταν πάρα πολύ κακοί, γιατί δεν είχαμε ούτε κατοχή μπάλας και δεχθήκαμε φάσεις και στο transition".

Για τον Ολυμπιακό: Eίναι καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός, έχει και υψηλότερο κίνητρο από τον ΠΑΟΚ. Εκαναν πολύ καλό στον ολυμπιακό τα παιχνίδια του καλοκαιριού. Πέρασε καλούς αντιπάλους, δημιούργησε αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη μέσα στην ομάδα. Στα σημεία, στα δυο ματς εναντίον του Ολυμπιακού, είμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας”.

Για τον Πέδρο Μαρτίνς: “Τον σέβομαι και τον εκτιμώ τον προπονητή του Ολυμπιακού. Εκτιμώ τους προπονητές που πιστεύουν στο έργο τους. Οταν μένεις μια χρονιά χωρίς τίτλο στον Ολυμπιακό, είναι πρόβλημα για τον προπονητή. Εχει συγκεκριμένες ιδέες, βλέπεις ταυτότητα στον Ολυμπιακό, αλλά έχει και παίκτες με ποιότητα και μεγάλο μπάτζετ”.

Για τον Χρήστο Δώνη: "Εχει βελτιωθεί πολύ, έχει κάνει μια καλή σεζόν. Είχαμε συζητήσει, είχαμε αποφασίσει από τον Δεκέμβριο να φύγει στο τέλος της σεζόν. Η αύρα του Παναθηναϊκού είχε τα καλά της και τα κακά της. Με 'δικαίωσε' και ο Νταμπίζας που είπε πρόσφατα ότι ο προπονητής ήθελε χαφ στην περυσινή μεταγραφική περίοδο, ενώ εκείνος πίστευε περισσότερο στους νέους".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα