Την σπουδαία αντίδραση του ΠΑΟΚ την περίμενε μόνο ο... Διούδης

Την σπουδαία αντίδραση του ΠΑΟΚ την περίμενε μόνο ο... Διούδης

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει και αποθεώνει τον ΠΑΟΚ για την χθεσινή του καταπληκτική εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στο 0-0. Σχόλια υπάρχουν και για πολλά άλλα που γίνονται στο φετινό πρωτάθλημα, πράγματα και καταστάσεις που δεν βλέπαμε άλλα χρόνια.

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Ας είμαστε ειλικρινείς… ΚΑΝΕΙΣ δεν πίστευε ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο μετά τα όσα έγιναν και την περασμένη εβδομάδα, αφού βέβαια έχει αντιμετωπίσει νωρίτερα και τα άλλα, τα δεκάδες στραβά αυτής της αγωνιστικής περιόδου. Φίλοι του ΠΑΟΚ διάβαζαν το περασμένο blog και… γελούσαν μπροστά στο ενδεχόμενο να αντιδράσει ο ΠΑΟΚ και να εμφανιστεί δυνατός στο ΟΑΚΑ, μετά τα όσα έγιναν και τις τελευταίες ημέρες…

Εκείνος που αποδείχθηκε ότι περίμενε τόσο παραγωγικό και κυρίαρχο τον ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο, εκείνος που με τις δέκα(!!) επεμβάσεις του φάνηκε ότι ήταν καλύτερα προετοιμασμένος για έναν τόσο δύσκολο ματς, ήταν ο Διούδης. Είναι άδικο να λέγεται και να γράφεται ότι ο ΠΑΟΚ… αστόχησε! Όταν από τις 11 τελικές οι δέκα είναι στην εστία και ο αντίπαλος τερματοφύλακας έχει κάνει τόσες επεμβάσεις, ας πάρει και τα σχόλια που του αναλογούν γι’ ακόμη μία φορά σε αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ…

Πέρα από τον Διούδη όμως που ήταν το πρόσωπο του 90λεπτου και ο πολυτιμότερος του αγώνα με διαφορά από τον δεύτερο, αξίζουν πολλά μπράβο στον Φερέιρα και τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Στο κάτω-κάτω για να είναι ο Διούδης ο κορυφαίος και ο πολυτιμότερος, πάει να πει ότι οι αντίπαλοί του έκαναν πολλά καλά πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Από εκεί θα ξεκινήσουμε, όσο κι’ αν «πουλάει» στην Ελλάδα η κριτική με βάση το αποτέλεσμα, στη σχολή που δημιούργησε ο Αλέφαντος…

Η προσπάθεια της ομάδας του ΠΑΟΚ να ξεπεράσει όλα τα δυσάρεστα που την έχουν βρει και η απόδοση των παικτών μέσα στο γήπεδο, ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Θαυμάσιος ο τρόπος και η επιθετική διάθεση με την οποία μπήκε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ξεχνώντας τα μεγάλα του προβλήματα.

Άκρως ικανοποιητικός ο τακτικός τρόπος που στήθηκε απέναντι σε ένα αθλητικό σύνολο όπως ο Παναθηναϊκός, χωρίς να έχει πλέον και τον πολυτιμότερο παίκτης της χρονιάς, τον Μίσιτς.

Τρομερή δουλειά από το τρίγωνο του άξονα με Εσίτι-Ελ Καντουρί στη βάση και τον Πέλκα μπροστά τους και πίσω από τον φορ. Οι τρεις οδήγησαν όλη την ομάδα σε ένα ματς όπου έβγαλαν 11 τελικές (10 στον στόχο) με τις οκτώ εντός περιοχής και τις 4-5 να αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες, σε αγώνα όπου ο αντίπαλος δεν μπορούσε να απειλήσει!

Θετικότατος ο τρόπος με τον οποίο ετοίμασε το ματς ο Φερέιρα. Γιατί… όπως έλεγε και ο Δώνης κάποτε… «η δουλειά του προπονητή γίνεται, κρίνεται και τελειώνει όταν η μπάλα φθάσει σωστά στα 16 μέτρα από την αντίπαλη εστία, δηλαδή στην μεγάλη περιοχή». Μετά μιλάνε οι παίκτες με την ποιότητά, την ικανότητα και τη ψυχολογία τους…

Ο Φερέιρα χθες έστησε ιδανικά τον ΠΑΟΚ για να κυριαρχήσει σε μεγάλο διάστημα και φυσικά να μην κινδυνεύσει. Σπουδαία η νοοτροπία των ασπρόμαυρων, το πάθος τους, η τακτική προσήλωση στο μεγάλο κομμάτι του αγώνα όπου είχαν και πιο πολλές δυνάμεις.

(Αλίμονο μετά από 3,5 μήνες διακοπής να περιμένουμε από μία ομάδα να έχει την ίδια σπουδαία απόδοση για 90 λεπτά… Όποιος εστιάσει κυρίως στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα θα μου θυμίσει εκείνους που την περασμένη εβδομάδα εκθείασαν τον Καρέρα γιατί… «άλλαξε το ματς με την είσοδο του Ολιβέιρα» ξεχνώντας να θυμίσουν ότι αυτό έγινε στο 70΄, άρα για μεγάλο διάστημα συνέβαινε το λάθος! Κι’ αυτό έχει μεγαλύτερη αξία από το τι τελικά συνέβη για 20 λεπτά).

Ίσως και να μπορούσε να βγει πιο αργά ο Μπίσεσβαρ, ίσως και να έπρεπε να μπει πιο νωρίς ο Σφιντέρσκι, αν και ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος πάτησε πάρα πολύ στην αντίπαλη περιοχή. Αλλά αν έπαιζε σε εκείνο το διάστημα ο Πολωνός, θα έφερνε ο ΠΑΟΚ τόσο καλά την μπάλα απέναντι στον Διούδη, ώστε εκείνος να «εκτελέσει» καλύτερα όπως έγινε και στο κύπελλο; Ξέρουμε καλά ότι ο Άκπομ βοηθάει την ομάδα να παίξει και η ομάδα βοηθάει τον Σφιντέρσκι να σκοράρει... Ποιος ξέρει;

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη να κρατήσει τα θετικά του αγώνα και να βασιστεί σε αυτά για να συνεχίσει. Αν τα καταφέρει θα πετύχει μια νίκη ΠΟΛΥ σημαντικότερη από αυτή που χάθηκε χθες. Η ομάδα έχει μεγάλο ψυχολογικό θέμα και μετά τα όσα έχουν συμβεί χρειάζεται στήριξη και θετική ενέργεια ώστε να συνεχίσει και να διεκδικήσει τους στόχους της. Αν συνεχίσει να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο, το πιο πιθανό έως σίγουρο είναι ότι θα έρθει και το γκολ, θα έρθουν και οι νίκες…

* Της εξυγίανσης και της… πολυιδιοκτησίας στην Ελλάδα! Δηλαδή…

- Η Ξάνθη που η επιτροπή του Αυγενάκη ανακάλυψε πολυδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ, του έκοψε το μισό πρωτάθλημα με το 1-1 σε αγώνα με φοβερές μονομαχίες, όπου βέβαια δεν δόθηκε και πέναλτι στον Δικέφαλο του Βορρά.

- Ο Βόλος που έχει πολλούς δανεικούς από τον ΠΑΟΚ, έπαιξε χθες σαν να έχει τελικό για να στείλει τη Ξάνθη -που έχει… πολυϊδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ- πιο κοντά στην άλλη κατηγορία!

- Ο ΠΑΟΚ που καίγονταν για το πρωτάθλημα έχασε από τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο, τον κέρδισε όμως δύο φορές στο κύπελλο, εκεί που ήταν ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού! Και τώρα ο αδιάφορος Παναθηναϊκός, τον σταμάτησε και πάλι στα πλέι οφ!

Αυτά ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ γιατί δεν τα λέμε και δεν τα γράφουμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο του 2020; Τι σχέση έχει αυτό που τώρα ζούμε (κάθε χρόνο άλλος πρωταθλητής και με ξένους διαιτητές, αλλά και VAR) με ότι γίνονταν στα χρόνια των… φίλων της Οργάνωσης, τότε που οι διαιτητές σφύριζαν ό τι… να ναι υπέρ του ενός, τότε όπου ΟΛΑ ήταν γνωστά και προδιαγεγραμμένα ΠΡΙΝ ξεκινήσουν οι αγώνες;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.